26

utorak

travanj

2022

KNJIGA ZNANJA



Knjiga znanja


Ponukana informacijama o knjizi znanja, nabavila istu. Knjiga se ,naime, ne može kupiti. Šalje se samo zainteresiranima na zahtjev.

Prema dostupnim informacijama, knjigu je VANZEMALJSKI entitet diktirao, nekoliko godina, gospođi Mevlani u Istanbulu.

Mevlana je ime koje je entitet dao gospođi po iranskom pjesniku, filozofu i dervišu iz 13 stoljeća, čija je ona reinkarnacija.

Knjiga je napisana u Istanbulu i smatra se svetom knjigom, a širi je svjetska zajednica braće i sestara. Pisana je 12 god. Pisanje završeno 1981 god. , a objavljena je 1993 god. Do danas je prisutna u nizu zemalja.

To je religijska knjiga diktirana kroz kanal Alfa koji se momentalno nalazi iznad Istanbula. Kroz takav kanal diktirane su /navodno/ i ostale religijske knjige.

Knjiga je diktirana u posebnoj ”foton-ciklon-svjetlost ” tehnici, koja je na zemlji nepoznata. Knjiga se navodno prilagođava i stalna je.

Knjiga dolazi u svescima, a ne ukoričeno, a sveske se onda čitaju po brojevima svezaka i po datumima. Objavljeno je 55 svezaka i 7 dodataka
Čitanje počinje 19.02, jer se smatra da tog dana počinje godina. Priložena je i tabela-plan čitanja.

To je način da istog dana, isti tekst čita cijela zemaljska populacija.

Svesci su vrlo teško čitljivi, sa posebnim stilom. Priloženi naputak upućuje na čitanje, čak i bez razumijevanja teksta, ali uz stalno ponavljanje.

Ovakvo planetarno čitanje, navodno, donosi čitatelju fizičke i mentalne benefite.

Knjiga se ne smije fotokopirati, ali se može ručno prepisivati.

Knjiga spominje judaizam, kršćanstvo ,islam i istočnjačke religije, ali prioritet daje Islamu ,što nije čudo, jer je ipak pisana u Turskoj

Ima neprimjeren stav prema Isusu Kristu.

Navodna svrha knjige je ujedinjenje svih religija, stvaranjem jedne nove religije/sinkretizam/ i novog svjetskog poretka. Sinkretizam je spajanje više religija u jednu.
Iako je knjiga distribuirana na našem području niz godina, mislim da je slabo medijski popraćena i svi komentari su vezani na Mevlanu i izdavače u Turskoj i pozitivni su.
Ja sam uspjela pronaći samo jedan kritički osvrt vlč. Vladimira Trkmac, koji smatra da je iza svega, opasna sinkretička sekta.

Povremeno pročitam koju stranicu, ali na plansko čitanje nisam se odlučila.















Oznake: religija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.