17

ponedjeljak

lipanj

2024

CRVENI FERRARI


CRVENI FERRARI

Ili ima li jednakijih od jednakih?

Mislim da je tema oko ferraria već izraubana, ali ostatak priče može podnijeti još pokoji dodatak.

Uz ferrari, glavno lice medijske eksponiranosti je gosp, Stephen Nikola Bartulica -Stjepo, Američko/Hrvatski državljanin, rođen u SAD-u, državi Missouri 1970, od roditelja hrvatskog podrijetla.
Uz benediktinski internat, završio je studij politologije u Missouriju, poliglot, koji je kasnije doktorirao na sveučilištu Gregoriana u Rimu, a po osamostaljenju Hrvatske, zov domovine predaka, doveo je Stjepu u Zagreb. Imao je 22 godine.Bilo je to vrijeme rodoljublja i mnogi poznati i nepoznati vraćali su se iz dijaspore.
Uskoro po dolasku, po vlastitom priznanju, uz pomoć
rođaka, ministra Đure Njavre, dolazi u MVP, gdje gdje ga uskoro gosp, Miroslav Tuđman uključuje u rad HIS-a za rad na vanjskim obavještajnim službama.
Od tada, pa do danas povezuje ga se s špijunažom. Vrlo aktivan u promicanju ultra desničarskih stavova, kao stav protiv pobačaja, protiv LGBT zajednica, umanjenja prava prava nacionalnih manjina itd.
Za vrijeme predsjednika Ive Josipovića, bio je njegov
savjetnik za vjerska pitanja. Kako je predsjednik Josipović agnostik, a Stjepo Bartulica član Opus Deja, imali su interesantne intelektualne rasprave.
U svojoj 50 toj godini gosp.Bartulica odlučio je baviti politikom, te je postao član DP, stranke koja mu je svjetonazorski bila najbliža.
Postao je saborski zastupnik, a nedavno i kandidat na listi za europski parlament. Na izborima je dobio dovoljan broj glasova, koji su mu osigurali odlazak u Bruxelles
.
U međuvremenu, došlo je do objave da je Stjepo Bartulica dobio od banke kredit u iznosu od E 270.000, a mjesečne rate otplate kredita, gotovo su prelazila mjesečna primanja obitelji Bartulica.
Taj kredit izazvao je lavinu reakcija, koje je gosp. Bartulica doživio kao medijski linč ljevice, a ja bi se usudila reći da su to, ipak, bili neki drugi igrači.
Htjeli to ili ne, ostaje pitanje, koliko bi hrvatskih građana, uspjelo dobiti takav kredit.

Svemu tome, gosp. Stjepo “omaškom” nije prijavio svu imovinu i suvlasništvo u tvrtkama Uredu Za Sprečavanje Sukoba Interesa. Doduše, nije bio
jedini dužnosnik. Još su neki to previdjeli ili zaboravili.
Gosp. Stjepo je naknadno sve prijavio.

Ogorčen pisanjem medija, smatrajući to medijskim linčom, gosp. Stjepo, recimo , iz protesta, po izuzetno lošoj odluci ili savjetu, na izborni stožer stranke, dolazi u ferrariju sa vozačem.
Gospodine Bartulica, znate li koliko hrvatskih umirovljenika ne može ni u taksi?
Netko će reći bilo je besplatno.
Ništa nije besplatno.
Da je to bar bila naša Nevere, bila bi promocija hrvatske pameti i proizvodnje unikatnog hrvatskog automobila.

Njegov DP je u početku bio vrlo negativan prema postupku, ali je kasnije ublažio retoriku.

Sve navedeno navedeno navodi nas na zaključak da, iako demokracija garantira jednakost, gornji primjeri pokazuju da ima jednakijih od jednakih.
Kako je gosp.Stjepo i Amerikanac, zemlje gdje demokracija ima dugu tradiciju, trebao bi pogledati što je jednakost.
Osuđen je bivši republikanski predsjednik gosp. Trump, kao i sin aktualnog predsjednika gosp. Bidena demokrata.
Republikanci i Demokrati su dvije najveće stranke SAD-a
Gosp, Barulica u Europskom Parlamentu, pridružio se je ECR-u, europskim konzervativcima i reformistima, koji imaju 77 zastupnika.



Izvor: mediji

Oznake: CRVENI FERRARI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.