srijeda, 31.07.2019.

Genijalno radikalni U.G.

Čitam razgovore s U.G.-om pod naslovom "Zavodljivost prosvjetljenja". Zapravo, uživam u njima. U.G. ne šljivi tzv. učitelje, tvz. prosvjetljene, avatare i sve slične ni koliko je crno pod noktom. Sve redom, bez ijedne iznimke, smatra ih prevarantima, lopužama, duhovnim poduzetnicima i hipnotizerima naivnih tzv. tražitelja. Imam osjećaj da je najvećim dijelom potpuno u pravu. Vi i ja ćemo svoju jedinstvenost, koja već postoji u nama, jer s njom smo se (naravno) rodili, otkriti na svoj način. Kada govorimo o osobnom ulasku pojedinca u svoju potpunu autentičnost, to je tako. A ako želite da vam netko pomogne u ušminkavanju i dotjerivanju svoje nutrine, to je nešto drugo. Tu vam netko može nešto pripomoći, ali to nema nema nikakve veze s ovim prvim. Nikakve veze. Potpuna autentičnost je potpuno izvan nečega do čega vas bilo tko može dovesti, jer ogromna je mogućnost da taj koji vam nešto obećaje ni sebe nije odveo nigdje, on vam samo nešto želi prodati, ali to što vam želi prodati, nije ono što vam treba. Zato mi se sviđa U.G. U neku ruku povremeno djeluje ludo, pa i hladno, ali usprkos tome, odličan je. Ni U.G. vas također neće odvesti nigdje.
Obilasci tzv. duhovnih tečajeva, tzv. duhovnih obnova, tzv. ovog i onog, najvećim dijelom se svode na puku zabavu i pokušaj da se na neki navodno kvalitetan način provede vrijeme i da se, možda, ponešto proba napraviti po pitanju vlastite spoznaje i tzv. osobnog razvoja. No, sve je to velikim djelom obično, više ili manje ugodno druženje s drugim naivcima kakvi ste i sami. I onaj poduzetnik na čiji račun ste ubacili svoje kotizacije za sudjelovanje u tom 'iznimnom duhovnom događanju' također je naivac, ali taj naivac ima konkretne koristi od takve vrste zabave. Istinska transformacija je ekstremno rijetka pojava. I ta činjenica me ni najmanje ne obeshrabruje, jer imam osjećaj/vidim da je sve već tu, nekako posloženo, sasvim odlično onakvo kakvo upravo je.

- 12:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen