srijeda, 31.07.2019.

Genijalno radikalni U.G.

Čitam razgovore s U.G.-om pod naslovom "Zavodljivost prosvjetljenja". Zapravo, uživam u njima. U.G. ne šljivi tzv. učitelje, tvz. prosvjetljene, avatare i sve slične ni koliko je crno pod noktom. Sve redom, bez ijedne iznimke, smatra ih prevarantima, lopužama, duhovnim poduzetnicima i hipnotizerima naivnih tzv. tražitelja. Imam osjećaj da je najvećim dijelom potpuno u pravu. Vi i ja ćemo svoju jedinstvenost, koja već postoji u nama, jer s njom smo se (naravno) rodili, otkriti na svoj način. Kada govorimo o osobnom ulasku pojedinca u svoju potpunu autentičnost, to je tako. A ako želite da vam netko pomogne u ušminkavanju i dotjerivanju svoje nutrine, to je nešto drugo. Tu vam netko može nešto pripomoći, ali to nema nema nikakve veze s ovim prvim. Nikakve veze. Potpuna autentičnost je potpuno izvan nečega do čega vas bilo tko može dovesti, jer ogromna je mogućnost da taj koji vam nešto obećaje ni sebe nije odveo nigdje, on vam samo nešto želi prodati, ali to što vam želi prodati, nije ono što vam treba. Zato mi se sviđa U.G. U neku ruku povremeno djeluje ludo, pa i hladno, ali usprkos tome, odličan je. Ni U.G. vas također neće odvesti nigdje.
Obilasci tzv. duhovnih tečajeva, tzv. duhovnih obnova, tzv. ovog i onog, najvećim dijelom se svode na puku zabavu i pokušaj da se na neki navodno kvalitetan način provede vrijeme i da se, možda, ponešto proba napraviti po pitanju vlastite spoznaje i tzv. osobnog razvoja. No, sve je to velikim djelom obično, više ili manje ugodno druženje s drugim naivcima kakvi ste i sami. I onaj poduzetnik na čiji račun ste ubacili svoje kotizacije za sudjelovanje u tom 'iznimnom duhovnom događanju' također je naivac, ali taj naivac ima konkretne koristi od takve vrste zabave. Istinska transformacija je ekstremno rijetka pojava. I ta činjenica me ni najmanje ne obeshrabruje, jer imam osjećaj/vidim da je sve već tu, nekako posloženo, sasvim odlično onakvo kakvo upravo je.

- 12:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe (da se razumijemo) kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .