srijeda, 29.11.2017.

Vaša Najvažnija Osoba


Ako želite živjeti sretno, zadovoljno i ispunjeno do kraja života, upravo kao u bajci, morate pronaći vašu srodnu dušu. Osobu s kojom ste potpuno kompatibilni, s kojom ste kao jedno, s kojom jeste jedno. Ta osoba bez ikakve sumnje postoji. Nisu bez veze sve te priče o srodnim dušama, nisu to tek bajke, to postoji i stvarno je. Uložite trud, krenite u potragu, uključite mozak, aktivirajte srce, napravite sve što je potrebno, okrenite svaki kamen. Ta osoba postoji i čeka samo na vas. I ona traži vas, čeka na vas. Kada se napokon pronađete, otkrijete, prepoznate, znat ćete, to je to. Ništa vas više neće i ne može razdvojiti. Ta osoba, to ste - Vi.

- 07:34 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.11.2017.

Izvana bura, iznutra mir


Kada ste u stvarnom kontaktu sa svojim središtem, vani može biti i orkanska bura; vani ste, probijate se kroz buru, nije lako, lupa vas, povremeno vam i izbije dah, ponekad vas (skoro) i sruši, ali unutra je nepomični mir, pa i zadovoljstvo. Buru mnogi ne vole, ali ona čisti, veliki sam obožavatelj. Nepomični mir i blaženstvo, raj. Raj je ili tu, sada, ili nije nigdje. Isto vrijedi i za pakao. Sve to je ovdje, sada. Odgovor je u svijesti, u vama. Vi ste i pitanje i odgovor. Tko ste vi dakle, zapravo? To je pitanje svih pitanja. Ali ni ne pokušavajte odgovoriti glavom, nećete uspjeti, to nije pitanje glavi.

- 11:36 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.11.2017.

Umijeće postojanja


Postojanje je umijeće i to rijetko umijeće. I više od toga. Obilježja: stvaranje, kreativnost, ljepota, istina... Ono je umjetnost. Na visokom nivou izvedbe, je, umjetnost je.. Ono je u osnovi radost. Može se i pobrkati s mnogočim. Onaj tko zna i probao je, neće ga pobrkati ni sa čim.
Radost proizlazi iz spoznaje. Mora se zaviriti unutra. Biti unutra. To je kao zaroniti duboko ispod površine mora. Negdje u dubini je škrinja s blagom. To blago je vaše. Treba zaroniti puno puta. Kada naslutite tu škrinju, to blago, nitko vas više ne može spriječiti u zaronima. Kada pronađete škrinju, izvlačite njen sadržaj na površinu, dio po dio, komad po komad. Ono što postoji u dubini, počinje postojati i na površini.

- 07:47 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 25.11.2017.

Odmah iza Nove godine


Odgađanje. Sutra počinjem. Ne, prekosutra. Iza Nove godine. Sutra prestajem. Ima vremena. Poslje sljedeće Nove godine, sve mijenjam, Sve. Ali danas nikako. Sada - ne.

Do kada točno mislite odgađati? Vrijeme nepovratno curi. Vrijeme ne postoji? O, postoji, postoji. Ovaj trenutak je više nego dobar za donjeti odluku. Sljedeći trenutak je jako dobar za početi realizaciju. Realizaciju čega? Znate vi dobro čega.

Zašto čekati Novu godinu da prekršite velika novogodišnja obećanja sebi? Prekršite ih odmah.

- 07:05 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.11.2017.

Pjev duše


Kada postojite i djelujete u skladu s onim što jeste, vaša duša pjeva. Kada to nije slučaj, tada pati. Kada ste usklađeni, osjećate se prirodno i lako. Kada niste, sve je teško i tamno. Kada ste u skladu, znate da je to prirodno stanje. Mrak duši nije prirodan, nije normalno nositi cipele broj manje, ili još gore, nekoliko brojeva manje. Kada ste usklađeni, krila su vam neprestano spremna za let i koristite svaku priliku da ih raširite i poletite; prilika je puno, svaki dan, kada ste usklađeni, ne propuštate ni jednu.
Svaki dan vam je na raspolaganju nova prilika za napraviti dubinsku promjenu. Svaki dan, nova prilika! Sve ovisi o vama. Kada namjeravate započeti? Imate nešto pametnije u svom rasporedu i planovima?

- 20:22 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 22.11.2017.

Kao oko uragana


Putovanje u sebe je istinsko putovanje, nije tek pjesnička figura. Putuje se i putuje. Luta i luta. A onda se napokon i nalazi, u slučaju da ne odustanemo prije vremena. A gdje je odredište? Koji je cilj? Odredište je jedno jedino - središte Sebe. Ništa manje od toga. Što se nalazi u samom središtu? Nalazimo se Mi, ono što stvarno jesmo. U središtu je mir, potpuni mir, vibrirajuća nepomičnost, istinska radost. Neki ga ponekad zovu oko uragana i taj opis je odgovarajući. U tom središtu, mi jesmo. U njemu je naš temelj. Zato je bivanje u središtu od presudne važnosti. Iz njega živimo, iz njega djelujemo, iz njega sve kreće. Kada ga otkrijemo, to je to. Što god da se događa vani, unutra je mir.

- 18:56 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.11.2017.

Scena iz ashrama


Učenik pita prosvjetljenog Učitelja: - Kako je moguće da gotovo u svemu vidiš Ljepotu? Kako je to moguće? Vidiš li je zaista? Sve to što ekstatično opisuješ, meni djeluje vrlo obično, čak i banalno. A ti u tome vidiš - Ljepotu?
Učitelj se čudi: - A kako je moguće da je ti ne vidiš?

- 21:57 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

Na svom putu


Ako tražiš samo vani, zalutat ćeš.
Ako tražiš samo unutra, nećeš okusiti Život.
Ako samo slijediš druge, nikad nećeš upoznati sebe.
Pa što ti onda preostaje?
Biti beskompromisno svoj i ići svojim putem.
Ali, to nije za svakoga. Treba i volje, i hrabrosti,
i tvrdoglavosti. O da, i ludosti.
To je najduže i najtrnovitije putovanje koje se
može zamisliti - putovanje u središte vlastite svijesti.
Ali vrijedi truda. Na kraju putovanja trnje se pretvara
u ružu. I tada, pravo putovanje tek počinje.

- 12:27 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dostupan na mailu:
alen1zoric@gmail.com

Zalutali čovječe, smanji internet na nužnu mjeru i ukopčaj se u Stvarni Život! (Zahvaljivat ćeš mi kasnije; Nema na čemu.)


Blog, pretežito, o modi i trendovima. Kako pronaći vlastiti stil, kako zadiviti okolinu, kako postati popularan itd. Upute, smjernice, odgovori, rješenja i savjeti! Sve na jednom mjestu.


Samo ti troši svoje vrijeme i energiju (jedine stvarne resurse koje imaš) na povlačenje prsta po ekranu, gutanje nebitnih sadržaja, postani ovisan o ispraznostima svih vrsta i nemoj si dozvoliti predah u kojem bi se mogla pojaviti trunka mogućnosti da živiš Stvarno. Pusti drugima da misle za tebe i da te usmjeravaju, dozvoli im i zamoli ih da ti jave čim se pojavi novi model uređaja bez kojeg ti je život postao nezamisliv. Stvarni život je tipkicu daleko, ali ona je tako nedostižna, zar ne? Ali ne brini, ako su i svi drugi ludi, to znači da su svi "normalni", pa onda nema problema.


Pola stoljeća brušenja alata nakon epohalne "It's all right ma'(I'm only bleeding)", kao rezultat je nastalo ovo:


Tekst je, razumije se, višeslojan i mnogostruko primjenjiv. Zvoni mi ovaj stih "Greatest magic trick ever under the sun" kao najbolji opis trenutnog paralizirajućeg stanja plave planete.


Počeci velike priče izgledali su uvjerljivo. Ovdje se jasno vidi da je temelj za kasniji uspjeh bio čvrst, a potencijal velik. A ništa od toga se nije moralo dogoditi, no dogodilo se. Pitam se, kako to da većina nas živi ispod svog potencijala i umire "dok je pjesma još u njima", neispjevana. Šteta je nikad se ne upoznati sa svojim potencijalom, nikad se ne odvažiti izraziti ono što je u nama na naš vlastiti način. Kreni i počni, to neće nitko umjesto tebe.counter free
. . .

"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen

Proročanski


"You might be poor,be poor who cares... find your own talent and stick to it even if it doesn't bring success and fame because we all gonna die."