ponedjeljak, 15.07.2019.

Skoro ništa

Jučer sam nekoliko puta na različitim radio postajama, po prvi put, vjerojatno je novijeg datuma, čuo Urbanovu pjesmu, za koju sada vidim da se zove Iskra. Slušam i gledam spot i sviđa mi se što su ove klinke nositeljice spota. A najviše mi se sviđa ovih nekoliko stihova refrena:

Treba nam tako malo
Skoro ništa
Jedan kremen
I jedna iskra
Da tama ode
Zauvijek


Treba nam vrlo, vrlo malo, a mi mislimo kako nam treba vrlo, vrlo puno. Vrlo, vrlo malo nam treba. Ono najvažnije što nam treba, to oduvijek i imamo, s tim smo se rodili, ali zaboravili smo na to i zato se trebamo potruditi da tu, za nas nepovoljnu situaciju, osvijestimo (jedan kremen i jedna iskra), umjesto da molimo okolo, od drugih ono što je oduvijek naše. Blago je uvijek u nama i naše je. A vanjske stvari kojima težimo, važne su, ali su sitnice u usporedbi s onim što već imamo, ali toga nismo svjesni.


- 14:18 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg (da se razumijemo) pišem prvenstveno zbog sebe, kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.

Ovaj blog ide ispod radara, što znači da nije vidljiv na listama, to mi jednostavno ne treba. Kako ste uopće dospjeli ovdje?


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .