ponedjeljak, 15.07.2019.

Skoro ništa

Jučer sam nekoliko puta na različitim radio postajama, po prvi put, vjerojatno je novijeg datuma, čuo Urbanovu pjesmu, za koju sada vidim da se zove Iskra. Slušam i gledam spot i sviđa mi se što su ove klinke nositeljice spota. A najviše mi se sviđa ovih nekoliko stihova refrena:

Treba nam tako malo
Skoro ništa
Jedan kremen
I jedna iskra
Da tama ode
Zauvijek


Treba nam vrlo, vrlo malo, a mi mislimo kako nam treba vrlo, vrlo puno. Vrlo, vrlo malo nam treba. Ono najvažnije što nam treba, to oduvijek i imamo, s tim smo se rodili, ali zaboravili smo na to i zato se trebamo potruditi da tu, za nas nepovoljnu situaciju, osvijestimo (jedan kremen i jedna iskra), umjesto da molimo okolo, od drugih ono što je oduvijek naše. Blago je uvijek u nama i naše je. A vanjske stvari kojima težimo, važne su, ali su sitnice u usporedbi s onim što već imamo, ali toga nismo svjesni.


- 14:18 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dostupan na mailu:
alen1zoric@gmail.com

Zalutali čovječe, smanji internet na nužnu mjeru i ukopčaj se u Stvarni Život! (Zahvaljivat ćeš mi kasnije; Nema na čemu.)


Blog, pretežito, o modi i trendovima. Kako pronaći vlastiti stil, kako zadiviti okolinu, kako postati popularan itd. Upute, smjernice, odgovori, rješenja i savjeti! Sve na jednom mjestu.


Samo ti troši svoje vrijeme i energiju (jedine stvarne resurse koje imaš) na povlačenje prsta po ekranu, gutanje nebitnih sadržaja, postani ovisan o ispraznostima svih vrsta i nemoj si dozvoliti predah u kojem bi se mogla pojaviti trunka mogućnosti da živiš Stvarno. Pusti drugima da misle za tebe i da te usmjeravaju, dozvoli im i zamoli ih da ti jave čim se pojavi novi model uređaja bez kojeg ti je život postao nezamisliv. Stvarni život je tipkicu daleko, ali ona je tako nedostižna, zar ne? Ali ne brini, ako su i svi drugi ludi, to znači da su svi "normalni", pa onda nema problema.


Pola stoljeća brušenja alata nakon epohalne "It's all right ma'(I'm only bleeding)", kao rezultat je nastalo ovo:


Tekst je, razumije se, višeslojan i mnogostruko primjenjiv. Zvoni mi ovaj stih "Greatest magic trick ever under the sun" kao najbolji opis trenutnog paralizirajućeg stanja plave planete.

counter free
. . .

"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen

Proročanski


"You might be poor,be poor who cares... find your own talent and stick to it even if it doesn't bring success and fame because we all gonna die."