petak, 12.07.2019.

Tepanje

Tepamo si da nešto znamo, ili još gore, neki čak misle kako znaju jako puno, pa su u tu svoju čudnu ideju uspjeli uvjeriti i druge, a istina je da nemamo pojma ni o čemu što vrijedi. Ta spoznaja, da nemamo pojma, je početak našeg vlastitog životnog putovanja. I ne samo da nije sramota, ili bilo što negativno u tom smislu, razumjeti da ne znamo, nego je to jedno potpuno oslobađajuće iskustvo koje nam otvara vrata prema sebi i prema svijetu, prema unutrašnjem prostranstvu i prema vanjskom. Dakle, dobro je i poželjno to znati, da smo u vezi mnogočega naprosto najobičnije budale. Odlično je kad čovjek vidi da je budala. Nema ništa loše u tome.

- 11:52 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe (da se razumijemo) kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .