srijeda, 12.06.2019.

Promjena ne prestaje

Mi nikad ne ostajemo isti. Iz trenutka u trenutak se mijenjamo. Cijeli život je neprestano kretanje. Nama se čini da smo danas isti kao što smo bili jučer. Čini nam se da su drugi isti kao što su bili jučer. Drugima se čini da bi mi trebali biti isti kao jučer. Držanje i lijepljenje za tu ideju stvara noćne more, jer ta ideja pokušava zakočiti ono što se ne može zakočiti.
Fotografija je pokušaj da se trenutak zadrži vječno. To je jalov i glup pokušaj, što ne znači da fotografije ne bi trebale postojati, neka postoje, samo znači da se trenutak ne može zadržati, preko fotografije ga se možemo na trenutak prisjetiti, ali ne možemo živjeti u njemu. Ničemu se ne treba vraćati, jer to je, kao prvo, nemoguće, kao drugo, cijeli život se odvija upravo sada, upravo u ovom živom trenutku. Kada se pogledam na starim fotografijama, nemam nikakvih emocija, to je netko drugi na njima, ne ovaj ja. Nedavno sam preslagivao kutiju s fotografijama i mirne duše sam ih stotine bacio, samo mi nepotrebno zauzimaju prostor. Unutarnji prostor treba neprestano čistiti, održavati, on je naša jedina prava, stvarna kuća, u kojoj boravimo samo neko vrijeme i zato ju ne treba natrpavati. Sigurnost ne postoji. Ljudi ne vole promjenu, jer žele sigurnost. Nema sigurnosti. Veliko je zadovoljstvo potpuno prihvatiti činjenicu da promjena ne prestaje i potpuno joj se prepustiti. To stvara novu perspektivu, više ništa ne gledamo istim očima, ništa ne pokušavamo zadržati, postajemo rijeka, a promjena nas veseli, doživljavamo je kao izazov.

- 09:26 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dostupan na mailu:
alen1zoric@gmail.com

Zalutali čovječe, smanji internet na nužnu mjeru i ukopčaj se u Stvarni Život! (Zahvaljivat ćeš mi kasnije; Nema na čemu.)


Blog, pretežito, o modi i trendovima. Kako pronaći vlastiti stil, kako zadiviti okolinu, kako postati popularan itd. Upute, smjernice, odgovori, rješenja i savjeti! Sve na jednom mjestu.


Samo ti troši svoje vrijeme i energiju (jedine stvarne resurse koje imaš) na povlačenje prsta po ekranu, gutanje nebitnih sadržaja, postani ovisan o ispraznostima svih vrsta i nemoj si dozvoliti predah u kojem bi se mogla pojaviti trunka mogućnosti da živiš Stvarno. Pusti drugima da misle za tebe i da te usmjeravaju, dozvoli im i zamoli ih da ti jave čim se pojavi novi model uređaja bez kojeg ti je život postao nezamisliv. Stvarni život je tipkicu daleko, ali ona je tako nedostižna, zar ne? Ali ne brini, ako su i svi drugi ludi, to znači da su svi "normalni", pa onda nema problema.


Pola stoljeća brušenja alata nakon epohalne "It's all right ma'(I'm only bleeding)", kao rezultat je nastalo ovo:


Tekst je, razumije se, višeslojan i mnogostruko primjenjiv. Zvoni mi ovaj stih "Greatest magic trick ever under the sun" kao najbolji opis trenutnog paralizirajućeg stanja plave planete.

counter free
. . .

"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen

Proročanski


"You might be poor,be poor who cares... find your own talent and stick to it even if it doesn't bring success and fame because we all gonna die."