ponedjeljak, 08.04.2019.

Jezik drugačiji od riječi

Riječi predstavljaju samo manji dio komunikacije. Deset, dvadeset posto, nema veze koliko točno, ali manji i manje bitan dio. Ono ostalo je u gestama, u pokretima, u pogledu, u kompletnoj atmosferi koja zrači iz pojedinca. Atmosfera koja zrači iz pojedinca je najvažniji dio, to je ono što on je.
Riječi su i najjadniji dio komunikacije. Između dvije razvijene osobe, koje su vrlo komplementarne, riječi su nepotrebne. One koriste riječi samo za formalne, površne stvari, iz pukog razloga jer si ne čitaju misli. Ako u istom trenutku primijete zalazak sunca, neće se raskokodakati oko toga, neće ga početi opisivati. Samo će ga promatrati, upijati, bez riječi mu se diviti i na trenutak postati taj zalazak. A onda će, bez riječi, krenuti dalje.
Ljudi rasipaju previše energije na sasvim besmislena pričanja, prepričavanja. Ono najvrijednije, čak i ako slušate mudraca, je između riječi, u pauzama, u tišini.

- 09:42 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen