nedjelja, 11.03.2018.

"Brzi" ritam života

Brzi ritam života, ova sintagma je gotovo poštapalica, čuje ju se neprestano, odzvanja poput kakve mantre kroz globalnu svijest. S njom se ljude praktički nagovara da, ako slučajno već ne žive "brzo", da bi to svakako trebali početi, inače nisu in, nisu iz ovog brzog i ludog vremena. Dobro je ako si pod stresom, jer to znači da si "normalan". Nisi sretan, ali si "normalan". Nije lijepo iskakati iz mase. Zašto bi usporili kada svi trče. Ako svi trče, onda treba trčati.
Jedna izreka kaže: Ljudi neprestano trče za srećom, ali ne razumiju da i sreća neprestano trči za njima. Samo, nikako ih ne može sustići, jer oni tako brzo trče.
Kako bi bilo malo zastati, malo usporiti, malo izaći iz uobičajenih obrazaca, pronaći način, uzeti zraka? Čemu tolika žurba? Nema potrebe. Hrpa navodno bitnih i hitnih stvari nisu ni najmanje bitne, ni hitne. Mnogi trče samo zato što vide i druge kako trče. Ali oprez! Nije pametno stati naglo, jer sreća bi se mogla zabiti u nas.

- 20:29 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen