01

četvrtak

srpanj

2010

Raspuštenice, udovice, samohrane majke nerotkinje i uleti

Kad žena ostane udovica ili rastavljena, onda se šareni a široki uzorak muškića skuplja oko takve. To nije zato što je ona neodoljiva niti trofej. Suprotno, to je zato što muškići misle da je lak plijen. Da bi se obranila od nametnika, Raspuštenica ne mora baš nosit zolju i gađat svakog muškog "nevinog" prolaznika! Ali, ako izlazi vani di izlaze živi ljudi, smiješi se nepotrebno, pa makar i na šalteru mušteriji, ili sama sa sobom, ili blesavo u plafon, nisi reka keks i evo čete uspaljenih.
Teško je to i ružnijima riješit, a kamoli ne nekoj koja ima sve oči, ruke, noge i sise.

U malim mjestima to posebno dolazi do izražaja. Prilikom odabira jednog muškića, ostali neodabrani su bijesni. Sve žene su isto bijesne jer su svi muškići slinili za njom. Iako je lijep i topao osjećaj oko srca kad vas obasja ljubomorni sjaj u zavidnom oku debele i brkate dalmatinske babe sa šestoga kata, dobro je znati da urokljive oči dugoročno nisu dobre za zdravlje.

Ti muškići su se sjatili oko tih žena zato što pretpostavljaju da samohrane majke nemaju vremena za emocionalne konflikte te da ih te žene neće puno "gušiti" vremenom i emocijoma. Zapravo, oni su na neki način u volonterskoj misiji socijalno ugroženoj skupini žena. Pomažu tamo gdje je država zapela. Ako tražite malo zabave to je sasvim u redu, iskoristite svaku vrstu volontera koja vam se dopadne, ali u slučaju da tražite ozbiljniju a dugotrajniju vezu, to definitivno nisu muškići za vas.

Ukoliko se želite obranit od takvih nasrtaja napravite to upravo samohranim majčinstvom tj. obrnite situaciju. Kad prepoznate da vam se tip upucava profesionalnim samohrano-majčinskim stilom, pobjegnite pod izgovorom: Hoćeš li mi pričuvat dijete sat vremena, tribala bih u ginekologa/frizera/vulkanizera?

Dokučit da li vam se lik uvaljuje jer ste mu napeti ili zato što spadate u skupinu samohranih majki (koje uglavnom nemaju vremena gnjavit likove svojim emocijama) nije lako....

više pod rubrikom na split-online.info

<< Arhiva >>