GOSPA OD SUZA

31.08.2021.



Lik Gospe od Suza iz Campinasa


31.8. - danas je GOSPA OD SUZA

"Gospa od suza jedan je od naslova Blažene Djevice Marije i katoličke pobožnosti prema njoj.

Pobožnost Gospi od Suza započela je nakon Marijina ukazanja sestri Amaliji od Bičevanog Isusa iz Družbe Misionarki Raspetog Spasitelja, u mjestu Campinas u Brazilu, 8.3. 930. Sestra Amalija imala je i stigme te živjela i umrla na glasu svetosti.

Biskup Francisco Campos Barreto, biskup Campinasa, 15.5.1934. odobrio je krunicu, medalju i pobožnost Suzama Majke Božje, a zatim ju je odobrila i Sveta Stolica.

U Hrvatskoj se krunica širi dozvolom Duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije od 2.11.1934.

izvor: internet



"MOLITVA GOSPI OD SUZA

Gospo od Suza!

Majčinskom dobrotom pogledaj boli svijeta.

Obriši suze svima onima koji trpe,
zaboravljenima, očajnima,
žrtvama svakovrsnog nasilja.

Daj nam svima suze kajanja i novog života,
da nam one otvore srca
za preporoditeljski dar Božje ljubavi.

Daj nam svima suze radosnice
zbog velike nježnosti svoga Srca.

Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen."

Papa Ivan Pavao II.


Izvor:
https://book.hr/31-kolovoza/







U PRIPREMI ...

29.08.2021.




.... u pripremi je nova zbirka poezije 6 autora-pjesnika....







SIMBOL ŽENSKOG IMENA

23.08.2021.


https://www.facebook.com/gaming/play/







STIGLE SU KNJIGE U PRAVE RUKE

18.08.2021.





... i piše moja draga prijateljica pjesnikinja ALEMKA BRAZZODURO na Facebooku:


"Evo jeeee...sretansretansretansretansretan u mojim rukama moje treće "pjesničko čedo" sretansretansretansretan

Hvala od srca, Sjena duše – Jadranka Varga, na izvrsnom i profesionalnom radu, da bi knjiga išla u tisak, hvala od srca Angelija - Anđa Jotanović koja je inicijator sa velikim povjerenjem u moju poeziju, da je već treća knjiga poezije tiskana...sretansretansretan






Uskoro, nadam se promociji, naravno, na vrijeme javim događaj, meni velikiiiii! "








ISBN broj: 978-953-48417-1-6


O AUTORICI


Rođena sam 17.02.1954. u Rijeci (Sušak). Nakon 42 godine kao član Opernog zbora Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“, otišla sam u mirovinu od 01.03.2018.

Prve stihove sam napisala kao 16 godišnja djevojka lebdeći u oblacima zanesena prvom ljubavi. Nakon puno godina životnog iskustva pronašla sam svoj osobni izričaj u pisanoj riječi. Dušom i srcem ispisala sam stihove uvjerena u postojanje Ljubavi koja je izvor života, sreće, zadovoljstva i blaženstva.

Svi smo mi Božja djeca i vođena izrekom “Kad je tuđa sreća tvoja sreća, to je prava ljubav.“, ispisala sam stihove o njenoj moći, jer smo stvoreni iz Ljubavi, da širmo Ljubav kao što je to navedeno i u mojim knjigama „Čežnja“ i „Jesen života“, a i u ovoj trećoj zbirci poezije „Sunce moje duše“.

Ne znam je li dovoljno reći hvala svima koji su mi do sada pomogli u izdavanju moje tri zbirke poezije, ali kad se srcem piše, Duša uvijek ima nešto za reći.

Hvala svima od srca,

Alemka Bazzduro, pjesnikinja



SUNCE MOJE DUŠE

Kolike noći sam probdjela
izvirujući kroz prozor
u prazninu stvarnosti!

Vrištala mi je duša umorna
brojala sam uzdahe njene
i sanjarila sam budna
zaustavljajući kazaljke sata,
da ne prate
slapove slane.

Ležala sam
u naručju sudbine
milujući suze turobne,
udahnula sam mir
želeći dočarati ljepotu
mirisa usnulog života.

U praznini slutnji
odjednom ti,
sunce moje duše!

Žuboriš kao potočić
i šumiš kao usnulo more
svjetlom i toplinom
i kao sunce
ogrijao si me
pripadanjem koje traje
sve dok ljubav se daje.

Tijelo mi opet drhti,
usne spojene
u nedostajanju
i u nevjerovanju,
da pripadamo
jedno drugome.

Ti, sunce moje duše,
izliječio si dušu moju
koja sad ne plače,
već sjaji izgarajući
od ljubavi čiste.









ŠTO RADIM?

07.08.2021.


slika: digital art

Pitaju me što radim?

Kažem: pišem knjige... pišem paralelno 3 knjige: jedna je zbirka poezije, druga je zbirka fantasy priča, a treća je zbirka poezije koja će biti izdana samo za dvije osobe (niti jedna od njih nije Davor).

Sve tri knjige pišem paralelno, onako kako mi dolazi inspiracija, u tu knjigu stavim određenu pjesmu ili fantasy priču tamo gdje su sve te priče.

Svaka knjiga će izaći kad za to dođe vrijeme, a do tada kad me pitaju što radim, dobit će uvijek isti odgovor.... pišem knjige.







VIRTUALNO SAMOUBOJSTVO

03.08.2021.





''Samoubojstvo (iz lat. sui caedere — ubiti se) — čin svjesnog i namjernog oduzimanja vlastitog života.''

Već sam tijekom 2003. par puta „ubijala“ neke nickove na jednoj web-stranici na kojoj sam počela pisati poeziju i tad sam pronašla moj nick, shadow-of-soul i taj nick je na svim web-stranicama gdje se logiram.

Moj drugi blog, ovaj gdje pišem ovaj tekst, nastao je 06.11.2011. i tu je sve, osim poezije sretan

Tako sam 09.06.2009. zalutala i na jedan plavi portal i registrirala se mojim nickom, ShadowOfSoul, a kako je to počelo, priča moja povijest, ali nije počelo slavno, već kako je jednom napisala jedna urednica tog portala:

"...kao 4 godišnja doba!"

Interesantno, kako tad nisam poželjela „ubiti“ moje postojanje natom portalu? To mi je ovih dana palo na pamet, a vrijeme 4 godišnja doba je iza mene, sad sam na tom portalu mirna, iako sam u zadnje vrijeme pomišljala tiho nestati sa plavog portala, ali ne „ubijati“ nick niti najavljivati odlazak niti bilo što od gore navedenog. To sam samo spomenula mojim prijateljicama koje su kategorično obje rekle: „NE“ i danas malo surfam internetom, otkucam u Google riječ „samoubojstvo“ i pročitam ovo:

„Kod osobe koja je sklona počiniti samoubojstvo otkriveno je da u mozgu ima manje neurona u dijelu mozga koji se nalazi iznad očiju, a i pokazuje se manjak transportera za serotonin.“

Pitam se, je li kod mene u zadnje vrijeme došlo do pomanjkanja virtualnog serotonina i jesu li mi virtualni neuroni bili u velikom manjku u virtualnom mozgu pa sam poželjela napraviti „tiho samoubojstvo“ a modo mio ili je nešto drugo u pitanju?

Prije bih to učinila bez puno razmišljanja, vrlo impulzivno, naglom odlukom i bez težeg suočavanja sa problematičnom situacijom, ali kod mene su se dogodile neke promjene, mogu reći čak i drastične promjene u odnosu na ona moja 4 godišnja doba kakva sam bila do tog razdoblja, tako da mi je nestanak sa tog plavog portala postao čak i smiješan i deplasiran pa sam tako razmišljala, neke stvari su se počele događati same od sebe, to stanje koje me motiviralo na tihi nestanak sa plavog portala je polako nestajalo i počelo se stvarati novo stanje u meni kad sam shvatila, da ništa od toga što me tad „mučilo“, u stvari, nije problem, već dar i taj „problem“ je postao oblak sapunice kojeg sam lako mogla otpuhati jednim dahom, bez puno napora.

Kako se to dogodilo?

Ne znam, samo znam da su u meni neke iznenadne promjene u virtualnom ponašanju postale vrlo minorne, skoro ih i nema, vidim da sam postala strpljivija u odnosu na neke stvari i vidim kako imam kontrolu nad mnogim svojim mislima kojima bih nekad pojurila odmah, bez puno razmišljanja je li dobro odmah reagirati ili ne i vidim, da su moja 4 godišnja doba polako prošla i da je sad nastupilo vrijeme petog godišnjeg doba, a to je vječno ljeto (ili jesen ili proljeće, ali nije zima).

Moja latentna odluka, da odem tiho u samoizolaciju je isparila kao voda na Suncu, tako da su se neke „suicidalne virtualne misli“ jednostavno same od sebe dijagnosticirale i nestale. To stanje nije bilo dugoročno zato što sam prepoznala uzrok i detektirala situaciju, pronašla lijek i ostavila ovaj nick, ShadowOfSoul, a samim tim i moju nazočnost na plavom portalu aktivnom i postojanom, ali u drugoj energetsko-emotivnoj formi.

Sada, nakon svega, mogu reći da je to čak bila i „virtualna depresija“ koja me obuzela na neko vrijeme, ali me isto tako i pustila, tako da sad nema one tjeskobe, tuge i nelagode svaki puta kad bih se logirala na plavi portal i sada je sve drugačije.

„Virtualna depresija“ i „virtualno samoubojstvo“ idu rukom pod ruku, zato je potrebno primijeniti na sebi kao lijek mali odmak od tog problema, sanirati uzrok i vratiti se u virtualni svijet kao što se svatko vraća u svoj normalan život.


tekst je napisan 12.11.2011. za Temu mjeseca XI/2011. - dakle, davno
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=71426







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.