SHADOW U SLIKAMA ... STARIMO, DUŠO, DAN PO DAN...

05.05.2021.

godine su ISPOD slika1975.


1977.


1977. dvorac Trakošćan


1978.


1985. Trogir


2004.


2007.


2010.


2012.


2013.


20.1.2014.


2015.


2015.


2016.


17.9.2016. sa promocije više pjesnika: blogerice: @shadow, @Angelija, @lanterna duse, tj. @Tanja Repinac i @Safiris


17.9.2016. promocija više pjesnika, slikano sa pok. pjesnikom blogerom @sjedokosi, tj. prof. Simeoni


2017.


2018.


2019.


2020.

POSTALA SAM VRTLARICA

04.05.2021.

Postala sam "vrtlarica" prošle godine... neke stvari sam naučila iz jedne Facebook grupe, a druge sam naučila od jedne drage gospođe koja mi je slala cvijeće busom iz Čepina kod Osijeka i savjetovala me kako i što i gdje da posadim, očistim itd.

Ovaj tzv. javni mikroprostor (kako ga stručno nazivaju vrtlari) bio je zapušten, grozan...ovako je izgledalo kad smo doselili 10.12.2016.
2017. sam pozvala nadležnu tvrtku koja održava javne zelene površine, to su sve sredili, počupali su korov, višak nekog samoniklog bilja i uredili ga...

Dalje sam nastavila ja... 2020. smo unajmili privatnog vrtlara koji je to nekako sredio, ali ipak je nešto nedostajalo.Ove godine je opet pozvana nadležna tvrtka za održavanje zelenih površina, posađene su neke biljke, a ostalo je sve - moj rad, posadila sam cvijeće itd. itd. Bit će ovdje još dodataka, ali sad sve izgleda ovako:slike: Shadow

ŽELIŠ IMATI SVOJU KNJIGU?

19.04.2021.opširnije - ovdje: https://www.magicus.info/ostalo/ostalo/oglas-poruka

REIZDANJE 1. ZBIRKE "SRCE NA DLANU" ŽELJKA JOTANOVIĆ

17.04.2021.


Knjiga je tiskana-štampana koju sam autorici izradila za tisak-štampu, a ovo je jedna pjesma iz štampane-tiskane knjige

„SRCE NA DLANU“ ŽELJKE JOTANOVIĆ


Sve što sam pročitala u ovoj lijepoj poetskoj zbirci vratilo je i moje misli na neke drugačije staze mladosti, vratilo je i moje srce u neke dane posebne radosti.

Pjesme koje je napisala pjesnikinja Željka Jotanović odišu posebnim emocijama tuge, nostalgije, ljubavi, žalosti, sreće, kobnih trenutaka gubitka voljene osobe, radosti zbog majčinskog osjećaja, dakle, sav taj emotivni naboj pjesnikinja je pretočila u svoje lijepe stihove i podijelila ih sa nama.

Znam, da sam očekivala zbirku jedne mlade duše, ali toliko dubine i ljubavi već dugo nisam pročitala u stihovima mlade žene koja izdaje svoju prvu zbirku poezije, a čije je ovo reizdanje.

Željka nam je stvarno dala svoje „Srce na dlanu“, da ga primimo sa posebnom pažnjom, jer to srce je krhko, to srce je nježno, to srce je samozatajno, ali i jako, hrabro, čvrsto i zna za što se bori, a to je njena ljubav.

Znam da će Željka nastaviti pisati svoje lijepe stihove i nadam se, da ću još jednom imati priliku čitati predivan poetski niz ove mlade pjesnikinje.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 08.04.2021.


knjiga se može kupiti direktno od autorice: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011354498593

OGLAS - DANAS SVATKO MOŽE IZDATI SVOJU KNJIGU

12.04.2021.DANAS SVATKO MOŽE IZDATI SVOJU KNJIGU: .... Knjigu pripremam za tisak-štampanje ili za e-knjigu, dakle, pripremam sljedeće: lektoriram cijeli tekst-proza ili poezija, biram slike koje autor/ica želi za naslovnicu knjige i korice knjige te eventualne slike u knjizi uz pojedine pjesme (ako želi, ako ne, onda su samo 2 slike: naslovnica i korice) ili autor/ica sam/a izabere slike.

Knjigu dostavljam autoru/ici u PDF-formatu, da vidi želi li takvu knjigu i odmah se knjiga može slati u tiskaru-štampariju ili za objavu kao e-knjiga, tj. digitalna knjiga.

Ako je autor/ica državljan/ka RH, zatražim od NSK RH - Nacionalne sveučilišne knjižnice Republike Hrvatske ISBN broj koji štiti autorska prava; a ISBN broj se odmah kod štampanja-tiskanja generira u tzv. „barkôd“, tj. barcode. ISBN broj je u RH besplatan, dobiju se 3 ISBN broja: jedan za 1. knjigu i druga dva za sljedeće dvije knjige. Ako autor/ica nije državljan/ka RH, tada dobivam internacionalni ISBN broj.
Moj rad se plaća vrlo simbolično, znači to je cijena za uloženi rad i kompletan posao odradim za uvijek isti iznos kojeg saopćim direktno potencijalnom autoru/autorici. Knjiga se može odmah poslati u tiskaru-štampariju ili vlasniku portala http://digitalne-knjige.com/ (gdje sam ja objavila svih svojih 17 zbirki poezije i 5 zajedničkih zbirki sa drugim autorima).

Objava digitalne knjige se plaća vlasniku portala digitalne knjige i sa njim se dogovara cijena. Ako autor/ica odluči ići preko portala digitalne knjige, tada dobiva odmah ISBN broj, jer je vlasnik portala automatski i nakladnik e-knjige.

Evo, ukratko sam Vam objasnila postupak.

Knjiga koju dobijem je kompletno gotova za par dana.


REIZDANJE 1. ZBIRKE

06.04.2021.

Danas počinjem reizdanje 1. zbirke poezije izdane 2019. godine moje drage prijateljice iz Slovenije Željke JotanovićNjenu 6. zbirku ću nastaviti priređivati za tisak-štampu nakon ovog reizdanja
MONSTRUMI KOJI UBIJAJU DJECU I SILUJU PSE

05.04.2021.

UBOJICE DJEVOJČICE


tzv. "otac"


i tzv. "mati" koja je ubila Nikoll

"PODIJELITE SVI JAVNO !! Neka svi vide. Lica monstruma. Koji su pretukli djevojčicu od 2. godine. U Novoj Gradiški (Hrvatska). Ovo su roditelji te djevojčice. Koja se sada zbog njih, u Zagrebu u bolnici bori za život. Da stvar bude još gora. Imaju još 3. djece. Koja će im biti oduzeta."

izvor: Facebook"U slučaju smrti djeteta, šaljemo sućut roditeljima i ožalošćenima... A kome da sućut šaljemo sada? ... Svoju ljubav šaljemo maloj Nikoll, suze šaljemo u nebo u nadi da će je ljubav koju je zaslužila u životu negdje pronaći. Nepokorne su uz tebe i dalje ćemo se boriti da niti jedno dijete ne proživi sličnu sudbinu kao što je tvoja čak i ako je to samo nešto o čemu možemo sanjati..."

izvor:
https://www.facebook.com/nepokorne/
_________________________________________________________________________

SILOVATELJ PASASmž Infovijesti
1. travnja u 22:05 ·
Večeras u PROVJERENO prilog o silovatelju pasa Ivaniševiću koji je snimio preko 100 CDa silovanja svojih pasa u isto vrijeme dok je bio član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije.
Fotografija u prilogu je nastala u Sisku na sjednici vijeća gdje je optuženi za silovanje, kako je prenio Laudato, "opisao djelovanje i aktualno stanje Kršćanskog mirovnog kruga".
Ivaniševića se optužnicom tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kujici koju je silovao hranu i vodu davao tek nakon što bi zadovoljio svoj spolne sklonosti.
Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvaćala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanje ili trajne gladi, žeđi i batina.

Za šest mjeseci nastupa zastara slučaja, a on trenutno radi za Europski parlament!
Više o događaju u 23 sata na Novoj TV!
÷: laudato.tv

__________________________________________________________________

traljavo pravosuđe štiti ovakve monstrume i one monstrume koji su ubili malu djevojčicu od samo 2,5 godine! ma, fuj, gade mi se!

"DALEKO JE MOJ SVET" - JELENA PETKOVIĆ

02.04.2021.

Prije mjesec dana sam dobila pjesme jedne djevojčice od 14 godina, male Jelene Petković iz Srbije i skupili su se svi sa Fejsa, da Jelena izda svoju 1. samostalnu zbirku poezije.

Rečeno - učinjeno!

Knjiga je napravljena, knjiga je tiskana i knjiga je danas stigla mladoj pjesnikinji Jeleni Petković u njene ruke. Knjiga je pisana ekavicom pa želim predstaviti ovu jako hrabru mladu djevojčicu koja je prošla teške dane svoje mladosti.

O AUTORICI


Jelena Petković je učenica 8. razreda osnovne škole u Goračićima. Pesme piše od 2. razreda osnovne škole sa kojima je osvajala mnogobrojne nagrade, pohvale i certifikate u Srbiji i inostranstvu.

Ambasadorica je Ujedinjenih naroda u Meksiku.

„Daleko je moj svet“ je njena prva zbirka poezije.

OBAVEZNO JE PROČITAJTE

Život ima dve medalje
imam rak i kako dalje?

Borba, to je život
kao vazduh koji se diše
dugo očekivano
sunce posle kiše.

Boriš se kao crv
koji po zemlji hoda
šaraš kao slikar
nebeskog svoda.

Pitaju me, kako?

Ja im kažem: lako,
život ima dve medalje
imam rak, ali moram dalje,
biram sreću, neću tugu
pružiću ti ruku kao neprijatelj
koji se kaje
kao drug drugu.

Obojiću paletu života
neka u svakoj duši
bude dobrota,
život ima dve medalje
imam rak, a ja hrabro
koračam napred i dalje.
RECENZIJA PRVE ZBIRKE PESAMA
„DALEKO JE MOJ SVET“ JELENE PETKOVIĆČitajući prvu zbirku pesama Jelene Petković “Daleko je moj svet” imala sam dojam, da je to pisala odrasla žena, a ne mlada devojčica iz 8. razreda osnovne škole koja se svojom zrelošću svrstala uz bok mnogih uspešnih pesnikinja širom regije.

Može li se reč pretvoriti u tišinu, može li se dah zalediti pre izlaska iz tela, može li duša poricati sebe? Možda može, možda ne...ja to ne znam. Dok se posmatramo u ogledalu vremena, dok ispitujemo konture svog lica i dok zamagljenim očima gledmo stvarnost, znamo da je sve je moguće.

Šta je stvarnost? Ono što vidimo u ogledalu ili ono iza njega? Ova slova mlade pesnikinje koja se ispred mene nižu kao da su doplovila na pučinu jednog mladog života i kao da se iza zlatne zore ne vidi sjaj.

“Zagledamo li se u bezdan, on će nam uzvratiti pogled.”, jednom je to lepo rekao Nietsche, a to nas suočava sa nama samima. Taj bezdan je naš i kao ogledalo nas opet suočava sa mladošću kad iz cveta života otkidamo tek izrasle latice i želimo ih baciti pred nekoga za koga mislimo, da je baš ta osoba za nas.

Treba zastati, jer kompas života često ne pokazuje u tom smeru i čovek se okreće nekom dalekom svetu pa mogu reći, da treba pogledali iza ogledala i suočiti se sa svojom dušom pozdravljajući je u sebi, a to je Jelena i učinila svojim prelepim dubokim stihovima.

Otkrivajući svoje pravo lice i skidajući veo po veo nekog sjaja u svakoj konturi lica vidimo plavo nebo, u svakom velu vidimo šansu za izlazak sa mračnog dna ponora, jer život i čine ponori i usponi, padovi i uzdizanja kako je to lepo u svojim pesmama opisivala mlada pesnikinja Jelena Petković.

Sa velikim zadovoljstvom preporučam svim čitaocima i čitateljicama ovu prelepu zbirku stihova „Daleko je moj svet“ mlade autorice Jelene Petković, jer znam da će i oni osetiti onaj drhtaj duše kojeg sam i ja osetila, dok sam čitala Jelenine pesme.

Jadranka Varga, pesnikinja, Zagreb, 09.03.2021.

Your book has been assigned a free KDP ISBN: ISBN: 9798719388984 Imprint: Independently published

O IZBORIMA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

30.03.2021.

Svi ovi kandidati koji hodaju po Zagrebu i misle:

- graditi tvornice koje nikad neće sagraditi,

- pokrenuti Sveučilišnu bolnicu koja stoji kao spomenik prošlih vremena i takva će ostati,

- izgraditi metro koji nikad neće sagraditi radi trusnog područja,

- napraviti vodene liftove po Savi-brodove čisti SF,

- prije tih vodenih liftova_brodova, sanirajte dotrajale mostove izgrađene prije 60-tak i nešto godina, da se ne bi dogodilo ono što se dogodilo sa mostom u Italiji,

- sagraditi novi stadion kojeg grade već godinama ...

- ... i ostala SF obećanja...

neka se malo zbroje, neka nas ne zafrkavaju i neka ne misle, da smo mi pod nekom amnezijom i da ćemo slijepo vjerovati baš njihovim nebuloznim obećanjima koja nikad neće ispuniti kao što mnogi od njih to nisu učinili.

Riješite zaostatke, obnovite Zagreb koji je u međuvremenu porušen, jer za godinu dana ja ništa ne vidim da se pokrenulo, grad je porušen, uništen, sva sreća što živim izvan centra, dakle, u naselju čije zgrade su građene 1983. pa su ostale sačuvane.

Dragi kandidati, pogledajte malo stvarnosti u oči, a naše nemojte farbati, jer mi i te kako dobro vidimo i znamo što se učinilo do sada, a što su ostala pusta obećanja. Izvršite ta obećanja, učinite ih stvarnima i pokrenite ih pa ću vam možda onda za idući mandat povjerovati tek kad vidim stvarna stanja.

5 ZNAKOVA "ZLA": KAKO PREPOZNATI LJUDE POKVARENOG SRCA?

28.03.2021.
........ ''Jedan od razloga zbog kojih vrlo često ne vidimo, nazivamo li to “zlo”, pokvarenost srca ili psihopatsko ponašanje – vjerojatno je taj što nam je teško povjerovati da takvi ljudi zaista postoje!

Ne možemo zamisliti da nas netko vara, obmanjuje ili povređuje (kako nas, tako i druge) bez imalo savjesti, širi laži i izmošljotine kako bi uništio nečiji ugled ili da se pretvara i izdaje za nešto što nije, a sve s ciljem kako bi nanio štetu drugima (fizičku, materijalnu, emotivnu…).

Ipak, na žalost znamo da takvi ljudi postoje.

Sljedećih pet znakova pokazuju da imate posla s ljudima pokvarenog srca i, ako prepoznajete neke od njih, bilo bi najbolje da se klonite takve osobe, a njeno “popravljanje” i psihičko iscjeljenje možda ipak prepustite stručnijim osobama.

1. Ljudi pokvarenog srca stručnjaci su u stvaranju zabuna, pometnji i svađa.

Oni:

- izvrću činjenice
- obmanjuju
- lažu
- izbjegavaju preuzimanje odgovornosti
- negiraju stvarnost
- izmišljaju priče
- zadržavaju informacije za sebe

2. Ljudi pokvarenog srca eksperti su u zavaravanju drugih svojom slatkorječivošću.

Ali ako pogledate plodove njihovog života ili ako se povedete njihovim riječima, vidjet ćete da se takve osobe nikada ne mijenjaju i da ne ulažu u rast i razvoj. Njihov život je iluzija i duševna hrana im je patnja drugih ljudi!

3. Ljudi pokvarenog srca uvijek žele kontrolirati druge ljude, a oni su sami sebi najviši autoritet.

Odbacuju povratne informacije i konstruktivni kriticizam, sami stvaraju pravila po kojima žive, ne obraćajući pažnju na moralne norme.

4. Ljudi pokvarenog srca često igraju na simpatije dobrodušnih ljudi sa svrhom obmanjivanja.

To ovako izgleda:

- traže samilost, ali je sami ne pružaju.

- traže toplinu, oprost i intimnost od osoba o koje su se ogriješili bez imalo empatije prema bolu koji su uzrokovali i bez stvarne namjere da pokušaju popraviti ono što su učinili ili da pokušaju vratiti izgubljeno povjerenje.

5. Ljudi pokvarenog srca nemaju savjesti i ne znaju što je kajanje.

Čak i nemaju namjeru pokušati se boriti protiv svoje zlobe – zapravo, uživaju u njoj – a sve pod maskom određenog plemenitog karaktera. Jeste li se ikada susreli s takvom osobom i kakvo je bilo vaše iskustvo?''


Autor: minimagazin.info, a prenijela na portal Magicus Maja Cvjetanović Laboš

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=126549

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.