POHVALA ZA BLOG

30.07.2021.



Moja priča: TE ČUDNE TAMNE NOĆI - osvojila je 5. mjesto za kratku priču - "Rezultati 13. međunarodnog natječaja za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi i rezultati projekta IZA PROZNIH VRATA."

https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene/2021/07/1632322494/jadranka-varga-te-cudne-tamne-noci-5-mjesto-za-kratku-pricu.html

Obavijest sam stavila na Facebook i dobila sam od organizatora ovog međunarodnog natječaja

https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost

lijep kompliment za taj blog gdje je priča i objavljena, a komentar se vidi na slici.


slika: digital art

Ne znam zašto je nestao dizajn kojeg mi je radila blogerica i moja draga prijateljica *teuta* na ovom blogu


https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene

pa sam privremeno stavila svoj, dok se

*teuta* ne vrati u Zagreb ....

Misteriozno nestajanje baš njenih dizajna i to ne samo kod mene, već i na blogovima: ??

lanterna duše wendy.tanja,

KAP JEDINSTVENA,

Z L A T A N.

Zlatanov blog smo popravili, ali na ova druga 2 bloga i kod mene na fantasy blogu sam napravila privremeni dizajn.

Prije kad sam otvorila svoj blog

https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene

- sve je bilo bijelo: nije bilo ni headera ni podloge bloga, sve je bilo bijelo, a kako kod mene, tako i kod gore navedenih blogera.







Alemka Brazzoduro "SUNCE MOJE DUŠE" - 3. zbirka poezije

26.07.2021.





Alemka Brazzoduro "SUNCE MOJE DUŠE" - 3. zbirka poezije koju sam kompletno pripremila za tisak i koja stiže autorici Alemki Brazzoduro iza Velike Gospe... čestitam, draga Alemka Brazzoduro


O AUTORICI


Rođena sam 17.02.1954. u Rijeci (Sušak). Nakon 42 godine kao član Opernog zbora Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“, otišla sam u mirovinu od 01.03.2018.

Prve stihove sam napisala kao 16 godišnja djevojka lebdeći u oblacima zanesena prvom ljubavi. Nakon puno godina životnog iskustva pronašla sam svoj osobni izričaj u pisanoj riječi. Dušom i srcem ispisala sam stihove uvjerena u postojanje Ljubavi koja je izvor života, sreće, zadovoljstva i blaženstva.

Svi smo mi Božja djeca i vođena izrekom “Kad je tuđa sreća tvoja sreća, to je prava ljubav.“, ispisala sam stihove o njenoj moći, jer smo stvoreni iz Ljubavi, da širmo Ljubav kao što je to navedeno i u mojim knjigama „Čežnja“ i „Jesen života“, a i u ovoj trećoj zbirci poezije „Sunce moje duše“.

Ne znam je li dovoljno reći hvala svima koji su mi do sada pomogli u izdavanju moje tri zbirke poezije, ali kad se srcem piše, Duša uvijek ima nešto za reći.

Hvala svima od srca,
Alemka Brazzoduro pjesnikinja







OSVRT NA 3. ZBIRKU POEZIJE „SUNCE MOJE DUŠE“ Alemka Brazzoduro


Do sad sam čitala dvije Alemkine knjige, „Čežnja“ i „Jesen mog života“, ali ova knjiga mi je posebna, poetski zrela, duboko emotivna, postavlja pitanja, daje odgovore i to je za mene iznenađujuće posebna zbirka poezije, fantastična i jednom riječi... posebna.

U ovoj knjizi se isprepliću tuga i sreća, pjesnikinja nam daje jake poruke života, ljubavi, gubitka, sreće, tuge, boli i svih onih dubokih emotivnih naboja koje osjeća jedna žena, jedna pjesnikinja koja je u iznenađujućem poetskom sazrijevanju zarobila moje misli i navela me, da još jednom napišem: ova mi je knjiga– posebna.

Ispod stoljetnog hlada za vrijeme punog Mjeseca nema drugih sjena, osim onih koje su zasjenile blistavi sjaj Alemkinog pogleda kad bi ga obojila tuga, da bi ona opet u zrcalu ugledala kako su zagrljene njena sjena i sjena njene ljubavi, zaigrane i skladne koje vraćaju sjaj sreće u te lijepe Alemkine oči, da bi ona tu sreću pretočila u riječi i podijelila ih sa svojim čitateljima.

Sa nebeskog baršuna zvijezde su kao i uvijek zapalile svoj vječni sjaj, a Alemkino srce postavlja pitanja, traži odgovore, sjeća se bolnih trenutaka i nasmiješi se sretnim danima koje je proživjela u sljubljenosti sa voljenom osobom.

Svaki je čovjek živ iznutra, iako prema van mnogi pokazuju sasvim drugačiju sliku svog bića, ali Svemir ipak otkucava davni ljudski nemir, dok Alemkina zlatna duša objavljuje svoju želju tražeći boju kojom bi sada obojila svoje postojanje i svoje emocije i tražeći kojim riječima bi sve to opisala, a to je učinila baš ovim riječima koje su ispisane njenim iskrenim srcem u knjizi „Sunce moje duše“.

Na ovom globusu svi smo mi prolazni, planet je stariji od naših postojanja, ali ljubav je ona vječna esencijalna nit koja spaja dvije duše, da se nađu u ovako posebno lijepim stihovima ove meni posebno lijepe zbirke poezije, „Sunce moje duše“, moje drage prijateljice, pjesnikinje Alemke Brazzoduro.

Jadranka Varga pjesnikinja
Zagreb, 06.06.2021.







„SUNCE MOJE DUŠE“ Alemka Brazzoduro


Kad riječi zaplešu svoj zanosni ples virtuozno lebdeći na usnama pjesnika, a moćno pero zabilježi njihove titraje, nastaje nešto lijepo, istinito, plemenito, dobro, nastaje ono što čovjek stvori svojom maštom, da oslika svijet i opiše ljubavne čežnje u očitovanju duše koja opaža svijet najnježnijim osjećajima srca, a tako svoju poeziju piše pjesnikinja Alemka Brazzoduro.

Iz dubine srca izvire čisti izvor ljekovitog sadržaja, čas hladno osvježavajućeg, čas toplo okrepljujućeg. Njena treća knjiga pjesama „Sunce moje duše“, grije toplo nježno, poletno, istinito, životno i uzbuđuje sva čula. Dok pažljivo čitam njene pjesme koje nose jasnu poruku proživljenih iskustava, miriše mi ljubav miomirisom najljepšeg cvijeta, osjećam značenje riječi kao sočnu hranu svom umu, dodirujem cijelim svojim bitkom ljubavne događaje koje iskreno opisuje, slušam odjek stihova u prostranstvima duše i vidim svijet njenim očima bistrog pogleda.

U njenoj pjesmi „Učinilo mi se“ plešu stihovi koji potvrđuju moj unutarnji uvid subjektivnog promatrača.


„Učinilo mi se ili nije
kao da neka mila ruka
na grudima udara ritam
ljubavne etide
sve bolje i bolje,
skoro pa savršeno je?“



Meni se nije učinila skrivena tuga u stihovima niti mi se učinila nedosanjana sreća i osujećena ljubavna priča zvana čežnja za istinskim osjećajem punine u srcu i osjećajem u duši. Alemkine pjesme imaju posebnu notu nostalgije za prohujalim vremenom ovjenčanim gorko-slatkim iskustvima nevoljene i voljene žene.

U pjesmi „Igra sudbine“ oslikava se čežnja za drugačijim i poželjnijim životnim iskustvima koji u sebi nose poštenje, privrženost, savjest, požrtvovnost i podršku u trenucima koji život znače.


„Čeznutljivo se gledam
kao da tečem i žuborim,
a srce me bodri da se borim
makar snovima
i da vrijedilo je ljubavi
svaku moju pokoru.“



Vrijedilo je ljubiti i biti ljubljen svim osjećajem srca i kao zarobljena ptica u krletci duše skupiti bisere suza u tuzi nedostatka slobode i osmijehu sreće u srcu ovjenčanom umilnom pjesmom melodičnih stihova ogrijanim toplinom pomirene duše.

U stihovima ove lijepe knjige pjesama Alemka Brazzoduro „Sunce moje duše“ pjesnikinja nam je velikodušno ispovijedila dugo čuvane tajne i olakšala nama koji još nismo tako slobodno otvorili svoje srce za dijeljenje naših istina i osvijetlila je put, da se poistovjetimo s iskustvima koja nam je lako prepoznati kao naša vlastita.

Čestitam Alemka Brazzoduro na trećoj knjizi pjesama i zahvaljujem joj što sam dobila još jednu priliku, da među prvim čitateljima pročitam i upijem ove divne stihove koje sa ljubavlju preporučujem kao pitko štivo koje umiruje i potiče na duboko promišljanje života u njegovoj biti.

Anđa Jotanović književnica,
Rijeka, 03.06.2021.



tko želi kupiti ovu prekrasnu zbirku poezije, može se javiti autorici Alemka Brazzoduro
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004791766706







NOVA KNJIGA "INFINITUM" - TANJA OCELIĆ

20.07.2021.





"...."Nova knjiga na portalu http://digitalne-knjige.com/


"INFINITUM" Tanja Ocelić


Digitalnu knjigu "Infinitum", Tanje Ocelić, predstavit ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:


RECENZIJA KNJIGE "INFINITUM", TANJE OCELIĆ


Što reći o ovakvom oslikavanju misli?

Širok je spektar emocija u ovim redovima: od lagane ironije, do sarkazma; od intimnih dubina, do puke realnosti.

Zna biti gorda i ponosna, zna biti nježna, zbunjena djevojčica, a koji put samo promatrač zbivanja.

Tanja nas suvereno vodi kroz ove skice iz života. Boje i zvuci iz njenih pjesama često su vrlo stvarni, opipljivi.

Njena dvojezičnost (hrvatski materinji i slovenski životni jezik), zapravo, je njeno bogatsvo, ali i breme koje nosi. Nije lako misliti na jednom, a stvarati na drugom jeziku. Ona se izvrsno snalazi na tom polju.

Zahvalan sam na infinitumu osjećaja, slika, boja, drami, komedija i tragedija koje ove priče nude kroz stihove.

Neka njeni stihovi govore o njoj:

"u zamjenu za ljubav
sama sebi poezija
nesretna
u svom osmijehu
samo pisanja željna"

"nešto kao ja
ideal duše
na nebu uspomena
u tijelu ptice"


Goran Makvić, Zagreb, 12.06.2021.






Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:



http://www.digitalne-knjige.com/ocelic.php


te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).



Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu http://digitalne-knjige.com/, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://digitalne-knjige.com/
"" ""













ZAJEDNIČKA ZBIRKA "POTRAŽI ME U STIHOVIMA" - Jelena Petković i Željka Jotanović

15.07.2021.

Jelena Petković i Željka Jotanović napisale su zajedničku zbirku poezije


"POTRAŽI ME U STIHOVIMA"


koju sam pripremila za tisak-štampanje.

Zbirka je tiskana-štampana i stigla je na kućnu adresu Željke Jotanović, a knjige koje će primiti Jelena Petković će joj stići poštom za par dana, poslane su jučer B

Drage moje pjesnikinje, čestitam vam na zajedničkoj zbirci poezije, a naša draga zajednička prijateljica, književnica i blogerica iz Rijeke Angelija - Anđa Jotanović je napisala prekrasnu recenziju.


Knjiga je napisana na ćirilici, u zbirci su gostovali i drugi pjesnici, a recenzija je objavljena na latinici, dok je originalna recenzija vidljiva na slikama.














OSVRT NA ZBIRKU PESAMA
„POTRAŽI ME U STIHOVIMA“
JELENE PETKOVIĆ i ŽELJKE JOTANOVIĆ



Čitajući zajedničku knjigu pesama Jelene Petković i Željke Jotanović, na um mi pada stara narodna poslovica koja kaže: „kad se bratska srca slože i olovo plivat' može.“ Plivajući svojim umom po stihovima ove dve pesnikinje, oduševljeno sam osluškivala poruke odaslane kroz ove divne prostodušne stihove.

Mlada pesnikinja Jelena Petković u svojim stihovima kaže:


„Nebo je malo
da bi u njega
pregršt stihova stalo,
jutro je mekano
poput vate
sijaju zlate.“



Jelena Petković, devojčica, a zrela ljudska duša, dubokoumno nas uvodi ovim stihovima u svet inspiracije duše i srca. Prelep je to svet u kojem vredi živeti i čitati ovako umilne stihove pesama.

Jelena je našla svoje utočište u stihovima koji leče bolno telo i vape za ljubavlju iz viših kozmičkih sfera koja nam je svima potrebna.

Prepoznala je to i pesnikinja Željka Jotanović i Jeleni pružila ruku pomoći, da svoje divne stihove pretoči u štampanom obliku.

Jelena Petković u pesmi „Pokloni mi ljubav“ kaže:


„Pokloni mi ljubav
ljubav pokloni
i ne boj se
jer vodi te do cilja
hiljadu i tristo milja.“



Čula je to pesnikinja Željka Jotanović i pružila joj ruku podrške i majčinskom ljubavlju je hrabro povela u realizaciju ovog zajedničkog pesničkog dela. Bratska srca su se složila, a olovo pliva oblikujući slova i reči koje briljantno iskazuju najvišu ljubav u ljudskom iskustvu.

U toj ljubavi prepoznaje se ljudskost i podrška, bez da ju je neko tražio. Jednostavno i spontano se desi u srcu koje je suosećajno i voli ne tražeći ništa zauzvrat. Ta ljubav kroji zajedništvo ljudi prema jednoj jedinoj ideji, stvaralačkoj snazi pisane reči.

Oduvek me fasciniralo ljudsko zajedništvo. Duboko sam zahvalna, da u njemu učestvujem i u ovom pisanom delu, a sve zbog dobrote dve pesnikinje koje su se podržale u idejnom stvaranju i usput dale prostor i još nekolicini pesnika, da se izraze kroz svoje stihove.

Počašćena sam što imam priliku među prvim čitaocima pročitati ove nadahnute stihove, a čitajući ih, našla sam se u ovim stihovima. Od sveg srca preporučam ovu knjigu svima koji vole stihove protkane životnim iskustvima pesnika i oblikovane inspiracijom duše.

Angelija - Anđa Jotanović, pesnikinja
Rijeka, 17.05.2021.




GOSTI PJESNICI u ovoj zbrci su:

Angelija - Anđa Jotanović - TRAG LJUBAVI

SAŠA ILIĆ - SVIJET U KOJEM ŽIVIM

CVIJETIN BAJA LOBOŽINSKI - POEZIJA DUŠE

HADŽI ZVONIMIR STOJANOVIĆ - PJESMA JELENI JECI

ALEMKA BRAZZODURO - NJOJ, ŽENI UMORNOJ (Posvećeno „Stop nasilju nad ženama“)















PJESNIČKA MAFIJA - uzet ću ti pjesničko-prozno-likovno-glazbeno srce

14.07.2021.



slika: internet


''Mafija, ili još ispravnije Cosa Nostra (na ital. Cosa Nostra - naša stvar), je tajna talijanska kriminalna organizacija koja je nastala sredinom 19. stoljeća na Siciliji. Kasnije se proširila i na istočnu obalu SAD kada je krajem 19. stoljeća veliki broj Sicilijanaca emigrirao u Ameriku. Termin "mafija" se danas u općem govoru koristi kako bi se njime označili različiti oblici kriminalnog udruživanja i organizovanog kriminala. U novije vreme analitičari o mafiji kažu, da je to jedna organizacija moći, čije glavne garancije opstanka nisu toliko kriminalne aktivnosti, koliko je to uska povezanost sa funkcionerima države u kojoj djeluje.''
izvor: https://bs.wikipedia.org/wiki/Mafija



slika: digital art


Neću sad pisati o tome kako je nastala mafija, što je mafija, tko je mafijaš - a tko to nije, poznate su raznorazne mafije, ali u zadnje vrijeme otkada je zavladao internet, Facebook i ostali portali-društvene mreže - nastala je nova mafija: PJESNIČKA MAFIJA.

Što je to - pjesnička mafija? (ili prozna ili likovna?)

To su ljudi koji su nekad pisali neke pjesme, priče, što je tko pisao, ne ulazim i koji su uvijek bili ili drugi ili treći, slali su svoje radove na raznorazne pjesničko-prozne natječaje, ali nikad nisu dobili neke nagrade i..............onda......... eto interneta! eto rasadnika novih pjesama nepoznatih autora koji jedva čekaju objaviti neku svoju pjesmu iz bilježnice gdje je ista spavala snom pravednika i tako, objavi pjesnik svoju pjesmu sav sretan, jer je javno, jer ga čitaju, jer piše: ''ako pišeš, a želiš da te čitaju, daj novu dimenziju svom postojanju'' i dao je pjesnik ''novu dimenziju svom postojanju'', objavio pjesmu, sav sretan dobio lijepe povratne komentare o pjesmi (priči) i počeo je nizati svoje misli na internet...

Stavio pjesnik cijelu knjigu na internet ...i jednog dana bilo mu je dosadno pa je pjesnik u-Google-ao prvu rečenicu svoje pjesme, naravno, u Google pojavilo se isto to sa njegove web/blog stranice, ali i sa nečije tuđe njegove riječi - na tuđoj web-stranici...netko se nekome opako ruga:


enter>
slika: internet

TAKO JE POČEO RAT NA PJESNIČKOM OTOKU!

Ma, ne samo na pjesničkom! i na proznom i likovnom i glazbenom i inim otocima, jer što veća informatizacija - to veća kriminalna organizacija :) mafija je počela širiti svoje djelovanje: došlo je tu mnogo "pjesnika", "pisaca", "slikara", "kompozitora" i tako je nastala - PJESNIČKA MAFIJA (može i druga: prozna, likovna, glazbena itd.).

Što je to PJESNIČKA MAFIJA?

To je lik koji kradom ide pa tiho u okrilju internetske mjesečeve noći surfa portalima, fejs-profilima, raznoraznim forumima, kraducne tu nešto, kraducne tamo nešto, formulira po svom, preradi na "svoj izričaj" i - puf! eto ZBIRKE PJESAMA, ETO POETE/SSE! Umislio taj fantomski mafijaš, da je pjesnik, dive mu se, pljeskaju, lajkaju mu (neki laju), sve divno krasno biserno berićetno - kako tko hoće, ali eto ti nevolje: javi se vlasnik - tatica svoje pjesme, mamica svoje pjesme i da ti tvoju nanicu na nanicu!!! ti ćeš mene krasti, lopov jedan

Zato, dragi moji, ako ne želite mafiju na svoju kapiju - ništa ne objavljivati, dok nije izašlo dobro staro i staromodno TISKANO IZDANJE!!!, a do tada, vodit ćete sudove i sudove dokazujući, da je ono "volim te" napisano tim i tim fontom - baš vaše, izvorno, autentično pjesničko dijete!

Hvala lijepa, idem dalje, ćaos,


http://www.zajednoprotivplagijata.blog.hr/

tekst je objavljen 7.9.2013. na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=98902







"ZAUVIJEK MOJ PRIJATELJ" - Mirko *Emeryk Šafarić

09.07.2021.





Treću knjigu koju je napisao pjesnik Mirko Emeryk Šafarić pripremila sam za tisak i knjiga je tiskana


Mirko Emeryk Šafarić

"ZAUVIJEK MOJ PRIJATELJ"



koju je autor posvetio maloj djevojčici Eve.

Knjiga je stigla autoru, a u knjizi je autor napisao ove lijepe riječi:


"Draga moja Eve!

Koliko često razmišljaš o tome kako si blagoslovljena, jer imaš takvog prijatelja kojeg si dobila na dar i koji te čuva bdijući nad tobom?

Uvijek moli “Anđele, čuvaru mili”, ali i kad odrasteš.

Anđeo čuvar ti je uvijek blizu, djeluje i prati te i vjeruj mi stvarno nema razloga, da se osjećaš preplašeno, jer je Anđeo čuvar uvijek uz tebe kako bi se neprestano zauzimao za tvoju dušu.

Svakodnevno se pomoli svom anđelu i razgovaraj sa njim, a u tome ti može pomoći i ova molitva koju ti donosim u nastavku ove knjižice:


„Anđele Božji,
moj dragi čuvaru
sa kojim me veže ljubav Božja!

Ovdje i svaki dan,
budi uza me
i prosvjetljuj me i štiti,
vladaj
nada mnom i vodi me.

Amen.“


Zamisli, da imaš zaštitara koji je neprestano s tobom. On čini sve ono što bi uobičajeni zaštitar činio: štiti te od opasnosti i napadača te općenito pazi na sve moguće prijetnje, ali uz to daje ti i moralno vodstvo, pomaže ti da postaneš snažnija i usmjerava te tvom životnom pozivu.

Ne moraš to zamisliti – već imaš svog zaštitara.

Osijek, lipnja 2021."


Knjiga je izdana kao slikovnica: ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-49073-2-0









KNJIGE



slika: digital art

Izdat ću ukupno 21 knjigu... 18 samostalnih i 5 zajedničkih sa drugim autorima je izdano, sad radim paralelno 3 knjige i onda ću stati...

Zašto 21 knjigu?

Zato, jer je moja mama rođena 1921. godine i zato jer joj je 21.6. imendan i njoj sam (u sebi) obećala da ću izdati ukupno 21 knjigu ... sve ostalo, ako ću izdavati, bit će nešto spontano, ali 21 knjiga - dok sam živa - bit će izdana sretan

E, daa... sve knjige sama financiram - i digitalnu objavu i tiskane knjige, ako ih tiskam.

Sad bih rekla nešto o izdavanju knjiga i kako to danas više nije "Božje slovo" tj. kako je bilo jako teško prije par godina izdati knjigu.

Ako čovjek ima inspiraciju pa zašto ne bi objavio knjigu? Jednu, dvije, tri, 33? Pa ako je to i "štancanje" knjiga kako neki pričaju sretan ok, ja ih onda "štancam'' i jako sam sretna zbog toga. sretan

Dostojevski je izdao preko 40 knjiga, Krleža u kojega se svi zaklinju je izdao oko 80 knjiga, Lenjin oko 60 ili 70, Matoš je imao u sabranim djelima negdje oko 25, a što se tiče Ranka Marinkovića, on nije češće pisao valjda, jer nije imao što reći, tako da je to ostalo jedno prilično tanko djelo.

To je slučaj sa mnogim našim uglednicima pa onda kada naiđu na plodnog pisca, onda mu se podsmjehuju i komentiraju malo čudno kao što je bio slučaj Balzaca, Ujevića, Prousta, Camusa i mnogih drugih.

Ta su djela jako velika, Tolstoj, na primjer, je izdao preko 150 knjiga, jer je imao što reći, Hemingway je izdao oko 50, Churchill je isto izdao 45 knjiga, veliki broj su ih izdale i Vesna Parun i Vesna Krmpotić koja je izdala preko 100 knjiga, ali se ne može reći da su svi oni pisali budalaštine!

Prema tome, ta stvar je okončana i ne uzrujavam se oko toga što će netko reći o broju mojih izdanih knjiga ili hoće li neka moja pjesma ući u neku zajedničku knjigu/zbornik/zbirku ili ne.

Ja se ne vodim brojem napisanih knjiga, već time što i koliko toga imam reći, a imam puno toga još za reći kao što sam i napisala u uvodu, do 21. knjige i objavljivat ću knjige, dok god mi inspiracija teče sretan

Do sad sam izdala 18 samostalnih zbirki i 5 zajedničkih sa drugim autorima. Mnoge moje pjesme se nalaze u našim i inozemnim zbornicima, a kako sam navela, pišem paralelno 3 knjige: jedna knjiga sadrži fantasy priče, druga knjiga je zbirka poezije, a treća je posebna i najposebnija.

"Ponekad ljudi oko tebe neće razumjeti tvoj put i to je u redu. Ne moraju, nije za njih." - nepoznati autor







BLOG, LJUDI, OSOBNOSTI

06.07.2021.

Post je oslikan moment blogera kad prebacuje svoje misli ovdje i pokazuje ga drugim blogerima i blogericama.

Čitam sve ovih dana, nešto sa mobitela, a nešto sa kompa i vidim, da se ljudi sve više svađaju, sve više vrijeđaju, vidim kako rastu narcisoidnosti pojedinih osoba, vidim kako se drugi brane od mnogih napada, a vidim i da su mnogi otišli, nestali i pisati prestali.

Zašto?




i nešto što me stvarno oduševilo, pronađeno na Fejsu:

"Psi su stavljeni da se natječu protiv geparda sa ciljem da se otkrije tko je brži.

Svi su bili iznenađeni kad se gepard nije maknuo sa svog mjesta pa su pitali koordinatora utrke što se dogodilo!?

Njegov odgovor nakon što je vidio ovu sliku: "Ponekad je uvreda pokušati dokazati da si najbolji. Ne trebamo se spuštati na tuđu razinu, da bi oni shvatili da smo najjači. Dobro razmislite i uštedite energiju za ono što zaslužujete. Gepardi koriste svoju brzinu u lovu, a ne da bi dokazali psima da su brži i jači."

Ne gubite vrijeme dokazujući svoju vrijednost tamo gdje to nema smisla."








SLIKOVNICA "ZAUVIJEK MOJ PRIJATELJ" MIRKO *EMERYK ŠAFARIĆ

03.07.2021.

izašla je iz tiska slikovnica koju sam pripremila za tisak, a koju je napisao pjesnik


Mirko *Emeryk Šafarić

"ZAUVIJEK MOJ PRIJATELJ"



Slikovnica je izrađena za jednu lijepu djevojčicu, malu Eve.














ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem


ISBN broj: 978-953-49073-2-0







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.