Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.07.2013., četvrtak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25, srpnja 2013. godine


Čeznuti za svetošću

Gospin se poziv ulijeva u rano srpanjsko predvečerje, praćen nebeskom glazbom i obasjan sjajem anđeoskih krila. Uranja svjetlost u tamu začarane svijesti, iz Bezgrješnoga srca izvire radost neprolazna, zasipa učmale duše ljepotom rajskom, dohodi zavedenoj dječici da im razbistri pamet, otkloni mrene s očiju i obasja Božje pute. Odzvanja istina u mukloj pustoši svijeta, tjera strahove što se ugnijezdiše u kotlinama sumnje, što se nastaniše u slatkorječivim krošnjama laži. U sparni kotao briga unosi osvježujući dašak dobrote, ozdravljujući melem ljubavi koji preplašene potiče na hrabrost, koji krijepi umorne i bolesne, koji mlakima i bezvoljnima vraća samopouzdanje, koji nas podsjeća da smo djeca Očeva. Jača nas Gospa sjajem neprolaznim, bodri nas jasnoćom vječne zbilje, zaziva na nas snagu Duha Svetoga i tjera sjene malodušnosti. Poziva nas da živimo vjeru u kojoj je punina istine, da se ne povijamo pred naletima zavodljivih vjetrova i ne klečimo pred argumentima svijeta, da ne služimo propadljivom i ne slijedimo mudrost zemaljsku, izraslu iz zabluda i samoljublja. Moli nas da čvrsto i nepokolebljivo ostanemo u Isusu, da čuvamo njegove riječi koje su nauk Crkve, da se odmaknemo od zloga i njegovih nagovora, da se oglušimo o svaku nemoralnu ponudu i ne ravnamo po zakonima koji se protive Božjim zapovijedima.
Jer na nama je, ako želimo uspravno i časno dočekati dan Marijine pobjede, da ostanemo u vjeri, da svjedočimo mišlju i riječju, da se očitujemo djelima, da se hranimo istinom i potvrđujemo životom, da vlastitim primjerom širimo svjetlost i ljubav, nadu i pouzdanje. Gospa nam govori o odvažnosti koja se ne koristi silom i nadmetanjima, već se krijepi snagom Božje ljubavi koja obnavlja i podiže umorne iz malaksalosti, koja je okrjepljujuća radost ispunjena stvaralačkim znanjem, u kojoj traje milosrđe i sjaj otvorenih nebesa, svjetlost koja prokazuje grijehe i blaži grješničke rane, koja poziva na obraćenje i nudi spasenjski put što vodi kroz uska vrata Križa, što je izniknuo iz Otkupiteljeva srca i darovan svim ljudima. Ma koliko se razmetali znanjem, kolikogod pokušavali prodrijeti u veo odgonetke, bez obzira na to koliko se trsili da shvatimo tajnu života i smrti, ostaje nedovršen odgovor Očeve mudrosti koja nam je ponudila spasenje preko Sina, da svaki koji u Njega vjeruje ima pristup u kraljevstvo nebesko.



Ako pozorno poslušamo Marijine riječi, ako u vjeri razmotrimo dubinu i jednostavnost njezinih poruka, onda ćemo brzo uvidjeti da su one radost utjehe što dopire iz kraljevstva mira, oslobođene svih suvišnih emocija, svih nemira i nesigurnosti kojima su podložni naši ranjivi osjećaji. U njima nema osude i ne podliježu afektivnosti, nisu sklone dijeliti ljude po svjetonazorima, po karakteru i temperamentu, ne progone zabludjele a niti na tron dižu one koji se odlikuju revnošću i skromnošću. Jer svi smo njezina djeca, jedni manje, a drugi više podložni neprijatelju od početka, slabi u svojim htijenjima i labavi u svojim odlukama. Dolazi Gospa s Izvoru ljubavi, iz dubina rajske ljepote i Sinovim očima, punim milosrđa, gleda svijet, razlikujući čistoću duša od naslaga tame što se nakupila i nataložila u dubinama srdaca. Zna da su naše slabosti nesigurnost i nepovjerenje u Božju svemogućnost, naše tvrdokorno odbijanje da potpuno povjerujemo u Njegovo postojanje, da odbacimo i zadnji trunak sumnje, koji, usađen na osjetila unutarnjeg i vanjskog, ometa jasnoću pogleda. Odbijajući vječno, hvatamo se za propadljivo, veličajuči djela ljudskih ruku i uznoseći dosege ljudske mudrosti koje vrijeme razara i baca u ropotarnicu povijesti. Misleći da se približavamo istini, mi se u stvari od nje udaljavamo jer nas u spoznajama najčešće vodi lažac od početka, oličenje oholosti i otac vječne smrti. Jer tko se ravna po logici svijeta, postaje njezin zarobljenik i kao slijepac prepušta joj se da ga vodi prema propasti.
Ne smijemo sebe, u odnosu prema bližnjima, smatrati pravednijima i neporočljivijima, umišljati kako smo molitvama i odricanjem dorasli zahtjevnim molbama Majčina glasa. U čovjeku uvijek tinja žeravica sebeljublja i samo je pitanje trenutka kad će se rasplamsati u oganj, kad će strpljenje i blagost popustiti pred navalama zavodničke provokacije. Zato nam Gospa i govori da se čuvamo napasti oholosti koja uvijek vodi u grijeh i prekida spone što su nas vezale s Božjom voljom, a otvaraju vrata navalama bezrazložnog gnjeva, uvode nas u spletke, umnožavaju zlobu i zavist jer se u odnosu prema drugima postavljamo kao pravednici, kao suci kojima je dopušteno donositi osuđujuće presude. Nama je potrebna čežnja ta svetošću, neprekidno preispitivanje vlastitih riječi, misli i djela, prepuštanje vodstvu Duha Svetoga i odmak od brzopletih zaključaka. Kad na obraćeničkom putu uzljubimo istinu i kad joj sebe podložimo, prestajamo biti ljudi svijeta i postajemo istinska djeca Stvoriteljeva, slabi po mjerilima ljudskim, ali zati jaki u očima Gospodinovim.


- 20:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.07.2013., utorak

Cvjetna duga


- 06:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.07.2013., utorak


Putovi Božje volje vode kroz vrata Gospina srca

Ne odustaje Gospa od svog nauma, od puta kojeg je davno, dolaskom u Međugorje, zacrtala u svom Srcu. Potrebna joj je naša suradnja, naš iskreni odaziv, naše povjerenje i naša vjera, makar velika kao gorušičino zrno, vjera koja će rasti i bujati na svjetlu Majčine ljubavi. Ako smo do sada lutali na stranputicama i vrludali između istine i laži, vrijeme je da prekinemo suradnju sa sumnjom, da se odmaknemo od neodlučnosti, da se široko otvorimo melemu njezina glasa, koji nas strpljivo opominje i umilno doziva, koji nas poziva u okrilje vječne svjetlosti. Jer putovi Božji vode kroz vrata njezina Srca, kroz radost i ljepotu njezine duše u kojoj pjevaju anđeoski korovi i pirka blagi lahor pomirenja. Ona je jedno u Gospodinu, prožeta njegovom svemogućnošću i srasla s njegovom Mudrošću, ona je najodanija suradnica bez koje je nezamisliva povijest spasenja, bez koje bi ostala zatvorena rajska vrata koje je otvorila svojom poniznošću i poslušnošću, svojom razboritošću i potpunim predanjem, svojom dubokom vjerom po kojoj je Riječ Tijelom postala. Ona je naša majka i sestra, uzvišeno ljudsko stvorenja, uzor našim dušama i radost našim srcima. Zato bi svakom ljudskom srcu, a pogotovu kršćanskom, trebala biti radost i obveza s njom biti, s njom disati, po njezinu se savjetu ravnati, njezinu se zagovoru utjecati i u nju se ugledati. Jer po čemu smo Božji ako ne prihvaćamo i ne priznajemo Mariju, ako u njoj ne vidimo zvijezdu vodilju, ako u njoj ne prepoznajemo ostvarenje svih Isusovih obećanja, ako je ne prihvaćamo kao Kraljicu milosrđa i majku Gospodinovu.
U ovom vremenu, na izmaku njegove punine, jasno nam se otkriva onaj dio istine koji do sada možda i nismo mogli potpuno razumjeti, a to je neponovljivost i značaj Gospine uloge u konačnoj bici za spas svijeta. Jer ni jedna duša neće pokucati na vrata nebeska prije nego li prođe ispod bistrog slapa njezinih suza i ne okupavši se u svjetlosti njezina Srca, ispunjenog čistom, ozdravljujućom i otkupiteljskom Sinovom Krvlju. Zato nam Gospa i govori da joj već danas predamo svoja srca da ih liječi, obnavlja, mijenja i prilagođava svome Bezgrješnom srcu, oslobodi od zala i prinese Presvetom srcu Isusovu, čijim se otkucajima hrani Majčin duh i bilo. Ona koja diše u Istini i nuka djecu živom vodom s izvora života, koja ih štiti od svega što mami i zarobljava, od svega što ih udaljava od jedine radosti i punine, od jedinoga Dobra koje prebiva u imenu Isusovu, ne umara se u svojoj veleposlaničkoj nebeskoj misiji, već ustrajno, puna ljubavi i razumijevanja, dječicu privodi smislu življenja i ljepoti života. Jer sve ostalo, što nam se nudi na ovome svijetu, ma kako izgledalo primamljivo, raskošno i bogato, korisno i prihvatljivo, vodi nas pogrješnim putem i oduzima nam radost i mir. Uostalom, svaki od nas vlastitim iskustvom može potvrditi istinitost Gospinih riječi i svjedočiti sav jad i bijedu, propadljivost i nestalnost časti i slasti zemaljske.



Skloni smo pohlepom i požudom ranjavati dušu i tijelo, mislima gacati u kaljuži prepredenosti i duhom služiti carstvu opačina. Zaboravljamo Isusove riječi i njegovu žrtvu, prljamo jasnoću Božjih zapovijedi i valjamo se u blatu grijeha. Nismo spoznali kušnje jer odbijamo odricanje, ne prezamo pred naopakostima jer smo umrtvili savjest, omalovažavamo revne i Bogu odane. Dok govorimo o Kristu, umjesto njegova nauka prilagođavamo se polovičnim istinama jer nismo u čvrstoj vjeri, već inficirani Antikristovim duhom.
Tek u potpunoj predanosti Srcu Marijinu, tek u zagrljaju njezina glasa, prožet će nas Zaručnikova svjetlost, upoznat ćemo ljepotu Božje volje koja će nam donijeti slobodu i pomiriti nas s Nebeskim ocem. Gospina je želja da se u Međugorju ispuni ono što je započela u Fatimi i nevjernom svijetu pokaže da je i gorušičino zrno vjere jače od svih podvala i prividne moći zloga. Jer apostoli Gospodnji, postom i molitvom, mogu mijenjati svijet i svako srce, rastrgnuti guste zastore tame koji stoji na putu svjetlosti što struji iz dubine Gospina srca, iz zdenca istine u kojem prebiva nebeski sjaj. To su oni koji se ne boje svjedočenja, kojima je reskoća blagosti ubojito oružje u borbi protiv prenavljanja i kukavičkih podvala što se koriste ljudskim slabostima i naivnošću. U zajedništvu s odanim pastirima Crkve uskoro ćemo dočekati Marijin dan, kad će nad Brotnjem sijevati munje i uzmicati tmasti oblaci, a svjetlost se širiti u sve zakutke svijeta, kad se vjerna dječica, anđeli i sveci uključe u provedbu Velikog Božjeg plana, kad se zvuci međugorskih zvona stope s radosnim pjevom probuđenih ptica, kad rogovi zvijeri popucaju pred tutnjem istine. Poslije svih muka i progona sjaj Gospina žezla prokazat će laži i djela tame, protjerati zloga i osvijetliti put do pobjede.


- 13:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.07.2013., ponedjeljak

Put u Babilon




Iz ralja zvijeri u utočište Gospina glasa

Nad Hrvatskom se priginje srpanjsko sunce, zagrljeno čistoćom Gospina glasa i probodeno zubom pomahnitale zvijeri što nad ozemljem rasipa slike varki i privida, kojima nas zaslijepljene odvlači na bespuće i pandžama, u kojima se već dugo koprcamo, uvlači u razjapljene ralje. Svanuo je i taj „veliki dan“ kad smo poniženi, opljačkani, izvarani i iznevjereni uletjeli u zvjerinjak zvan Europska unija. I ono malo slobode što smo je uspjeli sačuvati prelijeva se nepovratno u ocean laži, u ustajalu vodu punu proždrvljivih riba što pohlepno gutaju svakoga koji im se nađe na putu i neoprezno približi. Hoćemo li, kao i Jona, u utrobi ostati samo tri dana ili pak puno dulje, ovisi o našem otrježnjenju te Božjoj svemogućnosti i milosrđu, kao i o zagovoru One kojoj je zvijer izokrenula zvjezdanu krunu i njom okitila svoj pečat. Jer teško onome kome je u kući stranac gospodar, kome se nameću otuđeni i nemoralni zakoni, kome duhovno i materijalno nasljedstvo preplavljuju novoskovani kodeksi rada i ponašanja, kome tisućljetno iskustvo nadomještaju instantni svjetonazori, začeti u srcima mrzitelja čovjeka, koji ne poznaju sebedarje, dobrotu i ljubav. Tvorci Novog svjetskog poretka, globalizacijske eutanazije, ne priznaju bogatstvo različitosti i ne prihvaćaju maksimu po kojoj je svakom ljudskom biću dana sloboda biranja i odlučivanja, samostalnosti i zajedništva, svega onoga što mu je darovano da čini u slobodnoj volji, pazeći da se učinjeno ne kosi s Božjim zapovijedima. Teško onima koji su se drznuli okupirati slobodu srdaca i savjest duše, koji prkose Gospodaru svega vidljivoga i nevidljivoga, Onome koji će pakleni plan osujetiti obnovom svijeta, stvaranjem novoga neba i zemlje.
Politika koja je postala stanište laži i gnjili plod slatkorječivosti, poduprta medijskom halabukom, oličenje je lažnog proroka s kojim zajedno nadgledava i zvijeri špijunira zavedeno pučanstvo. Kupajući se u obilju i povlasticama, odmaknuta od stvarnosti i činjenica. Okrenula se vlast protiv zdravog razuma, bespogovorno ispunjavajući zahtjeve samonametnutih i umišljenih gospodara koji konce povlače iz sjene jer ne smiju pokazati lice i izaći na danje svjetlo, koji potajno pripremaju odlučujući udar kojim svekoliko čovječanstvo namjeravaju pretvoriti u prezadužene i nemoćne robove. To je jedini cilj svih unija, a pogotovu europske.
Sjećam se da je prije puno godina jedan karizmatični svećenik rekao kako će Hrvatska sigurno ući u Europsku uniju, ali onoga dana kad joj se pridruži, događat će se čudne stvari, počet će nesvakidašnja zbivanja. Prevedeno na nebeski jezik, otpočet će Veliki Božji plan i oživotvorenje međugorskih tajni.
Nama je ostalo da molimo, da budemo u Kristu te životom i savješću svjedočimo istinu i ostanemo u vjeri koja je jedina nada i put spasenja. Sve ostalo prepustimo Gospi. Ona ipak zna kad će krenuti odlučujuća bitka i pozna način kojim će satrti glavu neprijatelju od početka.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.