Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.12.2012., utorak

Isusova poruka vidjelici Mariji, 25. prosinca 2012. godine


Rječitost Gospine šutnje

Međugorje je s Gospom godine Gospodnje 2012. dočekalo trideset drugi spomen na Gospodinovo rođenje, Božić u kojem je ponizna službenica Božja prvi put zašutjela, stopila se s tišinom međugorskih brda i svijetu pokazala Blagoslovljeni plod utrobe svoje. U malenom Isusu sažela se sva istina i životodajnost Marijinih poruka, procvjetale su sve njezine molbe i preklinjanja, zažuborile sve riječi koje je izgovorila od 1981. godine, kad nas je prvi put, u blago lipanjsko predvečerje, počastila svojim dolaskom na Brdo spasenja. Donoseći Dijete, pokazala nam je ljubav kojom se hrani njezino srce, ljubav kojom će biti obnovljeno nebo i zemlja, Svjetlo pred kojim će se rasplinuti tama i pokleknuti smrt. Djetešce je ovoga Božića postalo najdublja rječitost Gospine šutnje. U njemu je izvor nade, radost života i svjetlost puta kojem nas Gospa već desetljećima vodi, On je sjetionik u bespućima svijeta i jedino ime na čiji spomen drhte zla i naopakosti.
Donosi Prečista Isusa, vjernima da im ojača vjeru i učvrsti ufanje, sumnjičavcima da ih trgne iz letargije u koju ih je uveo knez propasti, uplašenima da od njih otjera strahove, što se kao korov množe na nestalnosti znanja, što se kao trulež nakupljaju na plodovima oholosti. Pokazuje nam Majka
Radost svog Bezgrješnog srca, Riječ koja se hranila njezinim djevičanskim tijelom, Prvorođenca po kojem je Otac obnovio savez i učvrstio neraskidivu vezu izmeđa Stvoritelja i stvorenja. Svidjelo se Bogu da u Sinu postane čovjekom, da uzvisi i spasi palo biće koje je kao krunu stvaranja načinio na svoju sliku. U Kristu je ostvareno obećanje dano izabranom narodu, nebo je iz Djevičine vjere rodilo Mesiju, obnovitelja i otkupitelja, našega brata i Boga, Spasitelja i Kralja milosrđa. Bez obzira koliko se trube svijeta trudile da obezvrijede i relativiziraju tajnu spasenja, neće uspjeti poljuljati čvrst temelj na kojem počiva Gospodinova Crkva, a niti razoriti hram Duha Svetoga u kojem prebiva istina što vodi u život vječni, u radost izobilja, u mir iz kojeg pupa raskoš i ljepota. Jer Isus će i najvećega grješnika, ako ga iskreno zazove u času smrti, osloboditi paklenoga ognja i uputiti u čistilište, iz kojeg će pročišćena duša, skrušena i ozdravljena, jednom pokucati na rajska vrata.Progovorilo je Djetešce glazbom Majčinih riječi, milinom što teče iz nerazdvojnosti Dvaju srdaca, radošću koja se iz rajske svjetlosti prelijeva u zdenac duše i posvjedočuju stalnost istine i životnost nade. „Ja sam vaš mir“, reče mali Isus i ako želite u meni ostati, „živite moje zapovijedi.“ Zato ih se prisjetimo, ponovimo i obnovimo. To su dvije zapovijedi ljubavi: Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svim umom svojim i svom dušom svojom! Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe! Iz njih izvire nova Isusova zapovijed: Ljubite jedni drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga!
Tko se drži ovih zapovijedi, ne mogu mu nauditi ni sve smicalice svijeta, ne
mogu ga poljuljati ni podmetanja, a niti ogovaranja, ne mogu ga zavesti ni svi đavolski trikovi, ne mogu ga na stranputicu odvući mamci ispraznih ponuda i obećanja. Vratit će mu se mir u dubinu savjesti, oslobodit će se mutnih priviđenja, otarasit će se lakovjerja i slijepo povodljivosti za modom vremena, za nagovorima koji nas udaljavaju od čovječnosti i istne. Otkrit ćemo tajnu mira koja je osjećaj sigurnosti, gdje sve boli, razočaramja, udarce i podvale možemo prikazati Onome kojemu ništa ljudsko nije tuđe, koji je radi nas i naših grijeha prošao Kalvariju i darovao život da bismo ga zajedno s njim imali u punini. Isus je mir koji donosi pouzdanje, dobrota koja nas nikada neće iznevjeriti, radost koju pijemo u časovima trpnje i ljepota pred kojom blijede svi naše nesigurnosti. Zato obnovimo istinu Božića, ne uzmičimo pred navalama surogata, pred lažnom duhovnošću iza koje stoji knez svijeta i njegovi sljedbenici. Ne gubimo dragocjeno vrijeme u ispraznim kupovimama, u nabavci darova koji simboliziraju vjeru novoga svijeta, kojih su omotnice iscrtane crtežima patuljaka, jednoroga, miševa, gljiva, čarobnjaka, djeda mrazova i petokrakih zvijezda, ali nigdje Isusa i Marije, nigdje betlehemske štalice i kraljeva mudraca, nigdje pastira koji proširiše radosnu vijest. Jer ono što nam svijet nudi samo su zavodljive bajke, a Isus je istina, ma koliko se mnogi trsili dokazati suprotno.
Živa je Majka ovoga Božića u Međugorje došla sa živim Djetetom da bi razotkrila podvale i nevjeru svijeta, da bi nam pokazala stvarnost nebesku koje smo dionici, da bi nas okrijepila i učvrstila u vjeri, da bi nas darivala milostima koje su radost, život i punina, da bi šutnjom prepustila Isusu da se obrati malenima.


- 20:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospina godišnja poruka vidiocu Jakovu


- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sretan Božić!


- 00:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.12.2012., četvrtak

Došašće u srcuDohodi glazba iz nebeskog vrela,
Oblijeće zviježđa, doziva daljine,
Šapatom mekim guče svjetlost bijela,
Anđeli ljube ruke Marijine.

Š
umori vrijeme, odzvanja tišina,
Ćarlija miris iz ružina cvijeta,
Evanđeljem se prožima modrina,
Ufanja plamen žeže tamu svijeta.

Sažela Mudrost vječnost i počelo,
Rubove tvarnog, granice svemira,
Cjelovom hrani Djevičino tijelo,
U kojem kuca srce Kralja mira.

- 06:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2012., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. prosinca 2012. godine


Gospino majčinsko naručje

Poziva nas Gospa u svoje naručje, u okrilje svog Bezgrješnog srca, u svjetlost koju ne mogu pomračiti ni laži, ni poroci, niti magluštine svijeta. Majka nam nudi čistoću svojih misli i osjećaja, svoju ljubav kojom nas štiti od nasrtaja zloga. Upućuje nas na Isusa, blagoslovljeni plod utrobe njezine, na božićne jaslice u kojima cvjeta otkupljenje. Vodi nas u sjaj betlehemske noći, u susret ponoćnom suncu koje je rastjeralo tamu nad obzorima, koje nam je darovalo život vječni i otvorilo vrata spasenja, pokazalo put koji završava u Bogu živih. Posadašnjuje nam Prečista novozavjetna zbivanja, uvodi nas u početak punine vremena kad je njezino odano Srce snagom Duha Svetoga, prožimanjem Svjetla i Djevičina tijela, začelo Očevu Riječ. Stvoreno se biće ispunilo Nestvorenim i donijelo radost svima koji prebivaše u tami. Od tada su Isus i Marija nerazdvojni, veže ih milosni plamen Dvaju srdaca u kojima će na kraju vremena sagorjeti sve laži, podvale i podmuklosti.
Zato, ako prihvatimo Gospu, prihvaćamo i Isusa, ako razumijemo Majku, razumijemo i Sina, ako smo udovi Gospodinova tijela, onda smo i Marijina djeca pa će nas On na kraju zemaljskog puta osloboditi okova poroka, isto onako kako je od Bezgrješne u času njezina začeća otjerao gnjilež Evina grijeha. Ako ne budemo živjeli u Suotkupiteljičinu srcu, tko će nas u mijenama svijeta bodriti da ustrajemo, tko će nas opominjati i ukazivati na zamke nečastivoga, s kim ćemo koračati kroz zavjetna vremena. Kako ćemo bez nje jasno čuti Isusov nauk, kako nazočiti Muci, Smrti i Uskrsnuću, koji nas iz ropstva vode u slobodu, kako prozrijeti ispraznu zavodljivost kneza propasti? Možemo li bez Marijine pomoći ući u tajnu života i dokučiti snaga iscjeljujućeg melema Krvi što teče iz Gospodinovih rana? Kad nas Gospa poučava kako živjeti Isusom mir i slijediti njegovu ljubav, onda nas poziva na volju Očevu, na potpunu predanost Božjoj mudrosti, na strpljenje koje nam lažac pokušava narušiti, mameći nas na stranputice i tjerajući s puta koji vodi u život vječni. Jer Božja istina nije od ovoga svijeta i suprotstavljena je svima koji izbjegavaju uzeti križ i koji se umjesto borbe za spas svijeta priklanjaju lagodnostima i neodgovornosti, koji sebedarje i dobrotu zamjenjuju pohlepom i požudom, koji sigurnost traže u uzoholjenoj časti i propadljivom bogatstvu, koji sikću na spomen imena Stvoriteljeva. Nama je ponizno moliti Duha Svetoga da nas vodi, da nam pokaže put kojim trebamo ići, da nam ukaže na prepreke koje moramo svladati i dadne mudrost da prepoznamo zamke koje treba zaobići.Tek u dubokoj i iskrenoj ljubavi prema Gospi, tek potpunom predanju njezinu Srcu, otkrivat će nam se tajne koje su u njemu pohranjene i nećemo morati čekati dan opomene da bismo shvatili razlog postojanja i smisao življenja, da bismo prihvatili poslanje koje nam ja Bog namijenio. Ne trebamo čekati međugorske tajne da bismo shvatili što nam je činiti, da bismo iskoračili u kušnju i ljepotu vjere koja prebiva u Sinovim i Majčinim riječima. Jer Bog pred nama nema nikakvih tajni, sve što nam je imao reći, rekao nam je u objavi, u istini koja je svjetlo danje. Ništa neće ostati sakriveno jer će sve spletke, prenavljanja i podmetanja izmiljeti iz svojih rupa, sva djela tame i namisli prijetvornosti stat će pred lice Božje da se u njegovu sjaju rastope i ishlape. Sve zavjere i lažna svjedočenja, sva trulež i raspadljivost završit će u grotlu bezdana odakle su i došli. Pred jasnoćom istine, kao pred reskom oštricom noža, ustaknut će prljavština zala, odvojit će se mržnja od ljubavi. Past će paravani lukavstva iza kojih su se vodile zakulisne igre na uštrb malenih i podcjenjenih, prevarenih i nemoćnih. Preporodit će se srca što prebivahu u zagrljaju nade, kojima uzor bješe poniznost Marijina. Sve tvarno poljuljt će se i nestati, a zatim se izmijeniti u drukčivost kroz koju će prostrujati život vječni.
Ogledalo istine još uvijek je prekriveno velovima naših grijeha pa zato u njemu ne možemo vidjeti vlastito lice i prepoznati neukaljanu dušu koju Gospa njiše u kolijevci svog Bezgrješnog srca. Taloge i nečistoću već danas možemo razbistriti, a mrak otjerati iz dubine srdaca. Gospa nam je već odavno ponudila lijek i napisala recept, a nama je uputiti se do Božje ljekarne, molitvom pokucati na vrata, a čim uđemo pristupiti sakramentu pomirenja, zatim nazočiti svetoj misi i blagovati Euharistiju, kleknuti pred Sveti oltarski sakrament, častiti križ Gospodinov i postiti o kruhu i vodi. Ozdravljenje će biti cjelovito, a kad otrovi ishlape i kaljuže se razbistre, pred očima će nam u punoj ljepoti zasjati Bezgrješno srce Djevičino. Bit će nam jasno da smo oduvijek, u danima radosti i časovima sumnje i nevjere, bili u njezinu naručju.


- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.