Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.02.2013., ponedjeljak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. veljače 2013. godine


Teret grijeha vuče prema zemaljskim stvarima

Iscjeliteljica ljudskih duša ponovno nas poziva da molitvom, koja je očišćujuće sredstvo i ozravljujući tonikum što se besplatno nudi u Božjoj ljekarni, prionemo uz njezine skute, da se prepustimo njezinu vodstvu, da s povjerenjem napravimo iskorak koji oslobađa od zemaljskog i nestalnog, od straha i tjeskobe, od magnetizma požude i pohlepe, od mamaca laži i nevjere. Kao zvijezda vodilja Majka u nama svijetli ljepotom svoga glasa, iz kojeg se izlijeva žubor žive vode i sipi okus rajskoga mira. Svjetlosnim valovima milosrđa grije srca promrzle i zavedene dječice, preplavljuje nas žarom radosti i pokazuje nam blagoslovljeni plod utrobe svoje, otkupiteljski plamen praštanja i vrelo neizmjerne ljubavi.
Hrani nas snagom vjere i liječi melemom pouzdanja bez kojih ne možemo daleko odmaknuti na obraćeničkom putu, bez kojih se ne možemo oduprijeti privlačnosti grijeha, odjevenih u svjetlucavost varki, izniklih iz opijata laži. Jer pogubni okovi navezanosti i kukolj zabluda, ne mogu se otkloniti, a niti poništiti, novim tlapnjama i trabunjanjima, drukčijim svjetonazorima koji tek mijenjaju formu, a sadržaj im i dale ostaje podvala kneza propasti.
Nama je, dakle, potreban zaokret na koji nas poziva Bogorodica. Došla je u Međugorje da nam razbistri um i očisti srca, da nas povede prema svetosti i privede istini, da nas otrijezni od predrasuda, da nas izvuče iz ralja pomahnitale zvijeri. Došla nas je podučiti što je težina križa, a što teret zabluda, što je brjeme ljubavi, a što bolest grijeha. Došla nam je pokazati kako se zadobiva mir i čisti savjest, kako se prevladavaju nemire i beznađa koji siju tjeskobe i vode u očaj.
Jer priklanjajući se neprijatelju od početka, postajemo taoci vlastitih djela, zarobljenici vremena i sluge čovjekova mrzitelja. Ukopani u tvrdoglavost, samodopadnost i nerazumnost, okrenuti varkama prolaznoga, zaboravljamo na moralnu dimenziju i svrhu povijesti, na konačni dan u kojem će se sažeti svi naši dani i odvojiti dobro od zla, svjetlost od mraka i istina od laži.
Hoćemo li i dalje slijepi od znanja, lutati u neznanju i zanemarivati dobro zato što smo okruženi šipražjem podmetanja i opkoljeni bodljikama zla, perfidnom podmuklosti koja se hrani našom nesigurnošću, strahom koji zatomljuje vjeru i zatvara put spoznaje? Hoćemo li se do kraja prikloniti ezoteričkim naklapanjima, izokrenutim vrijednostima, bogohulnim teorijama i naklapanjima koje se kao smrtna rana uvlače u ranjeno i zavedeno ljudsko srce, kad se istinom manipulira u dnevnopolitičke svrhe, a duh perverzije uvlači u školstvo, zdravstvo, znanost i umjetnost?


- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2013., srijeda

Vjerovanje


- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.02.2013., subota

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. veljače 2013. godine


Ljubav koja sve pokreće, oprašta i traži oprost

Smrtnicima je ponekad teško razumjeti Gospino Bezgrješno srce, iz kojeg zrači čistoća, poniznost i bezuvjetna ljubav, Srce koje nije dodirnula tama grijeha, koje ne pozna zavist, mržnju, osvetu i ljubomoru, Srce koje je oduvijek slobodno od zamki vremena, od propadljivosti i prolaznosti, od nakupina ispraznih osjećajnosti kojima uspješno manipulira knez propasti i s kojima zavedenog čovjeka kroz magle sentimentalnosti odvodi od istine. Izmještanjem budućeg i prošlog, povlađujući ćutilima ranjenih sjećanja i slikama nedovršenih sanja, zamućuje iskustvo duha, na valovima prolaznosti dubinu trajnosti tjera prema pjeskovitom plićaku u kojem se zamućuje i zamračuje jasnoća Isusovih riječi koje čiste i neoskvrnjene prebivaju u ljepoti Bezgrešnog srca Bogorodičina. Od onoga trenutka kad je zmija u praroditeljskom vrtu ranila jedru ljubav i rasplinula je u paru nestalnih emocija, u strah, izgubljenost i nesigurnost, počinju naše patnje, naša lutanja, naši bjegovi od sebe samih, naše grizodušje koje nas odvraća od pomirenja s Bogom i bližnjima.
Zar smo previdjeli novozavjetnu svjetlost, Isusov nauk i njegovu žrtvu? Vrtimo li se još uvijek u začaranom krugu nevjere i nepouzdanja, iza bodljikave ograde Edenskog vrta, izgubljeni i neusmjereni, puni nepovjerenja i nesigurnosti, zabuljeni u Kajinove krvave dlanove iz kojih teku zle primisli i gnjilež neokajanih grijeha? Zar smo zaboravili Marijina Sina, našega Gospodina, koji je pobijedio grijeh, protjerao prokletstvo i donio mir zalutalim srcima, opravdao nas pred Ocem i istinom razotkrio svu jad i bijedu sotonskih smicalica, prozreo i prezreo onoga koji nas je držao u zarobljeništvu mraka i straha? Jer istina je i radost i tuga, i smrt i bol, i padovi i uzleti, i žrtva i darivanje, i neprestana borba i stalni padovi, ali i obećanje da nas punina čeka u kraljevstvu nebeskome. Istina je da smo okruženi tamom svijeta, ali smo isto tako zadojeni milosrđem i ispunjeni svjetlom po kojem i s kojim jasno možemo razlučiti dobro od zla, pravednost od nepravde, poroke od čistoće i laž od istinitosti. Istina je da smo skloni opačinama, ali isto tako darovana nam je ozdravljujuća milost svetih sakramenata, snaga molitve i Majčina uzoritost. Imamo se na koga ugledati i ne tražiti umnost na pustopoljinama svijeta, ne slijediti glas lažnih proroka i ne zavaravati se slatkorječivošću ispraznih obećanja.Gospa nas svojom pedagogijom budi iz uspavanosti i lažne sigurnosti. Podučava nas da ne umišljamo kako smo dobri vjernici, da se odmaknemo od farizejštine i da pogledamo u vlastito srce i da se upitamo kolika je naša ljubav, koliko smo u istini, jer ljubav jest istina, pokatkad kruta i zahtjevna, ali zato ozdravljujuća i puna miline, tiha i razgovijetna, nesalomljiva i nepotkupljiva. Njoj trebamo sve podložiti, po njoj se ravnati i za nju svjedočiti. Ona ne podnosi naplavine prenavljanja, ne ravna se prema prevrtljivosti svijeta i ne šuruje s lukavošću i nestalnošću. U njoj nema tajni, niti zakulisnih igara, ona je srž punine i vrelo života. Nju se ne može prevariti jer je ona kolijevka istine. Zato, kad te netko povrijedi u nedostatku ljubavi, oprosti mu, ali isto tako traži oproštenje od onoga koga si u svom ophođenju povrijedio izostankom ljubavi. Jer u njoj su svi zakoni koji nam pomažu da ne zalutamo, iz nje izniču zapovijedi koji su put u život, koji su jasna svjetlost u pomrčini nestalnosti. To je plamen kojim je ispunjeno Srce Djevičino, kojim je protkana svaka njezina riječ i misao, svaka molitva i zagovor.
Ako nismo ispunjeni ljubavlju ne možemo se podvrgnuti volji Božjoj jer On nema na čemu graditi svoje planove, ne može nas dozvati i s nama surađivati, ne može se nastaniti u dubinama naših srdaca. Upravo zato, kako nam tumači Gospa, ne možemo pomoći ni bližnjima koji još nisu upoznali ljubav Gospodinovu. Površnom osjećajnošću, koja je promjenjiva i kratkotrajna, nismo ukorijenjeni u dubinu ljubavi, ljubavi koja nas uči praštanju i odricanju, koja nas poziva na žrtvu i darivanje, koja ljubi i neprijatelja zavedenog smicalicama oca mržnje i propasti, što širi magle straha i unosi očaj u mlakost vjere.
Bodri nas Prečista da se ničega ne bojimo jer nam nitko ne može nauditi ako smo u Bogu živih. Poziva nas da ne mislimo na sebe, već se prepustimo Isusu koji u nevoljama ne zaboravlja one koji ljube, kojima svjetlost vjere daje snagu i obnavlja radost. Jer pravo srce, ako se suobliči s Bezgrješnim srcem Marijinim, počiva na čvrstoj stijeni ljubavi, doduše, okruženo i ranjeno trnjem, ali prožeto zrakama milosrđa koje se prelijevaju u ključanicu spasenja, u koju je utaknut ključ istine što snagom križa Gospodinova otvara nebeska vrata.


- 12:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.