Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.10.2013., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. listopada 2013. godine


Zaštitimo grane od nagovaračkih vjetrova

Latice jesenjih ruža okitile listopadsko lišće što se u vatrometu boja rasipa oko Gospina međugorskog svetišta. Svjetlost se prelijeva preko zlatne i rubinske boje raskošnih haljina umirućih stabala, koji se u prividu smrti opraštaju od kasne jeseni da bi ogoljeli i hladni navijestili dan preobrazbe i skori dolazak novog proljeća kad će iz njih šiknuti mladi pupoljci i vratiti u život sokove zaspalih korijena. Gospa je često, govoreći o vječnosti, i naše živote uspoređivala s prirodom, s umiranjem i ponovnim rađanjem, s prolaskom kroz godišnja doba i neumitnom smrću iza koje slijedi rađanje za vječni život ili vječnu propast. Govorila nam je o korijenu duše koje neusahlo traje u Bogu, ali i o korijenu što ga je oštetio trulež tame i nevjere, što ga je nagrizlo beznađe i usmrtio nedostatak ljubavi, o korijenu koje se neće obnoviti u danima ponovnog buđenja. Opominjala nas je da ne budemo stablo kojeg će grane povijati sotonino lukavstvo i prevrtljivost, već da čvrstoćom vjere odolijevamo zavodljivim vjetrovima svijeta, da ne dopustimo da nas krše argumenti zemaljski koji se pozivaju na izokrenutu istinu, koji na nas nasrću sumnjom, očajem, strahovima i mrakovima. Jer s pouzdanjem u Stvoritelja, prebrodit ćemo kušnje i čvrsto prionuti uz crkveni nauk, živjeti u zajedništvu s bližnjima, družiti se s onima što odoše pred nama i u svjetlosti svisvetskih svijeća zahvaljivati Gospodinu na daru života, prepuštajući se njegovoj brizi, ljubavi, dobroti i milosrđu.
Ne smijemo biti od svijeta jer svijet se neprestano trudi da nas odvoje od Isusa, jedinog imena danog ljudima pod kapom nebeskom u kojemu i po kojemu se možemo spasiti. Pred olujama posvemašnjih napada i izokrenutosti naš jedini čvrsti oslonac bio je i ostao križ Gospodinov, koji nas diže iz malodušnog mrtvila, koji nas jača u patnjama i kušnjama, koji nas snaži u bolovima i razapinjanjima, koji nas podiže nakon padova i poskliznuća. Ne klonimo duhom jer u borbi s protivštinama krijepi nas snaga Duha Svetoga, Gospodina i Životvorca, kojeg nam je ostavio Isus na dan Pedesetnice i u kojemu je s nama do svršetka svijeta, Duha istine koji nas da jača i obnavlja, koji nas u kratkotrajnosti zemaljskog života podučava vrijednostima koje su zalog za život vječni, Duha koji nas hrabri i uvodi tajnu ljepote, koji nam donese mir što pobjeđuje sumnje i s kojim kao plamen svjetlosti koračamo kroz tamu svijeta. Dopustimo mu da nas ispuni radošću, da nas obasja sjajem Srca Marijina, da nam bude utjeha, da nas ispuni snagom koja će nas učiniti djecom Božjom, da nas preplavi ljubavlju koja će mržnji slomiti moć.Molitva i samo molitva otvara vrata što vode u prostor nevidljive stvarnosti, stvarnosti u kojoj postajemo sudionicima istinskog života, nenaplavljenog otpacima uzoholjenog znanja i u kojoj se ne spotičemo o kamenje samodopadnosti, u kojoj se kratkovidnost zamjenjuje širinom vidika, u kojoj samoljublje ustupa mjesto darivanju i praštanju, u kojoj nas jasnoća tjera na odricanje od nas sanih i prepuštanje Božjoj volji gdje otkrivamo da su nam vlasništvo samo grijesi, a sve ostalo, dobro i plemenito, u Onome koji nas je stvorio. Otkrivajući novu zbilju, uvidjet ćemo kako molitva čini čudesa u nama i oko nas, kako se njezine blagodati šire na sve ono što dotaknemo i na sve one koji nam dolaze u susret, osjetit ćemo kako u nama nestaje starog čovjeka i kako Isus korača velikim prostranstvima naših srdaca, prostorom neobuhvatne ljubavi iz kojeg je pobjegla tjesnoća tamnog obruča. U našu će se nutrinu, u kojoj titra sjaj kraljevstva nebeskog, zauvijek useliti radost i mir, nepokolebljiva sigurnost i oganj vjere pred kojim će pobjeći sva izokrenutost i laži sotonine.
U zavjetrini Božje ljubavi, u povezanosti s njegovim milosrđem, odolijevat ćemo upornim nasrtajima uragana, oduprijeti se silama koje nasrću na Kristovu Crkvu i zaštititi grane od nagovaračkih vjetrova jer će im pristup ometati štit vjere, sazdan od snage poniznosti i ojačan svjetlošću svetih sakramenata. Jer onome tko je postojan i budan na straži nitko ne može savjest razrovati crvom sumnje, a niti istinu zamračiti lažju. A čisto srce, oslobođeno od mlitavosti i dvojbe, jasno dijeli ono što godi sebeljublju od onoga što se pravednošću zove, a još jasnije raspoznaje podmuklost od iskrenosti. Gospa nas poziva da se odlučimo za Boga, dakle za dobro, da se odreknemo zla i prevrtljivosti jer dvojici gospodara ne možemo služiti. Svaki kompromis donosi nesagledive posljedice zbog kojih pati duša i tijelo, kako vlastito, tako i onih s kojima surađujemo i komuniciramo, koje svojim postupcima dovodimo u stanje rastrganosti i sumnje, u nesvjedočko lamentiranje koje otvara vrata protivnicima, svim lažnim prorocima što se razmilješe širokim putovima svijeta.


- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2013., petak

Cvijetnjak


- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2013., srijeda

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. listopada 2013. godine


Zajedništvo ljubavi

„Ovo je zapovijed moja: ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas!“ (Iv 15, 12)
Ovo su žive riječi Isusove što izniču iz vječnosti i pretaču se u vječnost, što se kao biseri koturaju obroncima srdaca, što kao pjesma života odzvanjaju u zdencu duše. Samo nas ljubav oslobađa od zarobljenosti svijetom, od koristoljublja i kratkotrajnosti, od sebičnosti i kalkuliranja. Ljubav je bezuvjetno darivanje, po njoj će nas prepoznati da smo djeca Božja, da smo cvjetovi Marijini. U ljubavi nastaje zajedništvo, ona je spona koja nas veže s dobrotom i praštanjem, koja nas kiti Božjom blizinom i koja nas vodi vratima istine. Ona nam otkriva tajnu žrtve i otvara put radosti, vodi u jasnoću nade i osvjetljava smisao života. Živeći u ljubavi, postajemo donositelji i pronositelji radosne vijesti, svjedoci pred kojima su nemoćni argumenti svijeta, pred kojima bježe laži i prenavljanja, kojima smrt ne može nauditi jer iza sebe ostavljaju ozdravljujuće zrake svjetlosti, duhovnu hranu onima što iza njih dohode.
Poziva nas Gospa da joj darujemo svoja srca, da ih očistimo u sjaju njezine bezgrješnosti, da ih oslobodimo od pohlepe i požude, odvojimo od sumnje i nevjere, malodušnosti i strahova. Zove nas da krenemo putem svetosti, a ona će, kako je već jenom rekla, svojim zagovorima sve učiniti da bi naša svetost bila potpuna.
Ne smijemo odgađati vrijeme odluke jer živimo u milosnom vremenu Gospine nazočnosti, njezine svakodnevne prisutnosti u Međugorju, koja je veliki dar milosrđa Očevog, koja je uvertira u njegov Veliki plan. Trajemo u vremenu posebnih milosti gdje nam se obraćenje nudi na dlanu, gdje nam i najmanji iskorak prema križu Gospodinovu otvara vrata istine, obasjava nas svjetlom spoznaje i otkriva stvarnost kraljvstva nebeskoga, a isto tako jasno ukazuje na svijet tame u kojem odzvanja škrgut zuba i u kojem likuje zavodnik od početka.
Gospa nam je ponudila lijek od zaraza svijeta, od svega onoga što zarobljava srca i duše, što perfidno i lukavo unosi gnjilež u našu nutrinu. Tu se ponajprije ističe molitva i sakrament svete ispovijedi, zatim klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kojem živi Isus prožiže tamu i braću i sestre ozdravlja od otrova malodušja i navezanosti. Slijedi post kojim zadobivamo slobodu i očišćenje tijela, kojim prekidamo duhovnu navezanost na zavodljivost slika i ubitačni ritam podzemne glazbe. Postom možemo prozrijeti slatkorječivost svijeta i izbjeći svjetlucave mamce lascivnih ponuda. Nazočnost na svetoj Misi i pričešćivanje Tijelom Gospodinovim obnavlja u nama vječne zavjete i čini nas sudionicima gozbe za stolom Gospodnjim.Držeći se Majčinih savjeta, ne možemo promašiti put, a niti zalutati na stranputicu. Najbolji dokaz za to jesu međugorska obraćenja, sve one promjene u srcima i dušama koje su se događale trenutačno, koje su se iz beznađa i nevjere pretvarale u snagu vjere, koje su se, nažalost, iz površnog poznavanja Crkvenog nauka, odjednom, uz Marijinu asistenciju, preporađale u otajstvu živih Isusovih riječi, otkrivajući u sebi zapuštene oranice vjere, obrasle mlakošću i sumnjom, koje je kroz svjetovni odgoj, oholu znanost, medije i školstvo na njih zasijao knez propasti. Spoznamo li Isusa, spoznat ćemo ljubav i ujedno otkrifi smisao vlastitog života. To nam obećaje Gospa, a njoj moramo vjerovati jer ona diše u Istini i traje u Presvetom Trojstvu. Ona je jedino biće koje se ravna po Božjoj volji, jedini neokaljani cvijet što raste u Gospodinovu cvjetnjaku, jedina ruža koja ne vene i koju ne nagriza moljac grijeha. Ona je Majka naših duša koja nas želi učiniti sličnima sebi i od nas odstraniti nakupine mraka, pokazati nam jedini put koji vodi u vječnu radost. Zato nas bodri i hrabri, moli nas da ostanemo u njezinoj blizini, da prionemo uz njezine skute, da se posvetimo njezinu Bezgrješnom srcu. A ona će zauzvrat s nama ukorak ići suznom dolinom i pružiti nam ruku dok padamo, jačati nas u poteškoćama, buditi nas iz malodušnosti i voditi nas prema vječnosti, dovesti nas pred Nebeskog oca i pokazati nam radost koju je pripravio za nas još na početka stvaranja. Jer spasit će se samo oni koji s vjerom i ljubavlju koračaju prema kraljevstvu nebeskome, kojima mudrost svijeta nije ispunila srca i kojima lažni nauci nisu zarobili duše, koji zajedno s Gospom žive u zajedništvu ljubavi, koji se ne lome pred poteškoćama i koji se ne priklanjaju ugodi i slavi zemaljskoj.
Bit će blagoslovljeni oni koji se sa štovanjem odnose prema svojim pastirima, koji im pomažu i koji za njih mole, koji s povjerenjem pristupaju onima koje je Isus izabrao i poslao u bijedu svijeta da pronose mir i ljubav, da u vjeri, unatoč podmetanjima, podlosti i ogovaranjima, uspravno koračaju. Ma koliko bili slabi u svojoj ljudskoj naravi, na njima je pečat Božji, neprolazni biljeg kojim im je dana ovlast da otpuštaju grijehe, da nas znamenuju svetom vodom, da dijele i potvrđuju sakramente koje im je Gospodin ostavio. Uzdajmo se u svećenike jer su nam oni prijeko potrebni, nezamjenjiva pomoć na zemaljskom putu i svjetlosni uzor u hudim vremenima. Oni su Kristovi miljenici i sinovi Marijini koji s krunicom u ruci prkose zlome, uvijek spremni na žrtvu i svjedočko mučeništvo.


- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.