Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.12.2011., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. prosinca 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Tajna božanskog mira

Božić je blagdan nade i Božjeg obećanja, vatromet tihe radosti te vrijeme spokoja i sigurnosti što se izlijeva iz Djetetova osmijeha, vrijeme u kojem se u onečišćenu stvarnost zemaljsku izlijeva svjetlosni slap milosrđa i otvrdnula ljudska srca zapljuskuje dobrota i ljubav. To je početak milosnih dana u kojima cvjeta spasenjski naum i oživotvoruje se otkupiteljsko djelo, ovjenčano žrtvom darivanja i obujmljeno neugasivim plamenom Uskrsnuća. Božić je dan Božje mudrosti i ljepote, zaručnički plod ljubavi što se rodio iz zajedništva nazaretske Djevice i Duha Svetoga, iz poniznosti Bezgrješnoga Srca i sjaja svetosti nebeske. To je čas izlijevanja rajskoga dara, trenutak u kojoj se Riječ što je u Marijinoj utrobi Tijelom postala, rodila u bijedi svijeta da bi vratila nadu onima što borave u tami i istinom im osvjetljavala put što vodi u život vječni. Božić je dan povjerenja i cvijet blagoslova, svjetlost što tjera sjene gorčine i očaja, spokoj topline u kojoj se tale oštrice straha, miomirisni povjetarac što pred sobom goni oblake malodušja i jasnoća zvijezde što istinom obasjava staze naših života.
Ako duboko, bez velikih mudrovanja i predumišljaja uronimo u otajstvo Božića, brzo ćemo uvidjeti ništavnost svog naopakog znanja koje nam nameće svijet, svu bijedu isprazne oholosti, svu ubitačnost inata koju nam perfidno nameće otac propasti, neprestano gradeći u ljudskim srcima gnijezdo nepovjerenja, sumnjičavost i lažni nauk zbog kojeg smo protjerani iz edenskog vrta. Uvidjet ćemo da mudrost svijeta, koliko god nam veličanstveno i uzvišeno izgledala, nije istina, već se iz nje rađaju prijetvornosti, nedorečenosti, nemoći i jad. Jer mudrost Božja je ludost u očima svijeta, a temelji se na jednostavnosti i odricanju, na žrtvi i darivanju, na prihvaćanju Stvoriteljeva plana, na spoznavanju grješnosti i otkrivanju vlastite nemoći, u prepoznavanju jala, zebnje i ljubomore, u razotkrivanju pohlepe i požude srca, u uskogrudnom tumačenju nauka Gospodinova, u priklanjanju svemu onome što nam donosi trenutačnu korist i kratkotrajno zadovoljstvo. Zaboravismo da imamo novoga Adama i Evu, da smo izvučeni iz kaljuže prokletstva i da smo nezasluženo nagrađeni blagoslovima što se svijetom razlijevaju iz betlehemske štalice, što mirom odzvanjaju u srcima onih koji uzljubiše svjetlost Rođenja.


Image and video hosting by TinyPic

Zajedništvo Boga i čovjeka, oličenog u liku Žene, uzajamnost darivanja u radosti i patnji, duboka povezanost Dvaju srdaca, prožetost stvorenja i Stvoritelja, nerazdvojivost bića i Presvetog Trojstva, potpuno sjedinjenje ljudskog i božanskog, ostvaruje se u duši Djevičinoj, u duhu i tijelu Marijinom. Ona je korito u kojeg se voda starozavjetnog vremena, pročišćena i sveta, ulijeva u puninu vremena, u milosno vrijeme koje će na kraju trijumfirati svojim ukinućem da bi se prelilo u vječnost iz koje nam je došao Spasitelj, da bi se obnovljeno vratilo svome izvoru, zajedno s Onim koji je dokinuo žalac smrti i posijao nadu u pustoš grijeha. Onaj koji nam se daruje u Euharistiji i koji nas krijepi svetim sakramentima, koji je obećao život u punini svima koji u njega vjeruju, svima koji ga slijede, mole i svjedoče za Istinu. To je Onaj koji se nastanio u Marijinu srcu da bi nas čuvao, opominjao, praštao i liječio, da bi nas vodio trnovitim putevima vjere, da bi nas hrabrio pred naletima mraka i tjeskobe, da bi nam donio blaženi mir, spokoj koji nije od ovoga svijeta, koji unatoč larmi, bolima i podvalama, može ispuniti svako srce koje povjeruje Gospodinu. Jer čega se i koga trebamo bojati ako se pouzdajemo u vječnu Riječ i vjerujemo Onome u kojemu je svemogućnost, praštanje, radost i ljubav?!
Posvješćuje nas Gospa da smo već po krštenju, po kojem smo urasli u ime Isusovo, na poseban način pozvani i ljubljeni i trebamo napraviti mali, ali odlučujući korak, koji sa stranputica vodi na pravi put, jedini i istiniti, na kojem se ljubi Boga i vrše njegove zapovijedi. Ljubeći Boga, svjedočit ćemo i njegovu ljubav te biti ispružene ruke svijetu koji čezne za mirom i ljubavi, ali ih traži na pogrešnome mjestu, povodeći se za varkama i podvalama kneza propasti koji ih, vodeće znanju i progresu, sve brže i podmuklije udaljava od istine. Samo nam čvrstoća vjere može dati snagu da izdržimo i najveće kušnje i da ostanemo čvrsto ukorijenjeni na vjetrometini zajapurenih nasrtaja laži, da se zaštitimo mirom koje nitko i ništa ne može poljuljati, ni smrt ni prijetnja, ni ucjene, ni zavodljiva obećanja.
Hvala ti, Gospe, što nam neumorno donosiš Sina, blagoslovljeni plod utrobe tvoje, otkupiteljsku svjetlost koja strpljivo bdije pred vratima naše sljepoće i čeka da ih napokon širom otvorimo!


- 20:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Gospina godišnja poruka vidiocu Jakovu

Image and video hosting by TinyPic

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božićna čestitka

Image and video hosting by TinyPic

- 06:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2011., subota

Badnja večer

pjeva Sretan Bogdan


- 19:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

19.12.2011., ponedjeljak

Pjesma o Ljubici

pjeva Vedran Vegar


- 16:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

02.12.2011., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. prosinca 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Sjeme budućih dana

Dječice, da biste vidjeli put kojim vas Gospa želi povesti, morate otvoriti oči, strgnuti mrene omamljenosti i pričina, osloboditi se prijetvornosti i iskrenošću liječiti posljedice lakovjerja i zabluda. Ova me poruka odmah podsjetila na razmatranje o „aktivnoj noći duha“, na djelo mistika i crkvenog naučitelj, svetog Ivana od Križa, a ujedno i na puninu milosnog vremena u kojem trajemo i koje nas je obdarilo silaskom neba na zemlju, kad je Riječ postala Čovjekom. U ovom vremenu došašća i radosnog iščekivanja, kad ujedno zazivamo i drugi Isusov dolazak, Gospa nas poziva de se očistimo od trunja i pijeska i postanemo zdravo sjeme ljubavi iz kojeg će proklijati stablo budućih dana. Zove nas da progledamo jer varava su naša osjetila, a pogotovo vid koji i gnjilu jabuku, ako je rumena na površini, doživljava zdravom, sočnom i ukusnom, koji zaveden zračenjem privida, izokrenutu informaciju neminovno prenosi i na ostala ćutila, hraneći ih pogubnim otrovom užitaka, prizemne nečistoće koja u duh i razum unosi prikriveno zlo, a zatm zavodi dušu nestalnom osjećajnošću koja svoj izvor nema u ljubavi i istini, već je zamućena maglama manipulativnih i spekulativnih slika. Zato nas varke svijeta, oličene u politici, bankarstrvu, znanosti, estradi i sportu, žedne prevode preko vode, uvjeravajući nas da je smisao življenja u profitu i znanju, da je život tek kratki i slučajni proplamsaj što traje od rođenja do smrti, ograničeno i dragocjeno vrijeme koje treba iskoristiti za bezumne užitke, nemoralna iživljavanja i ubitačne provode. Po zakonima svijeta i ljubav je tek potrošna roba, nestalna i prevrtljiva, podložna mijenama i išarana kaleidoskopom plitkih zadovoljstava. Gospa nas uči da samo čisto srce nije navezano na stvari i osobe i da sve promatra s odstojanja, ne uvlačeći se u mrežu opsjena i ne prihvaćajući halabuku modnih trendova, kojima je jedini cilj zavesti i obezglaviti one koje je Bog stvorio na svoju sliku, one koji su otkupljeni u Krvi Jaganjčevoj i koji su zagrljeni svjetlošću božanskog milosrđa. Duša ne smije biti zarobljena stvorenim svijetom, već se okrenuti Stvoritelju, ići k njemu i boraviti u njemu, ostati u njegovoj milosti i slijediti poticaje Duha Svetoga, trajati u radosti koja nije od ovoga svijeta, radosti u kojoj se zemaljskim problemima otupljuje žalac i koji su tek usputna nedaća na putu prema vječnosti. A sva naša znanja te mukotrpno otkrivanje zakona stvorenoga, kojima se, uz to, često manipulira, neće nas spasiti niti otkupiti, a još manje donijeti mir koji jedino izvire iz vrela života, iz murosti kojoj nije doraslo prevrtljivo ljudsko srce, opkoljeno strahovima grijeha, izranjeno borbom za vlastiti probitak i zagađeno blatom neposlušnosti.


Image and video hosting by TinyPic

Nas će spasiti vjera i ljubav te djela učinjena iz ljubavi i u ljubavi jer ćemo imati što ponijeti sa sobom kad napustimo dolinu suza. A Gospodinovo milosrđe je veliko pa nam daruje ovo milosno vrijeme u kojem nas posjećuje i uči Njeova i naša Majka. Ona se obraća cijelome svijetu, a pogotovu malome stadu koje je prihvatilo njezine poruke i po njima pokušava živjeti. Zato poziva odanu dječicu, koja se griju na njezinoj ljubavi što teče iz Bezgrješnoga srca, da molitvom i primjerenim životom postanu sjeme ljubavi, čisto zrnje budućinosti, koje će izrasti u čvrsto stablo, kojemu vjetrovi svijeta neće lomiti grane, već će rasti, šireći se i štiteći nauk Gospodinoj od pomahnitale zvijeri koja ljudima kroji zlu sudbinu. Poziva nas Gospa da budemo preteče radosti koja će se preliti na novo nebo i zemlju, radosti koja će otjerati strahove i protjerati opsjenarstvo zloga. Poučava nas Marija da molimo Boga za oprost dosadašnjih grijeha koje smo učinili u očaju i neznanju, koje smo zaslijepljeni napravili, slijedeći izokrenutu mudrost svijeta, vjerujući lažima i svemu onome čime nas je kljukala školska izobrazba i trovalo naopako znanje, ono znanje koje u današnjem vremenu želi i uspijeva zamijeniti Božje zapovijedi smicalicama kneza propasti te potčiniti ljudska srca i korovom zasaditi oranicu vjere. Bog je milostiv i pozna našu nestalnost, naše strahove i dvoličnosti, našu nestrpljivost i nepovjerenja, pa ako mu priđemo skrušena srca, bez prijetvornosti i predumišljaja, velikodušno će nam oprostiti sve propuste i nagraditi nas spokojem koji briše tjeskobe, otklanja bol duše i čisti okna duha.
Predmnijevam da će se u svjelosti desete međugorske tajne zdravo sjeme odvojiti od pljeve, da će kukolj usahnuti pod krošnjom stabla ljubavi, da će zlo ustaknuti pred molitvama Gospine dječice, da će se tama i poroci stropoštati u grotlo bezdana, da će čista križevačka bura otpuhnuti ustajalost i zadah svijeta, da će preobraženje otpočeti s Brda spasenja, da će se iz međugorskog znaka na sve četiri strane razliti obnoviteljska radost. A dotle, čeka nas težak i mukotrpan boj s tamom svijeta, bitka s obručom laži koji postaje sve deblji i uži, koji nas nemilosno pritišće i gnječi, koji nam oduzima slobodu i dostojanstvo djece Božje, koji nas sve brže i nemilosrdnije okiva u ropstvo s nakanom da u propast baci i one koji ostadoše vjerni Isusovu nauku. Treba izdržati i snagom krunice boriti se protiv beznađa. Dočekat ćemo dan kad će blijesak svjetlosti rastrgnuti mračne okove i mladi vjetar zasvjetlucati nad Brotnjom.


- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.