Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.10.2012., četvrtak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. listopada 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Poziv na svetost

Poziva Gospa stare i mlade, vjerne i nevjerne, mlake i revne, umorne i čile, odlučne i nesigurne, tužne i vesele, slabe i jake, blage i prgave da se okupaju u svjetlosti njezina Bezgrješnog srca, da se odmaknu od zavodljivosti svijeta, da se odreknu trabunjanja i ne upadaju u zamke jalovih polemika i ispraznih nadmudrivanja. Jednako se obraća svima, kako onima koji su na početku zemaljskog puta i koji će tek upoznati podvale sotonine, tako i onima kojima se koračanje približava kraju, koji su u žučljivim prepirkama, punim nestalnoga znanja i prividnih argumenata, tražili zrno mudrosti i ne sluteći da su sve teorije i naklapanja iznikle iz sjemena kneza propasti, iz lukavosti i prepredenosti što se valjaju u maglama i daleko su od istine. Njegov je zadatak da nas okupira izmišljotinama, da nas uvede u blato pohlepe i požude, da nam ojača egoizam, da u oholosti, prezirući bližnjega, preziremo sebe i Onoga koji nas je stvorio.
Grozomoran je plan kneza svijeta, uvijen u lažnu svjetlost i slatkorječiva obećanja. Na perfidan način anestezira savjest i iscjeđuje duhovnu snagu, preplavljuje nas strahom, ponižava nas u ovisnostima i vodi putem propasti. Jadan je život koji se temelji na mijenama slave zemaljske, koji šuruje s nestalnošću svijeta i kojemu su cilj moć i užici. Siromašna su znanja koja odbacuju otkupljenje, mrtve su spoznaje u kojima ne plamti spasenjska svjetlost, tužna je egzistencija u kojoj nema nade i koja se ne krijepi radošću Isusovih obećanja. Jao onima koji zavode i varaju, koji se beskrupulozno iživljavju nad nemoćnima, koji izglasavaju i provode nemoralne zakone i koji, širenjem bezboštva i veličanjem poroka, truju svakodnevicu, koji nam otimaju materijalna dobra i guše plamen vjere.
Ali nitko nad nama neće imati vlast ako se budemo oslanjali na Božje zapovijedi, ako uši i srca otvorimo melemu Isusovih riječi, ako se odreknemo nepotrebnih navezanosti, ako se ne budemo prtili blagom zemaljskim, već na plećima nosili križ Gospodinov. Dok god budemo lunjali u maglama taštine, dok god se ne prestanemo družiti sa zavišću i ljubomorom, nećemo prepoznavati znakove vremena, već i dalje slijepo vjerovati ispraznim obećanjima i podmuklim podvalama koje zavodnički truju zdravu pamet i hine čovjekoljublje.


Image and video hosting by TinyPic

Koristi sotona naše slabosti, našu ranjivost, našu mlaku vjeru iz koje je pobjeglo pouzdanje u Božju ljubav i milosrđe. Kruta stvarnost ovoga svijeta u kojoj smo okovani i omeđeni bolešću i smrću, protkani neprijateljstvima i neprestanim samodokazivanjem te lanci tjelesnosti na koje smo privezani, ne dopuštaju nam iskorak u slobodu plovidbe, u pustolovinu vjere koja se temelji na živoj riječi i koja ne podliježe zakonima ovoga svijeta. Njezina je snaga u bezuvjetnom odricanju od svih ponuda zavodnikovih, kako od onih koji golicaju maštu, tako i od onih koji nam nude lažnu sigurnost, oličenu u materijalnom bogatstvu, u gomilanju stvari i trovanju duha pomodarstvima, slijepim vjerovanjem u šarenilo tehnoloških čuda i nekritičkim prihvaćanjem novih nauka. Ipak, najpogubnija je duhovnost koja nas odvlači od Evanđelja, učenja u kojima ni razum ni srce ne mogu naći mir ni oslonac. Ona u nama pobuđuju tek znatiželju koja kao eter nestaje i hlapi u nestalnosti i prividima.
Post, koji nam Gospa preporučuje, nije samo odricanje od hrane, već samokontrola nad ponudama koje stvaraju nemire i ovisnosti, a ujedno i prvi korak na obraćeničkom putu. Post bez molitve je tek pokušaj odvajanja od loših navada i navezanosti, a s molitvom je radost koju svjetlost raspiruje u odajama duše, radost koja jača u ustrajnosti i raste u blaženom zvonu nebeskog glasa. A kada duh, duša i tijelo slobodni od sebe i oslobođeni u sebi počnu sa Stvoriteljem disati u istom ritmu, čovjek postaje svjedok i širitelj vjere. Ništa mu nije daleko ni nepoznato, a sjene prolaznosti blijede pred jasnoćam nebeskog sjaja. Ljepotu ovakve stvarnosti dosegao je sveti Franjo Asiški.
Ne moramo svi biti kao Franjo jer Gospa od nas to i ne traži, ali nas moli da se oglušimo na zov zavodnikovih truba, da ne služimo dvojici gospodara. Jednom od njih moramo otkazati posluh, priključiti se istini koja vodi u život vječni ili slijediti nagovore koji vode u propast. Zato, draga dječice, radije poslušajte Djevičin glas negoli onaj koji vodi u ropstvo. Sloboda se ne stječe uzimanjem, već darivanjem, ne zadobiva se ispraznostima, već žrtvom. Uostalom, imate od koga učiti. U vremenu tmina oko vas svijetle ponizni velikani hrvatske prošlosti, oni na čijim ste životima i samodarivanju dogurali do dvadeset prvog stoljeća. S njima trajimo na putu svetosti!


- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2012., srijeda

Svetost


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2012., utorak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. listopada 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Vrijeme velikog otpada i još veće milosti

Gospa treba našu molitvu, naša srca i našu ljubav. Kako će nas prikazati Gospodinu i što mu reći u našu obranu ako ne prihvatimo i ne živimo njezine poruke. Kako će nas zaštititi pred tužiteljem od početka ako na uzdarje, pred Božje prijestolje, ne donese plodove naše vjere, ako mu ne prikaže djela ljubavi koja učinismo za zemaljskog trajanja. Hoćemo li joj okrenuti leđa i ostaviti je samu u nemilosrdnoj bici za spas svijeta i naših duša? Zar se sami već ne osuđujemo ne prihvaćajući milosrdnu ruku koja nam preko Majke pruža Otac nebeski? Kako ćemo svjedočiti da smo djeca Božja ako se povijamo i pred najmanjim kušnjama, ako olako upadamo u zamku zloga, ako lakovjerno prihvaćamo lažni nauk. Uzaludna će biti Gospina borba za naš spas ako se i dalje srcem budemo dragovoljno priklanjali knezu propasti i poslušno slijedili njegovu naopakost. Jer ne dodiruje nas Božje milosrđe ako svjesno prihvaćamo zlo, ako se opredjeljujemo za ono što se protivi zapovijedi ljubavi, što nas nagriza žalcima mraka i udaljuje od Puta. Što će se dogoditi s našim spasenjem ako nitko ne ostane uz istinu, ako se srca ispune baruštinom sumnje i zamrači maglama laži?
Gospa od nas traži odvažnost i vjernost, privrženost i povjerenje, našu odanost Bezgrješnom srcu koje će nas očistiti i učiniti apostolima ljubavi. Kad nam vjera prožme razum i osjećaje, kad nam preplavi srca, dogodit će se iskorak prema obraćeničkom putu. U dozivnoj molitvi, dugoj i neprestanoj, otkrivat ćemo snagu Duha Svetoga koja će nas privesti poniznosti i pokazati nam svu našu bijedu, osvijetlit će nam stvarnost u kojoj trajemo, pokazati nam kako trebamo živjeti, čime se hraniti i u čemu disati. Zatim ćemo preko Majčinih milosti uspostaviti dubok i prisan odnos sa Stvoriteljem, bez straha gaziti kroz trnje i drače, oslobođeni svega što nosi bolest srcu i smrt duši. Kad se odmaknemo od propadljivosti, kad odbacimo varke svijeta, shvatit ćemo Gospinu bol koju joj nanose oni koji nisu ili uopće ne žele upoznati ljubav Božju. Razumjet ćemo razloge zbog kojih i nakane radi kojih lije gorke suze jer ćemo njezinim očima gledati tamu vlastitih grijeha a isto tako i jad, zabludu i sramotu bližnjih. Promatrajući svijet iz Srca Marijina, shvatit ćemo odakle lašcu tolika zavodnička moć i u kakav nas je u očaj doveo otkinuti plod sa stable spoznaje, proživjet ćemo sve patnje čovječanstva koje se kroz tisućljeća neprestano udaljavalo od sebe i bježalo od istine.


Image and video hosting by TinyPic

Tek kad se okupamo nebeskim zrakama i ispunimo žarom punine, kad shvatimo Gospinu ulogu u povijesti spasenja, počet će promjena u našim srcima. Nećemo dopustiti da Prečista tuguje zbog našeg neposluha, da je ranjavaju naše opačine kojima odbacujemo dobrotu Stvoriteljevu i prihvaćamo zlobu zavodnikovu te slijepi, pored zdravih očiju, srljamo u propast. Okrenut ćemo se Bezgrješnom srcu koje prebiva u Gospodinovoj svjetlosti, Srcu koje će nas okupati sjajem pa će se njegov odsjaj rasipati iz naših srdaca i osvjetljavati put onima koji još uvijek tapkaju u mraku i koji ne uviđaju da im je laž izokrenula dioptriju, da im je sljepoća postala vid.
U ovom vremenu velikog otpada, kad zvijer i lažni prorok rešetaju one koji nemaju čvrst oslonac u Isusu, koji se brzopleto zanose lažnim obećanjima, kojima su tehnologija i ezoterija zamutile pamet i otrovali srca, tek se Gospin opominjući glas, kao nebeska jeka, razliježe suznom dolinom, a njezine se riječi suprotstavljaju napadu umnoženih smicalica. Duh naopakosti uvukao se u sve pore života i otrovom nemorala nagriza Božje zapovijedi, razapinje istinu i perfidno izokreće evanđeoske riječi, obnavlja pogansko doba i uzdiže na tron božanstvo prividnog znanja, umrežava nadzor nad stvorenjima i nemilosrdno ruši sve ono što je građeno na temeljima kršćanstva. U vremenu velikih opsjenarstava i lažnih čuda, imitacije i surogata, kojima se priprema dolazak Antikrista, kad su mnogi već zavedeni i obezglavljeni, ušutkani i amnestezirani, dogodio se prevrat koji širom otvara vrata bezakonju a skupina samoizabranih terorizira cijeli svijet. Iz Božjeg ovčinjaka stada se, zaslijepljena mamcem blještavila, odvode u zvjerinjak. Mnogi se neće oduprijeti zavodničkoj svjetlosti, a kada progledaju, bit se već kasno. Zato nas Gospa neprestano i opominje te uči kako se oduprijeti podvalama te ostati u malom stadu ustrajnih i odanih.
Obrušila se zmija na Crkvu, pogotovu na svećenike te u borbi protiv njih koristi mač s dvije oštrice. S jedne ih strane zavodi, a s druge izravno napada ne bi li pokleknuli u ustrajnosti i omlačili u službi. U danima što dohode, dok budu vodili ostatak Isusova stada, njihove kušnje bit će još veće i bolnije. Molimo i ostanimo u zajedništvu čvrsto povezani s Kraljicom naših srdaca, sa svecima i anđelima, s onima koje je Gospin Sin pozvao da mu služe. Dočekajmo zajedno rađanje novoga neba i zemlje.


- 13:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.