Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.01.2012., srijeda

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. siječnja 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Budimo Gospine ispružene ruke

Dok stojimo na raskrižju odluka, pred putovima mira i nemira, dobrote i zlopamćenja, praštanja i osvete, pohlepe i darivanja, doziva nas svjetlost Bezgrješnog srca Marijina, očišćujući plamen samilosti i ljubavi u kojem izgaraju grijesi dječice i rasplinjuje se tama misli, riječi, djela i propusta. Ozdravljuje nas Gospa dahom čistoće što preko njezinih riječi struji s izvora punine, što se na bezglavost svijeta prelijeva iz ljepote kraljevstva nebeskoga. Ukazuje nam Prečista na svoje Srce, neuprljano nečistoćom istočnoga grijeha, na Srce koje prebiva u zagrljaju Božje volje, koje je zagovarateljska nada dječici što lutaju bespućima prijevara i zavodljivosti. To nam je ujedno i jasna poruka iz koje možemo zaključiti da Gosodin u času začeća svakoj duši najprije stvara srce iz kojeg se razvija duh i tijelo, razum i osjetila, žig vječnosti i snaga vjere koja nas održava živima na uzburkanom moru nestalnosti i kušnja. Ona koja je začeta bez sjene praroditeljskog lakovjerja i tako postala Majkom naših obnovljenih srdaca na kojima je biljeg sakramenta krštenja i neugasli znamen Isusovih obećanja, najbolje pozna i razumije naše sumnje i muke, našu isprepadanost i zavedenost, našu nemoć i usplahiranost, naše nedostatke zbog kojih se teško odupiremo lukavosti kneza svijeta. Ona koja je rodila novoga čovjeka, koja se stopila s Drugom božanskom osobom, koja nam je donijela Sina i otkupitelja u svemu jednakog nama, osim u grijehu, pokušava nas, neumorno i s velikom strpljivošću, vratiti Onome koji je put u radost i izobilje, iz čijeg bogočovještva izranja slika onih koji ga razumiju i ljube, koji slušaju njegove zapovijedi i klanjaju se njegovoj dobroti. Jer zdravom osobom čovjek postaje tek onda kad slijedi Krista. Jedino tako može izbjeći zamkama zavodljivca, oduprijeti se navalama lažnih proroka i ne slijediti slijepo isprazna obećanja, ne nasjedati frivolnim čudima i ne upijati nauk nadobudnih učitelja. Sjetimo se da se Isus na Posljenjoj večeri razdijelio i podijelio lomljenjem kruha i da nam je ostavio sebe u svetoj Euharistiji da svi oni koji s vjerom i povjerenjem blaguju Tijelo postanu sudionici njegove slave, ali isto tako i subraća koja će nositi križ do konca svijeta, koja će pomagati da djelo Otkupljenja donese radost svakom čovjeku pa tako i onima koji ne upoznaše njegovu ljubav.


Image and video hosting by TinyPic

Zašto Gospa uvijek naglašava vrijednost i snagu molitve? Pa zato što je sotona jak i što mu se ne možemo oduprijeti vlastitim smicalicama i znanjem, što ga ne možemo nadmudriti i pobijediti njegovim oružjem, već jednostavnošću življenja, blagodatima odricanja i nenavezanošću na ponude svijeta. U tome nam ponajviše pomaže molitva jer nas jedino ona približava Bogu i punini istine, vraća nam povjerenje u Stvoriteljevu svemogućnost i otključava nam vrata što vode u stvarnost kraljevstva nebeskoga. Iskrena i duboka molitva čisti srca i oslobađa nas zavisti, zlobe i ljubomore, pomaže nam da lakše razlikujemo bitno od nebitnoga, da prolazne radosti i brige ispunimo mirom Božje volje, da tvrdoglavo ne planiramo životne putove i ne zanosimo se stvarima koje će nam u konačnici donijeti očaj i gorčinu, koje će nam oduzeti mir i udaljiti nas od puta na koji smo već zakoračili.
Moramo priznati da nas navezanost na vlastite brige i planove, u kojima su duboko infiltrirane zavodnikove smicalice, odvraćaju od molitve i puta koji vodi u život, a nemir srca i oči umočene u tlapnje svijeta, odvlače nas od Božje blizine. Priklanjamo se vidljivome, otežali od obveza i izmoždeni od snohvatica, mlaki i iznemogli, pospani i umorni. Zaboravljamo se i gubimo u besmislenim lutanjima, u stereotipima koji se vrte u začaranom krugu. Samo je molitva iskorak u stvarnost nevidljivoga, u tajnu koja nam na taj način prestaje biti daleka, koja nas obujmljuje toplinom i uvodi u mir i sigurnost, u svijet neprolaznoga gdje nestaju sjene raspadljivoga, a buja i cvjeta svježina, kristalna čistoća vječne svjetlosti. Nikada ne smijemo izgubiti spone koje nas vežu s molitvom jer ona je most do druge obale. Sve što se jednom sruši, mora se graditi iz početka. Zato ne propuštajmo svakodnevnu molitvu, ne rušimo ono što smo mukotrpno sagradili, već, unatoč suhoći i podvalama zloga, nastavimo moliti i u danima kad nam se čini da je Bog daleko. Tek ustrajna i duga molitva, koja je ujedno i nepokolebljiva bitka sa sumnjom i hladnoćom, donosi veličanstvene plodove, obdaruje nas milostima i uvodi u radost koju ne mogu zatamniti sve mudrosti svijeta. Stopit ćemo se s Gospom i njezinim molitvama, upoznat ćemo ljepotu Srca bezgrješnoga, u njemu naći utočište i postati ispružene Marijine ruke, svjedoc i glasnici nade što se istinom bore za istinu i prokazuju spletke lašca od početka.


- 20:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2012., ponedjeljak

Ne bojte se!

pjeva Ana Milat


- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2012., ponedjeljak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. siječnja 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Iskorak je put do sreće

Nadvila se zabrinuta Gospa nad smušenu dječicu, umornu od lutanja i iscrpljenu od traženja, bespomoćnu pred izazovima vremena i uplašenu pred odrazom vlastitih lica što raslinuta izniču iz sjena prošlosti. Provlačimo se kroz svakodnevicu, pritisnuti davnim teretima, tonemo u dane koji odavno ostaše iza nas, vukući sa sobom tugu i bol, patnju i uvrede, promašaje i padove, nedovršena snatrenja i neispunjene želje. Dok tražimo izlaz iz začaranog kruga, predbacujući sebi pogrešne odluke i potencirajući nerazumijevanja bližnjih,
duboko uronjeni u grotlo sjećanja, ne vidimo i ne zapažamo stvarnost sadašnjeg trenutka, ne poronalazeći čvrsti oslonac u mijenama trajanja. Opterećujemo se onim što ne možemo promijeniti i tražimo se tamo gdje nismo, u onome što ne pripada našim životima, što presijeca naše putove i što se protivi volji Božjoj. Mnogi hodočaste u Međugorje bolesni i izranjeni, inficirani savjetima lažnih proroka i umorni od lutanja na stranputicama. U potrazi za srećom odoše dječica u tamu prošlosti, prepustivši duh psiholozima i magima, uzdajući se u ljudsko znanje zatrovano podvalama kneza propasti.
A trajanje u vremenu, ma kako izgledalo zakomplicirano i zamumuljeno, za one koji znaju živjeti u jednostavnosti, koji se ne opterećuju nepotrebnim brigama i ispraznim planovima, postaje radost i neprestana zahvala za sve darovano, dobro i prividno loše, za sve kušnje i poteškoće u kojima se kali mudrost vjere. Gospin poziv na potpunu predanost i otvorenost Ocu, jest melem koji liječi duše jer iz povjerenja prema Onome koji sve pretvara u dobro izrasta nada i nepomućeno veselje, ustaljuje se mir i sigurnost. To je jedini put prema sreći, a sve drugo što nam se nudi donosi kratkotrajna rješenja, privid i razočaranje. Zato nas Gospa i savjetuje da često pristupamo svetoj ispovijedi, da u ruke Gospodinove predamo sve naše patnje, sunnje i boli, sva naša nebulozna trabunjanja, sve grijehe što ih napravismo mišlju, riječju, djelom i propustom. Jer Isus je onaj koji oslobađa, liječi rane i otvara zaslijepljene oči, koji nam pomaže da pobijedimo sjene prošlosti i da živimo za sadašnji trenutak, neopterećeni strahovima i nesigurnošću, imuni na smicalice koje nam podmeće zavodnik od početka, grebući ožiljke već zacijeljenih rana
.


Image and video hosting by TinyPic

Gospa nas vodi povjerenju u ljubav Gospodinovu, poučava nas da se čvrsto držimo Križa, jedinog sigurnog oslonca na vjetrometini svijeta, jedine nade koja nikada neće iznevjeriti, jedine istine ispunjene spasom i milosrđem. Bog nas nikada ne ostavlja same, a pogotovu nam je blizak u boli i očaju, u trenucima kad nam izgleda da su nas svi napustili, u časovima kad tama zloga nemilosrdno pritišće svjetlost duše i guši otkucaje srca. U danima kroz koje prolazimo, u zagušljivosti koja nas stišće mračnim obručom laži, Prečista nas poziva da je slijedimo, s krunicom u srcu i molitvom na usnama, da iskoračimo iz kaljuže podvala i dima omamljenosti, da krenemo putem koji nam neprestano pokazuje i napustimo smjerokaze besmislenih traženja, da se priklonimo Onome u kojem je sva istina i punina. Poziva nas na susret s Onim koji će nas izvući iz uzaludnih lutanja, u kojemu ćemo konačno naći mir i radost i jednom zauvijek prekinuti s kucanjima na pogrešna vrata. Jer u zagrljaju Gospodinovu prestaju svi strahovi, rađa se nada i cvjeta istina, buja sreća i prosijava se nebeski sjaj, krijepi nas vječna glazba i miluje povjetarac nježnosti. To je trenutak u kojem ljubav nadvladava svu uplašenost i sumnju, sve zebnje i sva neznanja, čas u kojem lakomislenost ustupa mjesto jasnoći i povjerenju, radost u kojoj kopne i nestaju sva naša trpljenja, patnje i nesigurnosti. To je iskustvo topline u kojoj hlapi mržnja, zavist, zloba i ljubomora, u kojoj nestaje pohlepe i požude, u kojoj raste cvijet ljepote i otupljuju bodlje samosažaljenja jer nam je vraćeno dostojanstvo djece Božje.
Zato nemojmo suditi da ne budemo suđeni jer kako ranjeno srca može dokučiti tajnu drugih srdaca koja su jednako pogođena zlobom i izokrenutošću. Ako su nečija djela naopaka, to još uvijek ne znači da su napravljenane pri punoj svijesti slobodne volje, već ih osoba, u strahu i zavedenosti, bježeči pred samim sobom, često čini u samoobrani, odupirući se ugroženosti, nemilosrdnom tlačenju i hajki u tijesnom u kavezu svijeta. Radije molitvom pomognimo da i drugi progledaju, da se trgnu i pronađu put do sreće, da iskorače iz zvjerinjaka nevjere, da nađu mir vlastitoj duši i dobrim djelima otkupe zablude prošlosti. Jer puno je zavedenih, ali ipak su u manjimi oni koji su se svjesno, dušom i tijelom priklonili ocu laži da bi mu služili i ravnali se prema njegovoj izopačenosti. Doduše, trenutno imaju vlast i moć, ali će uskoro pokleknuti pred svjetlošću Bezgrješnoga Srca.


- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2012., nedjelja

U povodu Bogorodičina blagdana i početka nove godine

Pjevaju "Božićni slavuji"


- 06:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.