Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.11.2011., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. studenoga 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic


Iz beznađa u nadu

„Ne dopustite da vas sotona povija kao vjetar grane!“, već nam je davno, prije puno godina, savjetovala Gospa u Međugorju. Oni koji su razumjeli i poslušali njezinu poruku, koji su zatvorili uši pred nasrtljivom i brbljavim obećanjima, pred slatkorječivošću i lažima medija, koji su se odrekli zavodljivih varki svijeta i poslušali glas što dolazi s izvora istine, dionici su malenoga stada koji ustrajno i nepokolebljivo kroči preko trnja i kamenja, privržen jasnoći Isusova nauka. U bici koja traje između dobra i zla, u sve gušćem mraku koji je preplavio dolinu zemaljsku, u srazu tame i svjetlosti, čovjeku koji nije ukorijenjen u snagu ljubavi, ponekad se učini da su sva nastojanja za pravdom i ljepotom uzaludna, da je povampirena oholost, pohlepa i požuda ovladala srcima izgubljenim u prostoru kontamiranom otrovom laži, poroka i sljepoće. Dok nas knez propasti uvjerava da nam je borba uzaludna, da smo zapleteni u mreži lukavstva iz koje se ne možemo izvući, da smo postali robovi vlastite nezasitnosti i talci ispraznog trabunjanja, dotle nas Bezgrješno srce s Brda spasenja poziva u svoje okrilje, nudeći nam radost i nadu, istinu i slobodu, vrelo ljubavi i spasenjski put. Opiminje nas Gospa da se previše ne vežemo stvarima zemaljskim, da se ne priklanjamo obećanjima koji vode u smrt, da se ne opterećujemo onim što je prolazno i propadljivo, trulo i vremenito. Obećava nam ljepotu milosnog vremena, zove nas u zagrljaj svjetlosti, vodi nas sjaju novoga neba i zemlje, priprema nas za neumrli dan u kojem će se preporoditi svi naši dani, u kojem će podmetanja lašca od početka u bezdan strovaliti svjetlosni vjetar što će iznebuha, kad ga najmanje budemo očekivali, šiknuti s međugorskih brda i brzinom munje preplaviti cijeli svijet. Uvodi nas Majka u tajnu vjere, u bogatstvo odricanja, da bismo ogoljeni od sebe samih, osjetili okus vječnosti, da bismo spremni dočekali ponovni Isusov dolazak i pripremili srca za nagovještaj punine, za radosni susret s vječnim užicima, za čežnju naših duša i rasplamsali oganj sigurnosti i mira. Nama je držati se Gospinih savjeta jer na krivudavim putovima traženja, osluškujući glasove povlađivanja, nasjedajući nagovorima koji gode našoj kratkovidnosti i taštini, oslonjeni o vlastitu pamet i procjene, najčešće zalutamo u šumi privida, u gustom šipražju sveznajućeg neznanja.

Image and video hosting by TinyPic

I ne zaboravimo da križeve ne možemo i ne smijemo izbjegavati jer ako to učinimo gubimo bitku sa svijetom, povlađujemo nemoralu i izokrenutosti, ne svjedočimo za istinu i daleko smo od nauka Gospodinova. Zar ćemo u ovom kratkom zemaljskom životu zbog ispraznog užitka i komotnosti, zbog materijalnog probitka, sebičnosti i oholosti, duše prodati sotoni, uprljati ih nanosima opačina, prijetvornosti i izobličenosti? Zar ćemo dopustiti da nam zbog propadljivosti, naopakosti i lažne sigurnostu, zbog blaga koje nagriza moljac, zatajimo ime Gospodinovo, oglušimo se o njegove zapovijedi i prekršimo krsne zavjete, odbacimo mučenički i svjedočki život predaka i iznevjerimo Kraljicu mira? Zar ćemo se pridružiti onima koji u sebi nemaju ni srama niti straha Božjega? Hoćemo li stati s desne ili lijeve strane Isusove i zar smo zaboravili da će biti povučena jasna crta između „blago onima“ i „jao onima“? A tko će spadati u jednu ili drugu skupinu, jasno se razabire iz Gospodinovih riječi. Jer unatoč njegovu neizmjernom milosrđu, nećemo biti spašeni ako se sami dragovoljno osuđujemo na propast, ako svjesno služimo ocu laži, ako olako prihvaćamo mudrost svijeta koja je satkana od privida, izokrenutosti, zloće i nemorala.
U danima kad se zlo svom silinom obrušilo na cijeli svijet, a pogotovu na mali hrvatski narod, dok nam zvijer oholo nameće Antikristovo carstvo, dok se zapleteni u mrežu nemoći i očaja, pokušavamo izvlačiti ljudskim snagama, Gospa nam poručuje da ne zaboravimo tko nam je Otac, tko je gospodar povijesti i tvorac života. Hrabri nas i uči da odbacimo bezrazložni strah jer nemamo se čega bojati dok smo u Bogu živih. Poziva nas na strpljenje i molitvu, na odanost i vjeru, na uspravnost i nepokolebljivost, na potpuno povjerenje u Onoga koji nas drži na svome dlanu. A sve ostalo prepustimo njoj, koja će zgaziti zmiji glavu, koja će s anđelima i svecima krenuti u konačni okršaj u čas koji Stvoritelj odredi, koja će nas izvlačiti iz pandža zloga, koja će pred nama ići kroz tamu i svjetlost međugorskih tajni. Zahvalimo Gospodinu što nam je šalje da nas poučava, što nas vraća dobru, što nam je navijestila milosno vrijeme Velikog Božjeg plana koji će gladne i žedne privesti okrilju istine.


- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2011., ponedjeljak

Brižnost

pjeva Sretan Bogdan


- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2011., srijeda

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. studenoga 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Neizmjerna Božja ljubav

U danima tjeskobe koja tišti uznemirena srca, u hudom vremenu izokrenute istine, u stvarnosti umnoženoj prividima, u opsjenarstvu zaogrnutom lažnom svjetlošću i inficiranim dahom pomahnitale zvijeri, tiho i nenametljivo, umilno i strpljivo dodiruje nas opominjući Djevičin glas. Nad vrletima srdaca odzvanja kao zvuk harfe, žubori kao čista izvorska voda, leluja kao proljetni povjetarac i britkom svježinom rastjeruje ustajalost naleglu nad bistrinom duha i duše. U zbilji zaodjevenoj pipcima prisluškivača, premreženoj besramnošću okulara, kontroliranoj mozgovima satelita, zamagljenoj mrakovima prljave laži, okupiranoj proždrljivom pošašću novca, nagriženoj i uzdrmanoj detonacijom moći, do nas s međugorskih brda, dopiru riječi utjehe, bodre nas jednostavne i poučne Marijine riječi, iznikle iz ljubavi, istine i punine. Pozivaju nas da ne klonemo duhom, da se zla ne bojimo jer nebo nas nije napustilo i neizmjerna Božja ljubav pruža nam ruku preko Majke, preko njezina Bezgrješnog Srca iz kojeg se rađaju naše duše, Srca kojeg povrjeđujemo našom bezumnošću, mlakošću, zaslijepljenošću, ohološću i grijehom. Uvodi nas Gospa u ljepotu i stvarnost Božje blizine, dovodi nas pred vrata milosrđa i dobrote, otkriva nam smisao i radost življenja, pokazuje nam put do obale mira, otkriva nam tajnu križa, prijelaz iz mraka u svjetlost, poziva nas na iskorak koji iz raspadljivosti vodi u bogatstvo života. Pomoćnica kršćana i tješiteljica posrnule dječice melemom istine ozdravlja ranjene i zavedene, krijepi nas i oskoljuje svojom nazočnošću, nosi nam nebo na dlanu, nudi nam Radosnu vijest i obnavlja Sinov nauk koji ustrajno, lukavo i nemilosrdno sve jače opkoljava larma svijeta koja neprestano razapinje istinu, perfidno u ožednjela srca unosi surogate i privide, potiskuje svjetlost i jasnoću te u ime općeg dobra i prosperiteta uvodi bezakonje i podmeće laži, kamuflirane u blistavilo ispraznih obećanja. Gospa nam svojim dolascima i ukazanjima pomaže da upoznamo Gospodina, da ga po Sinu možemo zvati Ocem, da bi svi ljudi postali jedan narod, da bi sve duše bile ono što im i jest poslanje, djeca ljubavi i članovi Božje obitelji, svjedoci pravoga života, pobornici dobrote i istine, snažna stabla koja ne mogu poljuljati ni orkanski vjetrovi izokrenutosti, a niti obezglaviti sva halabuka demona koji izniču iz podmetanja sotoninih.

Image and video hosting by TinyPic

Upozorava nas Gospa da nismo na ovome svijetu radi sebe, da nismo stvoreni da bismo rasli u sebičnosti, da bismo udovoljavali vlastitom prenapuhanom egu, da bismo bili uznici koristoljubivosti, oholosti i prenavljanja, već naprotiv, rođeni smo da bismo bili rame bližnjemu i utjeha onima koji lutaju, da bismo svojim životom svjedočili ljubav Kristovu. Nama je odbaciti sebičnost i biti na raspolaganju potrebitima, ne slušati prohtjeve ranjenog srca u koje se uvukao knez propasti, već slijediti glas savjesti, prikloniti se ranama Isusovim, živjeti njegove riječi koje su ujedno i djela i u svakoj osobi vidjeti brata i sestru, suputnike u suznoj dolini koji se, jednako kao i mi, hrvu s prolaznom i zavodljivom mudrošću svijeta. Majka nas poziva da budemo svjetlost Isusova svima koji nisu upoznali Oca, svima koji odbacuju milosrđe Božje, koji lutaju u maglama ispraznosti te zatrovanim srcem zagađuju sve oko sebe i svojim samoljubljem i usiljenošču prljaju ljepotu čim je dotaknu. Gospa nas poziva da pomognemo onima koji lutaju u tami grijeha, očaja, boli i samoće, da ih prihvatimo kad ih odbaci onaj koji puno obećaje, a malo daje, da im im pokažemo da su i oni djeca Božja, da ih Spasitelj nije napustio te da ih brižno pomognemo osloboditi se kaveza beznađa, da im vratimo vjeru i pouzdanje, da čeka da mu se vrate okajana srca, da u njemu prepoznaju istinu put i život.
Prečista obećava svima koji joj otvore srca da će ih voditi, liječiti i obnavljati, da će ih podariti snagom koja će ih jačati u danima kušnje, čvrstoćom koja će ih nositi kroz trnje i drače, jasnoćom koja će im pomoći da prepoznaju zamke zloga. Moli nas da dopustimo svjetlosti što se izlijeva iz njezinih svetih očiju da nas prožme i obujmi, da nas pročisti i oplemeni, da nas dovede do praga vječne stvarnosti. Ako prihvatimo njezine savjete i opomene i sami ćemo svjetlošću istine osvjetljavati put onima koji lutaju u maglama stranputica, koji ukopani u kaljuži grijeha neumitno tonu u ponor propasti. Jer, da bismo se izvukli iz zatvorenosti i oslobodili okovanosti, potrebna nam je snaga svetih sakramenata kojom nas jedino mogu Isusovi vjerni svećenici što ustrajno vrše njegove zapovijedi. Zato nas Gospa poziva da se za njih molino, da se za njih žrtvujemo jer ako i oni pokleknu pred ponudama svijeta i obeshrabre se pored navalama zloga, tko će nas blagoslivljati milosrđem i praštanjem Gospodinovim, tko će na nas zazivati plamen Duha Svetoga.


- 16:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

01.11.2011., utorak

Općinstvo svetih

Image and video hosting by TinyPic

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.