Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. studenoga 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Neizmjerna Božja ljubav

U danima tjeskobe koja tišti uznemirena srca, u hudom vremenu izokrenute istine, u stvarnosti umnoženoj prividima, u opsjenarstvu zaogrnutom lažnom svjetlošću i inficiranim dahom pomahnitale zvijeri, tiho i nenametljivo, umilno i strpljivo dodiruje nas opominjući Djevičin glas. Nad vrletima srdaca odzvanja kao zvuk harfe, žubori kao čista izvorska voda, leluja kao proljetni povjetarac i britkom svježinom rastjeruje ustajalost naleglu nad bistrinom duha i duše. U zbilji zaodjevenoj pipcima prisluškivača, premreženoj besramnošću okulara, kontroliranoj mozgovima satelita, zamagljenoj mrakovima prljave laži, okupiranoj proždrljivom pošašću novca, nagriženoj i uzdrmanoj detonacijom moći, do nas s međugorskih brda, dopiru riječi utjehe, bodre nas jednostavne i poučne Marijine riječi, iznikle iz ljubavi, istine i punine. Pozivaju nas da ne klonemo duhom, da se zla ne bojimo jer nebo nas nije napustilo i neizmjerna Božja ljubav pruža nam ruku preko Majke, preko njezina Bezgrješnog Srca iz kojeg se rađaju naše duše, Srca kojeg povrjeđujemo našom bezumnošću, mlakošću, zaslijepljenošću, ohološću i grijehom. Uvodi nas Gospa u ljepotu i stvarnost Božje blizine, dovodi nas pred vrata milosrđa i dobrote, otkriva nam smisao i radost življenja, pokazuje nam put do obale mira, otkriva nam tajnu križa, prijelaz iz mraka u svjetlost, poziva nas na iskorak koji iz raspadljivosti vodi u bogatstvo života. Pomoćnica kršćana i tješiteljica posrnule dječice melemom istine ozdravlja ranjene i zavedene, krijepi nas i oskoljuje svojom nazočnošću, nosi nam nebo na dlanu, nudi nam Radosnu vijest i obnavlja Sinov nauk koji ustrajno, lukavo i nemilosrdno sve jače opkoljava larma svijeta koja neprestano razapinje istinu, perfidno u ožednjela srca unosi surogate i privide, potiskuje svjetlost i jasnoću te u ime općeg dobra i prosperiteta uvodi bezakonje i podmeće laži, kamuflirane u blistavilo ispraznih obećanja. Gospa nam svojim dolascima i ukazanjima pomaže da upoznamo Gospodina, da ga po Sinu možemo zvati Ocem, da bi svi ljudi postali jedan narod, da bi sve duše bile ono što im i jest poslanje, djeca ljubavi i članovi Božje obitelji, svjedoci pravoga života, pobornici dobrote i istine, snažna stabla koja ne mogu poljuljati ni orkanski vjetrovi izokrenutosti, a niti obezglaviti sva halabuka demona koji izniču iz podmetanja sotoninih.

Image and video hosting by TinyPic

Upozorava nas Gospa da nismo na ovome svijetu radi sebe, da nismo stvoreni da bismo rasli u sebičnosti, da bismo udovoljavali vlastitom prenapuhanom egu, da bismo bili uznici koristoljubivosti, oholosti i prenavljanja, već naprotiv, rođeni smo da bismo bili rame bližnjemu i utjeha onima koji lutaju, da bismo svojim životom svjedočili ljubav Kristovu. Nama je odbaciti sebičnost i biti na raspolaganju potrebitima, ne slušati prohtjeve ranjenog srca u koje se uvukao knez propasti, već slijediti glas savjesti, prikloniti se ranama Isusovim, živjeti njegove riječi koje su ujedno i djela i u svakoj osobi vidjeti brata i sestru, suputnike u suznoj dolini koji se, jednako kao i mi, hrvu s prolaznom i zavodljivom mudrošću svijeta. Majka nas poziva da budemo svjetlost Isusova svima koji nisu upoznali Oca, svima koji odbacuju milosrđe Božje, koji lutaju u maglama ispraznosti te zatrovanim srcem zagađuju sve oko sebe i svojim samoljubljem i usiljenošču prljaju ljepotu čim je dotaknu. Gospa nas poziva da pomognemo onima koji lutaju u tami grijeha, očaja, boli i samoće, da ih prihvatimo kad ih odbaci onaj koji puno obećaje, a malo daje, da im im pokažemo da su i oni djeca Božja, da ih Spasitelj nije napustio te da ih brižno pomognemo osloboditi se kaveza beznađa, da im vratimo vjeru i pouzdanje, da čeka da mu se vrate okajana srca, da u njemu prepoznaju istinu put i život.
Prečista obećava svima koji joj otvore srca da će ih voditi, liječiti i obnavljati, da će ih podariti snagom koja će ih jačati u danima kušnje, čvrstoćom koja će ih nositi kroz trnje i drače, jasnoćom koja će im pomoći da prepoznaju zamke zloga. Moli nas da dopustimo svjetlosti što se izlijeva iz njezinih svetih očiju da nas prožme i obujmi, da nas pročisti i oplemeni, da nas dovede do praga vječne stvarnosti. Ako prihvatimo njezine savjete i opomene i sami ćemo svjetlošću istine osvjetljavati put onima koji lutaju u maglama stranputica, koji ukopani u kaljuži grijeha neumitno tonu u ponor propasti. Jer, da bismo se izvukli iz zatvorenosti i oslobodili okovanosti, potrebna nam je snaga svetih sakramenata kojom nas jedino mogu Isusovi vjerni svećenici što ustrajno vrše njegove zapovijedi. Zato nas Gospa poziva da se za njih molino, da se za njih žrtvujemo jer ako i oni pokleknu pred ponudama svijeta i obeshrabre se pored navalama zloga, tko će nas blagoslivljati milosrđem i praštanjem Gospodinovim, tko će na nas zazivati plamen Duha Svetoga.



Post je objavljen 02.11.2011. u 16:07 sati.