Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. studenoga 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic


Iz beznađa u nadu

„Ne dopustite da vas sotona povija kao vjetar grane!“, već nam je davno, prije puno godina, savjetovala Gospa u Međugorju. Oni koji su razumjeli i poslušali njezinu poruku, koji su zatvorili uši pred nasrtljivom i brbljavim obećanjima, pred slatkorječivošću i lažima medija, koji su se odrekli zavodljivih varki svijeta i poslušali glas što dolazi s izvora istine, dionici su malenoga stada koji ustrajno i nepokolebljivo kroči preko trnja i kamenja, privržen jasnoći Isusova nauka. U bici koja traje između dobra i zla, u sve gušćem mraku koji je preplavio dolinu zemaljsku, u srazu tame i svjetlosti, čovjeku koji nije ukorijenjen u snagu ljubavi, ponekad se učini da su sva nastojanja za pravdom i ljepotom uzaludna, da je povampirena oholost, pohlepa i požuda ovladala srcima izgubljenim u prostoru kontamiranom otrovom laži, poroka i sljepoće. Dok nas knez propasti uvjerava da nam je borba uzaludna, da smo zapleteni u mreži lukavstva iz koje se ne možemo izvući, da smo postali robovi vlastite nezasitnosti i talci ispraznog trabunjanja, dotle nas Bezgrješno srce s Brda spasenja poziva u svoje okrilje, nudeći nam radost i nadu, istinu i slobodu, vrelo ljubavi i spasenjski put. Opiminje nas Gospa da se previše ne vežemo stvarima zemaljskim, da se ne priklanjamo obećanjima koji vode u smrt, da se ne opterećujemo onim što je prolazno i propadljivo, trulo i vremenito. Obećava nam ljepotu milosnog vremena, zove nas u zagrljaj svjetlosti, vodi nas sjaju novoga neba i zemlje, priprema nas za neumrli dan u kojem će se preporoditi svi naši dani, u kojem će podmetanja lašca od početka u bezdan strovaliti svjetlosni vjetar što će iznebuha, kad ga najmanje budemo očekivali, šiknuti s međugorskih brda i brzinom munje preplaviti cijeli svijet. Uvodi nas Majka u tajnu vjere, u bogatstvo odricanja, da bismo ogoljeni od sebe samih, osjetili okus vječnosti, da bismo spremni dočekali ponovni Isusov dolazak i pripremili srca za nagovještaj punine, za radosni susret s vječnim užicima, za čežnju naših duša i rasplamsali oganj sigurnosti i mira. Nama je držati se Gospinih savjeta jer na krivudavim putovima traženja, osluškujući glasove povlađivanja, nasjedajući nagovorima koji gode našoj kratkovidnosti i taštini, oslonjeni o vlastitu pamet i procjene, najčešće zalutamo u šumi privida, u gustom šipražju sveznajućeg neznanja.

Image and video hosting by TinyPic

I ne zaboravimo da križeve ne možemo i ne smijemo izbjegavati jer ako to učinimo gubimo bitku sa svijetom, povlađujemo nemoralu i izokrenutosti, ne svjedočimo za istinu i daleko smo od nauka Gospodinova. Zar ćemo u ovom kratkom zemaljskom životu zbog ispraznog užitka i komotnosti, zbog materijalnog probitka, sebičnosti i oholosti, duše prodati sotoni, uprljati ih nanosima opačina, prijetvornosti i izobličenosti? Zar ćemo dopustiti da nam zbog propadljivosti, naopakosti i lažne sigurnostu, zbog blaga koje nagriza moljac, zatajimo ime Gospodinovo, oglušimo se o njegove zapovijedi i prekršimo krsne zavjete, odbacimo mučenički i svjedočki život predaka i iznevjerimo Kraljicu mira? Zar ćemo se pridružiti onima koji u sebi nemaju ni srama niti straha Božjega? Hoćemo li stati s desne ili lijeve strane Isusove i zar smo zaboravili da će biti povučena jasna crta između „blago onima“ i „jao onima“? A tko će spadati u jednu ili drugu skupinu, jasno se razabire iz Gospodinovih riječi. Jer unatoč njegovu neizmjernom milosrđu, nećemo biti spašeni ako se sami dragovoljno osuđujemo na propast, ako svjesno služimo ocu laži, ako olako prihvaćamo mudrost svijeta koja je satkana od privida, izokrenutosti, zloće i nemorala.
U danima kad se zlo svom silinom obrušilo na cijeli svijet, a pogotovu na mali hrvatski narod, dok nam zvijer oholo nameće Antikristovo carstvo, dok se zapleteni u mrežu nemoći i očaja, pokušavamo izvlačiti ljudskim snagama, Gospa nam poručuje da ne zaboravimo tko nam je Otac, tko je gospodar povijesti i tvorac života. Hrabri nas i uči da odbacimo bezrazložni strah jer nemamo se čega bojati dok smo u Bogu živih. Poziva nas na strpljenje i molitvu, na odanost i vjeru, na uspravnost i nepokolebljivost, na potpuno povjerenje u Onoga koji nas drži na svome dlanu. A sve ostalo prepustimo njoj, koja će zgaziti zmiji glavu, koja će s anđelima i svecima krenuti u konačni okršaj u čas koji Stvoritelj odredi, koja će nas izvlačiti iz pandža zloga, koja će pred nama ići kroz tamu i svjetlost međugorskih tajni. Zahvalimo Gospodinu što nam je šalje da nas poučava, što nas vraća dobru, što nam je navijestila milosno vrijeme Velikog Božjeg plana koji će gladne i žedne privesti okrilju istine.



Post je objavljen 25.11.2011. u 20:15 sati.