nedjelja, 26.10.2014.
JABUKA-PUDING-CIMET
Sastojci:
4 jaja
20 dkg brašna
17 dkg rastopljenog margarina
15 dkg šećera
2 vanili šećera
2 čajne žličice praška za pecivo
3 žlice kakaa
3 - 4 jabuke
3 žlice soka od limuna
Krema:
2 pudinga od vanilije
7 dcl mlijeka
6 žlica šećera
1 čajna žličica cimeta
Priprema:
Jabuke izrežite na manje kockice pa pokapajte limunovim sokom i žlicom šećera. Izmješajte cijela jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni maslac, brašno i prašak za pecivo. Podjelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 3 žlice mlijeka.
U tepsiju veličine cca 20x30 stavite prvo žuti dio i jabuke rasporedite po žutom biskvitu.Puding koji ste skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite žlicom po jabukama. Rasporedite crni dio i pecite na 170 stupnjeva oko 45 min.
26.10.2014. u 17:49 •
4
Komentara •
Print •
#
srijeda, 22.10.2014.
ČOKOLADA I BANANA MUFFINI
Sastojci:
6 dkg maslaca
10 dkg šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
2 banane
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
25 dkg brašna
2 dcl mlijeka
15 - 20 dkg čokolade
Priprema:
Miksati omekšali margarin, šećer i ekstrakt od vanilije u pjenastu masu, te dodati dva cijela jaja i kratko sve izmiksati.
Banane odvojeno izgnječiti u kašu i dodati ih u smjesu, zatim dodati mlijeko, brašno i prašak za pecivo, sve kratko promiješati.
Čokoladu narezati na kockice ili strugotine i umiješati u smjesu.
Muffin smjesu žlicom staviti u kalupe. Muffine peći 20 - 25 min na 190° C, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
22.10.2014. u 18:40 •
2
Komentara •
Print •
#
četvrtak, 09.10.2014.
JABUČNI KOLAČ
Sastojci:
Tijesto:
4 jaja
1.5 šalica šećera (mjera šalica od 2dcl)
3.5 šalice brašna
2 šalice mlijeka
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
malo soli
Nadjev:
1 kg jabuka (očišćenih i izribanih)
4 žlica šećera
10 dkg oraha (mljevenih)
malo cimeta
malo ruma
1 vanilin šećer
Priprema:
Izdinstati izribane jabuke 10-tak minuta. Dodati šećer, orahe, malo ruma, malo cimeta i 1 vanil šećer, ohladiti. Sastojke za tijesto izmiksati, najprije posebno istući jaja, pa dodati ostale sastojke. Pola smjese uliti u tepsiju i zapeći 10-tak minuta. Na zapečeni biskvit staviti dinstane jabuke, te preliti ostatkom tijesta i staviti peći dok tijesto ne porumeni. Koristiti tepsiju veličine 30x40 (otprilike). U slast!
09.10.2014. u 19:27 •
3
Komentara •
Print •
#