utorak, 23.10.2012.
CRVENKAPICA
Sastojci:
5 jaja
20 dkg šećera
10 dkg margarina
10 žlica brašna
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
1 staklenka višanja
Priprema:
Izmiješati žutanjke sa šećerom, dodati margarin, kiselo vrhnje i brašno promiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Zapeći nekoliko minuta, pa pobacati ocijeđene višnje i ispeći do kraja na 200°C. Ohladiti u tepsiji.
Ja sam biskvit pekao u većoj tepsiji i to 40x28.
Krema:
50 dkg sviježeg sira
5 žlica šećera
2 vanili šećera
6 listica želatine
1/2 l slatkog vrhnja
Želatinu namočiti nekoliko minuta u hladnoj vodi da nabubri. Zatim je ocijediti i otopiti na niskoj temperaturi (ako je u prašku pratiti upute na vrećici) i miješajući dodavati u sir. Napraviti šlag od vrhnja i umiješati lagano u kremu. Namazati na biskvit i poravnati.
Preljev:
4 dl soka od višanja
2 vrećice crvenog preljeva za torte
U sok od višanja sa šećerom skuhati rezmućeni preljev. Odmah ga pažljivo preliti preko sira. Dobro ohladiti i to je to
DOBAR TEK !!!!
23.10.2012. u 18:33 •
1
Komentara •
Print •
#