Sastojci:
25 dkg petit keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl ruma
10 dkg mljevenih badema
40 dkg kristal šećera
1 dcl vode
14 dkg maslaca
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg maslaca
1 žličica ulja
Priprema:
Smjesa:
Kekse, čokoladu, bademe samljeti, dodati rum i staviti u posudu. Šećer i vodu prokuhati, kad zgusne maknuti s vatre, umiješati maslac i pustiti da se otopi, te promiješati. Ovu smjesu dodati smjesi od keksa i dobro promiješati. U uljem namazan pleh istresti smjesu, poravnati je i preliti čokoladnom glazurom. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Glazura:
Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri, maknuti s vatre i dodati ulje, dobro promješati i politi po kolaču.
< | kolovoz, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog