.
Tijesto:
4 jaja
12 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
12 žlica brašna
1 pecilni prašak
2 žlice kakaoa
Krema:
0,5 l mlijeka
3 žlice brašna
10 dkg kokosovog brašna
10 žlice šećera
(kremu kuhati na pari)
Priprema:
Sve sastojke za tijesto izmiksati i podjeli u dva dijela (osim kakaa). U jednu polovicu dodati 2 žlice kakaoa i tijesto izliti u kalup za pečenje i malo zapeći. Kad je prva polovica malo zapečena izvadi se iz pećnice i preko tijesta izliti kremu, a po kremi odmah izliti i drugi dio tijesta i sve zajedno ispeći. Pečeno preliti glazurom čokolade i posipati kokosom ili pustiti samo čokoladu.
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg maslaca
1 žlica ulja
Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri, maknuti s vatre i dodati ulje, dobro promiješati i politi po kolaču.
< | kolovoz, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog