.
Tijesto:
4 jaja
12 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
12 žlica brašna
1 pecilni prašak
2 žlice kakaoa
Krema:
0,5 l mlijeka
3 žlice brašna
10 dkg kokosovog brašna
10 žlice šećera
(kremu kuhati na pari)
Priprema:
Sve sastojke za tijesto izmiksati i podjeli u dva dijela (osim kakaa). U jednu polovicu dodati 2 žlice kakaoa i tijesto izliti u kalup za pečenje i malo zapeći. Kad je prva polovica malo zapečena izvadi se iz pećnice i preko tijesta izliti kremu, a po kremi odmah izliti i drugi dio tijesta i sve zajedno ispeći. Pečeno preliti glazurom čokolade i posipati kokosom ili pustiti samo čokoladu.
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg maslaca
1 žlica ulja
Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri, maknuti s vatre i dodati ulje, dobro promiješati i politi po kolaču.
Post je objavljen 09.08.2012. u 19:20 sati.