Marieto recepti

nedjelja, 29.04.2012.

CHEESECAKE SA LJEŠNJAKOM


Nepečeni kolac ne mos`jednostavnije :-) torta sa kremom od sira, podlogom od keksa , prženih lješnjaka i mekanom kremom od čokolade sa okusom lješnjaka

Sastojci: njami

Podloga:
150 g mljevenog keksa - koristim Digestive, ima ih u Mercatoru i po većim centrima, a može i bilo koje drugo čajno pecivo, ala Petit Beurre
50 g mljevenih prženih lješnjaka
1 žličica Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mljeka

Krema od sira;
500 g svježeg sira - ja koristim Ricottu
250 ml slatkog vrhnja
1 puna žlica meda
8 g želatine u prahu

Nougat krema:
125 g čokolade Milka Noisette - tu sam sada stavio iako ne mora biti, bilo koja druga, ja volim tamne :-))
1 dl kiselog vrhnja
+
po želji mljeveni peceni lješnjaci za posipanje

Priprema:

Podloga
1. Pecene lješnjake možete samljeti u aparatu ili u najlon
vrecici pomocu valjka. Po ukusu.
2. Tacnu na kojoj se poslužuje tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruc za torte promjera 20 cm - najbolje
3. Sve sastojke prenijeti u dublju posudu i promiješati.
4. Rukom utisnuti masu po dnu kalupa.

Krema od sira
1. Preliti želatinu sa 6 žličica vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2. Sir, med i slatko vrhnje, kratko izmiešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3. Želatinu otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 velike žlice smjese od sira, zagrijati uz neprestano mješanje dok se ne dobije glatka masa
4. Masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smjesu od sira uz miešanje mikserom i mutiti mikserom još minutu da se svi sastojci spoje.
5. Odmah nanijeti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.

Nougat krema
1. Čokoladu otopiti na pari
2. Dodati žlicu kiselog vrhnja uz mješanje. Masa će se stiskati. Dodavati ostatak kiselog vrhnja. Ako je smjesa pregusta za izlijevanje, kratko je zagrijati na pari.
3. Odmah preliti preko kreme od sira, te ukrasiti čokoladom, mljevenim lješnjacima i šlagom.

U slast! fino

29.04.2012. u 15:49 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog