Tijesto:
3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
100 g čokolade
70 g brašna
100 g mljevenih lješnjaka
1 prašak za pecivo
Krema:
400 ml mlijeka
1 puding od kakaa
60 g šećera
100 g čokolade
250 g maslaca
50 ml jake crne kave
Priprema:
1. Šećer i jaja pjenasto izmiješajte električnom mješalicom, dodajte ulje, mlijeko,
otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevene lješnjake.
2. Sve dobro izmiješajte, a smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut pravokutni lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
3. Prašak za puding pomiješajte sa 3 žlice šećera, te od 400 ml hladnog mlijeka
oduzmite 6 žlica mlijeka i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
4. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding,
te miješajući kuhajte oko 2 minute.
5. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu,
pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
6. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro promiješajte i izlijte po ohlađenom biskvitu.
7. Za glazuru (20 g maslaca, 100 g čokolade, 1 žlica vode): maslac otopite, te umiješajte čokoladu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku masu.
8. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
< | travanj, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog