Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

SOFIJINE KOCKE



Tijesto:

3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
100 g čokolade
70 g brašna
100 g mljevenih lješnjaka
1 prašak za pecivo

Krema:
400 ml mlijeka
1 puding od kakaa
60 g šećera
100 g čokolade
250 g maslaca
50 ml jake crne kave

Priprema:
1. Šećer i jaja pjenasto izmiješajte električnom mješalicom, dodajte ulje, mlijeko,
otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevene lješnjake.
2. Sve dobro izmiješajte, a smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut pravokutni lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
3. Prašak za puding pomiješajte sa 3 žlice šećera, te od 400 ml hladnog mlijeka
oduzmite 6 žlica mlijeka i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
4. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding,
te miješajući kuhajte oko 2 minute.
5. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu,
pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
6. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro promiješajte i izlijte po ohlađenom biskvitu.
7. Za glazuru (20 g maslaca, 100 g čokolade, 1 žlica vode): maslac otopite, te umiješajte čokoladu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku masu.
8. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Post je objavljen 12.04.2012. u 20:18 sati.