Sastojci
Biskvit
3 jaja
4 žlice tople vode
125g šećera
1 vanilin šećer
75g brašna
25g gustina
25g kakaa
1 žlica praška za pecivo
Fila:
3 listića bijele želatine
600ml šlaga
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
250-300gr višanja
Priprema
Jaja i vodu mutiti sa mikserom na najvećoj brzini 1 minutu. Potom dodati šećer i vanilin šećer, te mutiti jos 2 minute.
Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo izmijesati, te dodati u umućena jaja i šećer, te sve izmiješati na najmanjoj brzini. Biskvit peci 10-15 min u plehu od rerne i jos vruceg uviti rolat.
Za fil želatinu potopiti u vodu. Šlag, šećer i vanilin šećer dobro umutit. Potom želatinu ocijediti i otopiti na laganoj vatri(ne smije prokuhati).Dvije žlice umućenog šlaga pomijesati sa otopljenom želatinom, a zatim to dodati u ostatak šlaga i sve izmiješati.
Biskvit odmotati, zatim premazati sa 2/3 šlaga. Na šlag staviti višnje i zaviti biskvit ponovo u roladu. Cjelu roladu premazati sa ostatkom šlaga i ukrasiti sjeckanom čokoladom. Ostaviti u frizideru 2-3 sata da se rolada rashladi.
Dobar tek!!!!
< | srpanj, 2011 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog