Sastojci
Biskvit
3 jaja
4 žlice tople vode
125g šećera
1 vanilin šećer
75g brašna
25g gustina
25g kakaa
1 žlica praška za pecivo
Fila:
3 listića bijele želatine
600ml šlaga
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
250-300gr višanja
Priprema
Jaja i vodu mutiti sa mikserom na najvećoj brzini 1 minutu. Potom dodati šećer i vanilin šećer, te mutiti jos 2 minute.
Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo izmijesati, te dodati u umućena jaja i šećer, te sve izmiješati na najmanjoj brzini. Biskvit peci 10-15 min u plehu od rerne i jos vruceg uviti rolat.
Za fil želatinu potopiti u vodu. Šlag, šećer i vanilin šećer dobro umutit. Potom želatinu ocijediti i otopiti na laganoj vatri(ne smije prokuhati).Dvije žlice umućenog šlaga pomijesati sa otopljenom želatinom, a zatim to dodati u ostatak šlaga i sve izmiješati.
Biskvit odmotati, zatim premazati sa 2/3 šlaga. Na šlag staviti višnje i zaviti biskvit ponovo u roladu. Cjelu roladu premazati sa ostatkom šlaga i ukrasiti sjeckanom čokoladom. Ostaviti u frizideru 2-3 sata da se rolada rashladi.
Dobar tek!!!!
Post je objavljen 20.07.2011. u 19:03 sati.