Sastojci:
Tijesto:
14 dkg putra
14 dkg brašna
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice
Krema:
16 dkg čokolade
10 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice-kiselkasti
4 bjelanjka snijeg
Priprema:
- Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru barem pola sata.
- U posudu staviti sve sastojke (osim snijega) za kremu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori). Kad se malo
rastopi dodati žutanjke.
- Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano.
- Razvaljati tijesto i polovicu tijesta staviti u podmazani pleh, pa na tijesto staviti čokoladnu kremu, pa opet ostatak tijesta. Izbosti malo tijesto gore vilicom.
- Stavi se u vruću pećnicu i peći na temperaturi od 180 °C, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto (oko 35 min).
- Kada se pita ohladi posipamo je čokoladom u prahu ili štauh šećerom.
Dobar tek!!!
< | studeni, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog