Sastojci:
Tijesto:
14 dkg putra
14 dkg brašna
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice
Krema:
16 dkg čokolade
10 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice-kiselkasti
4 bjelanjka snijeg
Priprema:
- Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru barem pola sata.
- U posudu staviti sve sastojke (osim snijega) za kremu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori). Kad se malo
rastopi dodati žutanjke.
- Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano.
- Razvaljati tijesto i polovicu tijesta staviti u podmazani pleh, pa na tijesto staviti čokoladnu kremu, pa opet ostatak tijesta. Izbosti malo tijesto gore vilicom.
- Stavi se u vruću pećnicu i peći na temperaturi od 180 °C, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto (oko 35 min).
- Kada se pita ohladi posipamo je čokoladom u prahu ili štauh šećerom.
Dobar tek!!!
Post je objavljen 24.11.2010. u 20:06 sati.