Marieto recepti

srijeda, 13.10.2010.

JESENJA PRINCEZA




Vrijeme je od jabuka! I obožavam kada u jesen ima veliki veliki izbor jabuka na domaćim tržnicama i u vrtovima! yes
Jabuka koja je, kako mnogi vjeruju, na naš jelovnik stigla ravno iz raja nije samo simbol grijeha, požude i ljubavi, već i vječne mladosti. Prema keltskoj predaji ona ima čudotvorna svojstva pa onaj tko uspije pojesti jabuku iz čarobnog vrta ne samo da više nikad neće biti ni gladan ni žedan, ni bolestan nego nikad neće ni ostarjeti. Svakodnevnim konzumiranjem jabuka možemo spriječiti pojavu mnogih zdravstvenih poteškoća. Iako su neke sorte voća mnogo bogatije vitaminom C, zahvaljujući kombinaciji tog vitamina, minerala i ostalih tvari u jabuci, ona potiče imunološki sustav organizma i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, jabuka opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije. Kako sadrži i do 90 % vode i nimalo masnoća, jabuka uspješno gasi žeđ i osvježava.
Evo jednog receptića!kiss

Tijesto:

120 g integralnog brašna
120 g oštrog brašna
100 g maslaca
3 žlice meda
1 žutanjak
3 žlice mlijeka

Nadjev:

4 jabuke
80 g grožđica/brusnica
50 g smeđeg šećera
1 žlica cimeta
1 šlica škrobnog brašna
korica jednog limuna
2 žlice soka od limuna
1 žlica maraschina ili ruma

Priprema:

Od svih sastojaka umijesite tijesto. Oblikujte kuglu i odrežite dvije trećine. Veći dio izvaljajte i stavite u kalup za pitu. Ostatak tijesta stavite u hladnjak. Samo tijesto pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Dok se tijesto peče, napravite nadjev. Pomiješajte šećer, cimet, maraschino ili rum, škrobno brašno, limun, koricu i grožđice. Zatim jabuke naribajte na ploškice i dodajte ih smjesi. Sve promiješajte žlicom. Kad je tijesto polupečeno, izvadite ga i na njega stavite nadjev. Trećinu tijesta naribajte preko nadjeva, vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta. Kolač po želji možete posuti šećerom u prahu. A u smjesu po želji možete umiješati i orašaste plodove, bademe, komadiće čokolade, po želji, kako tko voli. U slast! party


13.10.2010. u 18:17 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog