Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

JESENJA PRINCEZA




Vrijeme je od jabuka! I obožavam kada u jesen ima veliki veliki izbor jabuka na domaćim tržnicama i u vrtovima! yes
Jabuka koja je, kako mnogi vjeruju, na naš jelovnik stigla ravno iz raja nije samo simbol grijeha, požude i ljubavi, već i vječne mladosti. Prema keltskoj predaji ona ima čudotvorna svojstva pa onaj tko uspije pojesti jabuku iz čarobnog vrta ne samo da više nikad neće biti ni gladan ni žedan, ni bolestan nego nikad neće ni ostarjeti. Svakodnevnim konzumiranjem jabuka možemo spriječiti pojavu mnogih zdravstvenih poteškoća. Iako su neke sorte voća mnogo bogatije vitaminom C, zahvaljujući kombinaciji tog vitamina, minerala i ostalih tvari u jabuci, ona potiče imunološki sustav organizma i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, jabuka opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije. Kako sadrži i do 90 % vode i nimalo masnoća, jabuka uspješno gasi žeđ i osvježava.
Evo jednog receptića!kiss

Tijesto:

120 g integralnog brašna
120 g oštrog brašna
100 g maslaca
3 žlice meda
1 žutanjak
3 žlice mlijeka

Nadjev:

4 jabuke
80 g grožđica/brusnica
50 g smeđeg šećera
1 žlica cimeta
1 šlica škrobnog brašna
korica jednog limuna
2 žlice soka od limuna
1 žlica maraschina ili ruma

Priprema:

Od svih sastojaka umijesite tijesto. Oblikujte kuglu i odrežite dvije trećine. Veći dio izvaljajte i stavite u kalup za pitu. Ostatak tijesta stavite u hladnjak. Samo tijesto pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Dok se tijesto peče, napravite nadjev. Pomiješajte šećer, cimet, maraschino ili rum, škrobno brašno, limun, koricu i grožđice. Zatim jabuke naribajte na ploškice i dodajte ih smjesi. Sve promiješajte žlicom. Kad je tijesto polupečeno, izvadite ga i na njega stavite nadjev. Trećinu tijesta naribajte preko nadjeva, vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta. Kolač po želji možete posuti šećerom u prahu. A u smjesu po želji možete umiješati i orašaste plodove, bademe, komadiće čokolade, po želji, kako tko voli. U slast! party




Post je objavljen 13.10.2010. u 18:17 sati.