Marieto recepti

srijeda, 21.04.2010.

NARANČINE KOCKE

narančine kocke










Biskvit rolleyes

4 jaja
sol
100 g šećera
100 g maslaca
1 vanilin šećer
125 ml svježe iscijeđenog narančinog soka (1 naranča)
sitno naribana kora pola naranče
100 g brašna
pola paketića praška za pecivo
50 g mljevenih badema
3 žlice ruma, 2-3 žlice svježe iscijeđenog narančinog soka

Žele:
1 l negaziranog soka od naranče (iz tetrapaka)
sok 1 naranče
oko 8 žlica šećera
4 praška za puding od vanilije

Čokoladna glazura:
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
2 žlice ulja
2 žlice vode
2 žlice šećera u prahu

Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrst snijeg, pa postupno dodavajte 100 g šećera i miksajte da se šećer rastopi.

Pjenasto izmiksajte mekani margarin s vanilin šećerom, postupno dodavajte žumanjke, prstohvat soli, narančin sok i koru.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno s praškom i dodajte mljevene bademe i onda toj smjesi dodajte izmiksani snijeg sa šećerom i lagano promiješajte. Dobivenu smjesu ulijte u smjesu od maslaca i sve kratko promiješajte.

Lim za pečenje (30 x 20 cm) namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata – provjerite jeli biskvit pečen.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Ohlađeni biskvit nakapajte rumom i narančinim sokom.
Za žele, 300 ml soka i sok od naranče pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak soka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Vrući puding odmah izlijte na ohlađeni biskvit i odozgo zagladite.
Kolač stavite u hladnjak da se žele ohladi i stvrdne.

Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan maslac, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri da smjesa ne zakuha.
Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po stvrdnutom želeu.

Kolač stavite u hladnjak da se glazura stvrdne.

Recept za ovaj dobar kolač koji se u originalu zove Pješčane ploške preuzeo sam sa umojojkuhinji.blog.hr. fino

21.04.2010. u 18:33 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog