Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

NARANČINE KOCKE










Biskvit rolleyes

4 jaja
sol
100 g šećera
100 g maslaca
1 vanilin šećer
125 ml svježe iscijeđenog narančinog soka (1 naranča)
sitno naribana kora pola naranče
100 g brašna
pola paketića praška za pecivo
50 g mljevenih badema
3 žlice ruma, 2-3 žlice svježe iscijeđenog narančinog soka

Žele:
1 l negaziranog soka od naranče (iz tetrapaka)
sok 1 naranče
oko 8 žlica šećera
4 praška za puding od vanilije

Čokoladna glazura:
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
2 žlice ulja
2 žlice vode
2 žlice šećera u prahu

Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrst snijeg, pa postupno dodavajte 100 g šećera i miksajte da se šećer rastopi.

Pjenasto izmiksajte mekani margarin s vanilin šećerom, postupno dodavajte žumanjke, prstohvat soli, narančin sok i koru.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno s praškom i dodajte mljevene bademe i onda toj smjesi dodajte izmiksani snijeg sa šećerom i lagano promiješajte. Dobivenu smjesu ulijte u smjesu od maslaca i sve kratko promiješajte.

Lim za pečenje (30 x 20 cm) namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata – provjerite jeli biskvit pečen.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Ohlađeni biskvit nakapajte rumom i narančinim sokom.
Za žele, 300 ml soka i sok od naranče pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak soka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Vrući puding odmah izlijte na ohlađeni biskvit i odozgo zagladite.
Kolač stavite u hladnjak da se žele ohladi i stvrdne.

Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan maslac, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri da smjesa ne zakuha.
Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po stvrdnutom želeu.

Kolač stavite u hladnjak da se glazura stvrdne.

Recept za ovaj dobar kolač koji se u originalu zove Pješčane ploške preuzeo sam sa umojojkuhinji.blog.hr. fino

Post je objavljen 21.04.2010. u 18:33 sati.