Tijesto:
1 kg brašna
20 dkg šećera
20 dkg margarina
1 dcl ulja
5-6 žutanjaka
5 dkg kvasa
1 dcl mlijeka
korice limuna
korice naranđe
2 vanil šećer
malo soli
15 dkg ciziba
rum ( 2 čepa)
Priprema:
5 dkg svježeg kvasca staviti u 1 dcl mlakog mlijeka, 2 žlice brašna i 1 žlica šećera, te promiješati i pustiti da se digne.
Umiješati kvas u brašno pa dodati omekšali margarin, ulje, žutanjke i šećer. Izvaljamo tijesto tako da se odvaja od ruke dok se mijesi. U izvaljano tijesto dodati vanil šećer, cizibe, naribane limunove i naranđine korice, malo soli i rum. Prilikom mješanja, po potrebi dodati još 1/2 dcl mlijeka i po potrebi brašna.
Raspodijeliti u dvije lopte i pustiti da se diže 1-2 sata, zatim premijesiti tijesto i staviti u lim za pečenje i pustiti opet da se tijesto diže. Prije pečenja tijesto premazati malo bijelanjcima. Peče se u ugrijanoj pećnici otprilike 1 sat na 200°C. S gornje strane može se staviti aluminijska folija da pince ne bi izgorjele.
< | travanj, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog