Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

PINCA










Tijesto:
1 kg brašna
20 dkg šećera
20 dkg margarina
1 dcl ulja
5-6 žutanjaka
5 dkg kvasa
1 dcl mlijeka
korice limuna
korice naranđe
2 vanil šećer
malo soli
15 dkg ciziba
rum ( 2 čepa)

Priprema:

5 dkg svježeg kvasca staviti u 1 dcl mlakog mlijeka, 2 žlice brašna i 1 žlica šećera, te promiješati i pustiti da se digne.

Umiješati kvas u brašno pa dodati omekšali margarin, ulje, žutanjke i šećer. Izvaljamo tijesto tako da se odvaja od ruke dok se mijesi. U izvaljano tijesto dodati vanil šećer, cizibe, naribane limunove i naranđine korice, malo soli i rum. Prilikom mješanja, po potrebi dodati još 1/2 dcl mlijeka i po potrebi brašna.
Raspodijeliti u dvije lopte i pustiti da se diže 1-2 sata, zatim premijesiti tijesto i staviti u lim za pečenje i pustiti opet da se tijesto diže. Prije pečenja tijesto premazati malo bijelanjcima. Peče se u ugrijanoj pećnici otprilike 1 sat na 200°C. S gornje strane može se staviti aluminijska folija da pince ne bi izgorjele.



Post je objavljen 08.04.2010. u 18:46 sati.