04

srijeda

ožujak

2015

NOVA KNJIGA KRATKOPRIČA "PROGNOZA ZA SZ TOKYO"

Dosta sam pisala o tuđim knjigama, vrijeme je da pišem o svojoj!

Nakon "Japanskih buba" (2011.), svjetlo dana ugledala je moja druga knjiga - zbirka kratkih priča "Prognoza za sjeverozapadni Tokyo" (nakladnik Zigo Rijeka, 2015.).

Protagonisti zbirke ponajvećma su stranci koji pokušavaju pronaći svoj modus vivendi u nikad kompliciranijem suvremenom Japanu, ali i Japanci u interakciji s ništa manje zahtjevnim strancima. Kao i u ostatku svijeta, recesija uspješno razara male živote. A onda, u ožujku 2011., događa se Fukushima. Nakon početnog šoka slijedi otrežnjenje. Japanske nuklearke prestaju s radom, nacija je primorana štedjeti. Stanovnici se brzo prilagođavaju novim okolnostima. Za početak, važno je pratiti prognozu: koliko će struje danas biti proizvedeno u našem gradu, i kako uštedjeti koji kilovat više? Jedni će doći probuditi nadu, drugi će iz tog "novog Japana" pobjeći glavom bez obzira. Treći će se izgubiti u svojim fantastičnim svjetovima kojima ni potres ni tsunami ne mogu ništa...

Na zbirci je vrijedno radila ista ekipa koja je omogućila nastanak prve knjige: nakladnik Zlatko Ožanić (Zigo Rijeka), urednica Marina Vrđuka Beleš, lektorica Mirela Fuš i autorica naslovnice Sanja Kapidžić. Svima veliko hvala na trudu i strpljenju!
Posebno hvala tvrtci Izgradnja-Kraš d.o.o. iz Varaždina koja je financijski pomogla izdavanje knjige.

Još samo sljedećih nekoliko dana poklanjam potpisani primjerak knjige čitateljima Blog.hr-a kojima ne bude mrsko odgovoriti na sljedeće pitanje:

Zašto tebi Japan nije na trećem mjestu?


(upiti putem maila ili na FB)

Tko propusti ovu divnu priliku, knjigu će ubuduće moći nabaviti u hrvatskim knjižnicama, knjižarama, putem Superknjižare (online naručivanje) te direktno od nakladnika. Od autorice, dakako, uvijek možete naručiti svoj primjerak s posvetom.






<< Arhiva >>