14

ponedjeljak

studeni

2011

PREDSTAVLJANJE "JAPANSKIH BUBA" U VARAŽDINU

Moja prva knjiga "Japanske bube" ovog je tjedna,10. studenoga 2011. s početkom u 19 sati predstavljena u Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice "Metel Ožegović" u Varaždinu.
Zadovoljstvo mi je reći da je čitaonica bila premala za sve moje drage goste: prijatelje, kolege, polaznike nastave japanskog jezika, ljubitelje Japana i književnosti uopće, te da se tu večer tražio stolac više.

Moderatorica priredbe bila je prof. Nadica Kolarić-Levatić. Čast mi je bila ugostiti i mog nakladnika g. Zlatka Ožanića iz izdavačke kuće Zigo Rijeka:




Prisutne je pozdravio ravnatelj varaždinske knjižnice g. Mario Šoštarić, dipl. knjižničar.

Govorilo se ponajviše o nastanku knjige, životu kućanice-blogerice u Japanu, japanskoj kulturi i posebnostima te različitostima u odnosu na hrvatsku stvarnost.

Skeč iz knjige pod naslovom "Mali noćni razgovori" uprizorile su Endrina i Helena, učenice Gospodarske škole Varaždin:



Dojmljivi intermezzo na gitari izveli su Elena i Filip, učenici Glazbene škole u Varaždinu:




Dok je Mama pozdravljala i ispraćala brojne goste, za podjelu jata vlastoručno izrađenih japanskih ždralova zadužena je bila, naravno, Mala:





Potpisivanje knjige za Luki, kolegicu po blogu koja se za tu priliku potrudila doputovati iz Zagreba. Draga Luki, hvala ti!




Još jedna od dragih gošći, lektorica "Japanskih buba" Mirela Fuš:



Japan connection: s dragim prijateljima, varaždinskom Japankom Mari i njezinom obitelji. U pozadini, još jedan kolega bloger - Nihonkichigai, kojem nije bilo teško doći iz Zagreba u taj kasni sat.



Osoblju Knjižnice zahvaljujem na susretljivosti i organizaciji, a posjetiteljima na dolasku, interesu i druženju. Na kraju svega mogu reći još samo to da svečanost promocije "Japanskih buba" u mom rodnom gradu ni po čemu nije zaostajala za najboljim mojim danima provedenim u Japanu!

<< Arhiva >>