16

srijeda

srpanj

2008

Čudna mi čuda!? - Posuđe pred ulazom



Čest prizor u japanskim gradovima: što znači ovo prazno posuđe pred nečijim ulaznim vratima?

Je li netko upravo objedovao na dvorištu?
Netko se smilovao gladnim mačkama u susjedstvu?
Susjed je pripremio glomazni otpad za gradsku čistoću?
Ili to Japanci u posuđe skupljaju kišnicu? rofl




Odgovor: ništa od navedenog. Dobrodošli u zemlju u kojoj ste kao mušterija uvijek u pravu, tretirani kao božanstvo čim izvučete novčanik, sigurni da ćete za svoj novac dobiti uslugu na vrhunskoj razini.

Zahvaljujući blagodatima sistema dostave na kućnu adresu (demae), uživat ćete u savršeno svježem obroku koji ste kratko prije telefonski naručili kod svog omiljenog restorana. Dašak osobnosti dodan je svakom jelu, jer hrana je poslužena iz istog posuđa kao u dotičnom restoranu. Kad završite s jelom, od vas se očekuje samo to da operete posuđe i stavite ga pred kućni prag. Dostavljač na motociklu ubrzo će se vratiti po nj, ni ne pomišljajući da vas ometa zvonjavom na ulaznim vratima!

Demae: idealno rješenje kad ste umorni, u žurbi, s nenajavljenim gostima pred genkanom, ili vam se naprosto ne da kuhati. Nazovite svoj omiljeni restoran i naručite sushi, sobu ili udon rezance, udobno se zavalite u naslonjač i čekajte zvono na vratima.

Demae: besplatna i brza dostava uz zajamčen personal touch i nježni obzir prema kupcu. Jedite svoj omiljeni sushi na crno lakiranom pladnju, srčite juhu iz zdjelice oslikane ljupkim motivima, a da niste nogom kročili iz stana. Zaboravite plastično-kartonski svijet pizza i hrane 'kod Kineza' - pokažite smisao za izvorne okuse i razvijenu ekološku svijest!

Jednom demae, uvijek demae!


<< Arhiva >>