ponedjeljak, 31.01.2022.

Danas!!!

Izborila sam se za godišnji' s rupama' što znači da u iduću subotu radim' al neka' daj što daš!

Danas sam našla novi stan' koji nije vezan za moju firmu! Nedostajat će mi samo moj krovni prozor i moja krovna ljubimica i miris stajnjaka i topot konjskih kopita nedjeljom' jer napuštam ovo moje selo malo' tako nalika mojoj Slavoniji!

Našla sam novi posao' koji segregacijskim ( bože što sam fina' a tila to nazvat fašističkim mjerama' al neć' tu su tak osjetljivi na tooo) zakonima' jer nisu izglasali Zakon ( a mislim ni da neće) o OBVEZNOM cijepljenju' koji ne zahtjeva cijepljenje nit ikake kurčeve Covid potvrde.

U siječnju sam odradila 220 sati radnih' jer su moji kolege' sve cijepljene ( jedna i boosterom) fasovali Coronu i bili u karanteni i izvozila sam prek 3500 km ( i t5w bila sa svima njima u bliwkom doticaju' ko i ove dvije godine prije????l

Mhhh
. Daaa' ja babac' necijepljeni' s bolesnim kukom' s jednim bubregom' al OVAN u svakom protonu svog tijela' et ..odradila sam ..SVE!

Popičkala sam se ' žestoko danas i sa svojim kućnim liječnikom ( našla drugog' al Nijemca' neć više " jest govna s našima") " političarem" jer mi ni jedno moje pitanje' i dileme ( btw potkrijepljene činjenicama i osobnim iskustvom) nije odgovorio i još bio arogantni šupak ( ono ja sam dr. ' a ti .."glupača"' e ne podnosim to' nikad nisam' a što sam starija - ma ko te jebe- ja znam svoje!

Sve u svemu' danas baš' super dan!
I jebe mi se što ne mogu u restorane ( i tak štedim za auto)' što ne mogu frizeru - ofarbala sam se i podšišala sama!
Što ne mogu u kazalište ( ev sad sam odgledala Glembaje - predobro' kolko Krležu baš nešto ni ne volim- Glembayi ga iskupili) što ne mogu' na koncerte ( ev tuče mi žestoki AC/DC) .
Najiskrenije' meni mogu SVE' zabranit ko da sam pseto' a ne ljudsko biće koje plaća porez!
Al ja ću' u svakom novom danu' naći radost i ono što me sretnom čini!
I još jenput..danas mi BIO takooo' super dan' sitnim' samo meni'( ostalima ' možda na zgražanje i užas)! pobjedama..protkan! Ijujuju' ja još' duuugooo' bit ću tu!
Iz inaaataaa!

- 18:11 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 26.01.2022.

Živiteee!



Život je čudesno' neponovljivo putovanje'
a odredište nam je znano' svima isto....
samim našim rođenjem izvjesno ispod duge... predskazano!

Živite svaki dan! Ma kako mislili da težak je!

- 00:41 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.01.2022.

Tek' predahnut ću!



I kad me ne bude' kad umrem'
kad grobak moj' snijezima bude zatrpan' i s proljeća ga samo ptice' a s ljeta sunce budu 'pohodili' a s jeseni zaluta koji listak rumeni'
i poneko mi' kad uhvati vremena' svijeću užga
nemojte tugovat!
Jer nastavit ću živjet' vidjeti kroz oči moje djece' udisati sve novo kroz nozdrve unuke moje!

Kad me ne bude' ovog tijela' ovozemaljskog' kad umrem'
nemojte tugovati' ja nastavljam živjeti kroz moje riječi napisane!

I neću umrijeti ja' tek ću konačno' predahnuti!
Konačno biti ono što' u življenju nisam mogla il znala' il vremena nisam imala' jer život je brzac- priroda sama.

Teći ću vodama' putovati s oblacima' jahat vjetar' njihat se s dozrelim klasjem!

I svi koji su me poznavali' kad u polju il pokraj puta ugledaju mak crveni il đurđevak' znat će da ih osmjehom pozdravljam.

Nema žala' moj život' 'svakog dana mog života' svakog udisaja- izdisaja' bio je vrijedan' bio je dragulj!

Samo će tijelo trošno' bolestima i godinama dotrajalo' nestati.

JA' pak' s najsjajnije zvijezde' ljetno- kristalno -čistog neba' ću Vam' bećarski namigivati!


- 15:12 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 21.01.2022.

Ko o čemu' ja o.. modi!

Danas je ovdi' nakon izvješća od 120000 zaraženih covidom 'stupila na snagu radna obveza ko u ratu! Što znači? Pa konkretno u mom slučaja da ja 01. veljače ne mogu na godišnji' ' opet ko konj' ko s početka ovog sranja' MORAM rmbati' duple' troduple smjene' po dva - tri tjedna bez i jednog dana slobodnog dana ( robot sam 'nisam ljudsko biće).
U mojoj firmi ja sam jedina necijepljena' testiram se svaki dan ( do sad' u tri godine uvijek negativna' a bila i radila s Covid klijentima???l. Moji kolege 10- ero njih su cijepljeni i busterom i pozitivni su i u karanteni. Alooo koji je ovo kurac?
Ja babac necjepljeni' moram odradit 250 sati radnih' mjesečno' izvozit'3000 km i još mi vele ( imala sam danas divane sa šefovima- žestoke' krv mi uzavrela' rogi opet dobili šiljke) da ak se ne cijepim do 15.3.22 da SAMA moram dat otkaz. Ma nek idu u 3 PM! Nema teorije' nek oni meni dadnu!
Cijepljenje ovdje još uvijek nije obvezno' i u ponedjeljak idem kod odvjetnika.
Osim toga' imam životno osiguranje' gdje je klauzulom navedeno - da ako se cijepim i potpišem da je to dragovoljno' i ako riknem od cjepiva' jer oni to tretiraju kao ekperimentalni pripravak - moja djeca neće dobit osiguranu svotu!
Liječnik mi ne želi izdat potvrdu da sam ja rizična za cijepljenje ( imam jedan bubreg' u amamnezi mojih predaka ima autoimunih bolesti' a dokazano je da je cjepivo okidač za takve boleštine) ali ni čut 'ne želi ni potpisat' nit garantirat da nakon cijepljena' s menom bude sve OK! Onak' ak.završim na dijalizi - Ha Šikslal. Fuuj!
I di sam ja' u bespućima ovog sranja' ovog horor socijalnog experimenta? Pročitala sam SVEal baš SVE med. članke o Covidu i cjepivima!
I NITKO me ne može uvjeriti ' da cjepiva su korisna Jesu za mega - turbo profit!
Eto moda' maske koje masthev uvik moraš imat' samooo mi je to na pameti! A što ja imam dermatitis na bradi' alergiju..kog to jebe. Što ja već tri godine' udišem svoj vlastiti Co2' nikog to ni briga!
E pa' lipi moji' meni je dosta! I nek ostanem bez posla i nek crknem od gladi i tako će mi napisati - crkla zbog Covida!
Fuck' neću' neću i neću! Sad će Anči reć - čudim ti se' tako si neodgovorna!

Topli pozz svima! Cijepljenima i necipljenjima.Evo kuham ručak za sutra jer me čeka dupla smjena id 12 sati i 150 km ijujuju. Život je prelijep' šta NE!

- 17:41 -

Komentari (17) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.01.2022.

In memriam' mom prijatelju!

Danas sam oplakala cijelo poslijepodne zbog vijesti da je moj prijatelj preminio' navodno od Corone' s teškim dijabetisom!
I možda' Vama svima' je to tako ljudski' al.ja njega nikad u živo nisam upoznala.Nismo nikad popili kavu nit pivu' i bili smo tek FB prijatelji! I zašto drečim?
Zato jer je bio moja srodna duša' usprkos svemu što nas je dijelilo - on muškarac' ja žena' on srbin ja hrvatica. I našli.smo zajednički jezik - pjesnički! Ja sam njega hrabrila da više piše ( takve je pjesme' osjećajne' ljubavne' ljudske pisao wau) On mene i moje pisanje' u zvijezde' uzdizao.
Bila ti lahka zemlja' prijatelju moj ( ja rijetke tim imenom zazovem) bosanska po
kojoj si hodio' ko zadnji vitez plemeniti' skoro ko zadnji vitez bilo koje ravni. Počivaj u miru! Tužna sam' bezgranično!

- 20:20 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.01.2022.

Sreća????

Ne znam kako Vama' al meni Nova' još neokaljana super počela.

Nakon 12 godina sudovanja dobila sam spor( iskreno' bila i zaboravila na njeg). Wau pobjeda pravosuđa' sam 12 godinica! Najpravomoćniju' prošla sve instance ( sam Salzurg nije).E sad dal ću se ja ištaaa materijalno okoristiti ne znam. Al nije mi ni bitno' nama ovnovima je bitno samo ono kad smo u pravu' a u pravu smo uvijek!!! Mhhhh' sad kad zbrojim sve novce koje sam dala odvjetniku' procjeniteljima' svim kvazi stručnjacima ..plače mi se' al neć. Imam papir di piše s hrvatskim grbom - Ja sam u pravu! Pirova pobjeda? Budem vidla.

Nakon dvije godine' uspjela sam izrealizirati ovdje u tuđini' jedan projekt - sama' bez odvjetnika' prevoditelja' bez " stručnjaka" Sama' iduć od institucije do institucije koje su ovdje servis građana' poreznih obveznika' pa znao jezik il ne' a ja sam takooo dobra u pantomimi. Najslađe su mi takve pobjede! Strpljivost mi nije baš vrlina' al kod ovakvih' izazovnih ( ja izazove obožavam' cijeli svoj život sam " posvetila" izazovima) stvari' strpljiva sam ko Job.

Jučer pred kraj radne smjene ( druge' abend dinst)jeo mi se Giros sa svim' jer sam poguzija i gurman i kad mi je nešto bitno ja sam ko buldožer. Naime' od jučer' ovdje u ugostiteljstvu nove mjere ( jebale ih' da ih jebale' svi gase požar..benzinom) pa samo oni s boosterom' - mogu mirno' sjediti' objedovati ko ljudi' oni s dvije doze' poluljudi' mogu uć u restoran samo s PCR testom ( koji btw košta 70 ojra' brzi je 0 ojra i na svakom ćošku moš se testirat' u šatoru' u kontejneru' na kiosku' svaki 100 m' čekam sam nekog dooobroog poduzetnika koji će izumit samoposlužne testomate)
. Nama neljudima' necijepljenima' "opasnima" za popizdit ( a ja se SVAKI dan testiram 2×) ulaz - ZABRANJEN! Ćuko.može u restoran' ja NEEEE! Ali kad je meni nešto na umu - glavom kroz zid. Jedva sam se uspjela autom uguzat na snijegom neoćišćeno parkiralište ( netko bi i odustao' al ja ovnuša - ne' guz- guz' mic- mic i uguzeljala sam auto na brucu izmeđ dva auta hehehe) Ko jegulja sam se provukla kraj Covid redara' ( kurčeve ja potvde nemam' sam 2 neg testa)koji se svađao s nekim Nijemcima.
Naručim ja' naklatim se ko kauboj na šank' gledam okolo' svi žvaljakaju' uživaju u dobroj hrani' smiju se' onak srce mi puno normalne' ljudske atmosfere...
kaaad racija. Uđoš dva policijota' mlada' brkata' bradata i od stola do stola' ovim ljudovima..tražit potvde. Nas stajače s maskama' kapetinama ( bemti falile mi samo naočale i puca ..kaka sam zakrabuljena bila' neb me ni moj.Tihić prepozno) ne traže ništa ?????
Pokupim ja brže- bolje svoju narudzbu i krenem k vratima! Otvori men vrata' jedan od policijota- ja se zahvali' velim kakav je đentlmen - e jebote kad je frka tak znam..s..t- i još mu poželi sve dobro' i rečem mu - kako mi je drago- da tako revnosno brinu o zdravlju i sigurnosti ( blja i povrać' gadila sam se sama sebi) I on men' poželi svakog dobra.
Ja trkom do auta' i opet mic- mic' guz- guz jeedva se izguzelja iz snježine!

Vozim ja dalje' do zadnjeg klijenta' i dođem do jednog zajebanog raskrižja ' te tramvaj' te bus' te semafora miljun na 100 m ( a Giros miriši' men krulje crijeva i ne volim kasniti!!!!) i ispred mene na semaforu neka' sorry dame vozačice' glupača ( oni SVI gase vozila kad stanu..alooo 1 minuta bez ispušnih plinova' spasit će' uz sva ostala sranja koje joj radimo' Majčicu Zemlju' oće PM) sva se uzjebala i nikako krenut. Ja trubim' i ajd konačno krenu' ja brzo za njom! Kad evo ni- nu- ni ' policijski auto' signalizira da JA stanem ( glupača s e odvezla' normalno' ko će najebat neg JA). I zaustavim se' brzo brnjicu na lice' još brže svee dokumente' otvorim prozor i opeeet prilazi mi bradati policijot ( u doba moje mladosti SVA milicija je bila obrijana i " glatka??? ) i ja ' na svom " perfektnom" njemačkom' ko da sam " rođena Njemica" ma maunu-
- Oprostite' što sam napravila? I pružam dokumente ( kilu).
On.- prošli ste na crvenom' uzimajuć tu kilu papirusina!
Ja - mislim da je bilo žuto' al ako Vi kažete da je bilo crveno OK' pogriješila sam' nadam se da nisam nikog ugrozila. I još se ispriča zbog svog slabog njemačkog i velim mu' da sam prije 4 godine' došla iz HR i da sam' eto do sad bila sva po PS- u. Da mi je ovo PRVI put da me policija zaustavlja i još se jednom' za svaki slučaj ispriča ( starost- mudrost????)
On odgovori na hrvatskom????? - Nije Vam njemački loš' al pričekaj' ( nema Vi) da Te provjerim.
I ode u svoj auto i evo njeg za par minuta ( glupi Giros miriši' men krulje crijeva i mislim si - e jebena sreća' sad će me iz DE isćerat) i veli - Kazna je za ovo 150 ojra' a za Te danas 0!
Men oči ispadoše ( ništ drugo ni' ni moglo kad sam sva zakrabuljena ko " lopov" i velim.- Štaaa? Da nije glupe Corone sad bi Vas izljubila ko sina! Fala' fala ijujuju-
I veli On ' njegovi su iz Like' on se tu rodio i pita me kać za HR.
Velim oko Uskrsa' tad će mi se unuka prva' krstiti!
On - svakog dobra poželi i veli - Bako pazi na crveno' a ja imam sina od 2 god.pa možda??!!! Da možda' svijet je globalno selo!Fala Ličan moj' imate rakiju dobru ko mi Slavonci!!!

Danas sam.bila na kontroli kod ortopedice - naše' rođene u Novom.Sadu ( tu smo svi " naši" i konačno govorimo jednim jezikom- njemačkim hahaha).
Kao prvo nije mogla vjerovat kolko godina imam! Pitala me kojim se sportom bavim ' jel plešem jer imam noge ko Tina Tarner. UZV' rengen kukova ( bemti skoro.sam proplakala' kad su me rasčerečili u meni nepoznatoj Kama- Sutra pozi). Sve u svemu' dobi fizoterapije
s elektrošokovima. Mogu dalje rmbat do 100- te.

Al najsretnije mi što sam se sa sinom odsvađala! Možda sam zbog sveg tog' i bila bolesna???

Do kad će moja sreća trajati' ne znam! Al sretno uživam u sreći! Tako je rijetka i dragocjena. Ko biseri- neprocjenjiva!

O ostalom' mobingu na poslu zbog necjepljenja' o tome da su mi ko ljudskom biću('ta ja sam " kriminalka" građanka 5- og reda') zabranjeni SVI kulturni' gastronomski doživljaji ( Giros bio prefin hehehe)' kupovine jebenih čizama - NEĆU.

Konačno' ůživam u ovom. Dokle traje- traje! Ijujujuju

- 20:20 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.01.2022.

Ljubimci!

Imam stan u podkrovlju' s veeelikim krovnim prozorom' ispod kog smo' samo zbog mene' stavili krevet! I zaspivam s pogledom na zvjezdano nebo i mjesec ( ako ni oblačno) i budim se s pogledom na plavetnilo' oblake vječne putnike koji plove' plešu u ritmu zemljine vrtnje'ponekad' ko sad s " maskom" od snijega ili pak bubnjanjem kiše! Kap- kap' tam- tam.

Bila sam bolesna ko ćuko' dva tjedna se nisam dizala iz kreveta. Cijelo moje tijelo je bilo crveni ALARM!! Pitam se baš zašto? Jer dvije godine nisam bila na godišnjem ( pretvorila ga u facing lovu) jer sam možda radila i redovni posao' i mini job i još na crno' jer si nisam ni dana predaha' ovnovsi dopustila. Možda' šta ja znam' krhko je znanje.
Uglavnom' taj moj prozor mi bio radost i " pogled" u mijene ta dva tjedna bolovanja!
I jedno jutro' otvorim ja okice ' s kremeljama od lijepih snova i..ugledam ..smeđu glavicu s brkicama' vitko tijelo s kitnjastim repićem' okice velike' radoznale' ušiju dlakavih! Vjeverica mi došla u vizite.Sva vesela' radoznala! I ja' kako sam veliki ljubitelj orašastih plodova' odšepesam do kuhinje i polako otvorim prozor' ona je već bila zbrisala' ostavim joj na krovu oraha' lješnjaka' postacija' badema!
I sutradan evo Nje'( il njega)opet! I zdušno je' vrijedno odnosila te plodove.
Svaki dan' ja sam njoj ostavljala hranu' svaki dam mi je dolazila u posjetu.
I većina Vas ima kućne ljubimce' ja eto imam krovnog ljubimca!Postale smo najbolje prijateljice i izliječila me' kako to samo priroda može!

Opet sam relativno fit' al moj prozor i moj frendica - najbolji su lijek.

PS. Baš si mislim' super' da nisam u Australiji pa da netko ( jel netko??) mog kućnog ljubimca klokana ( preslatki su mi) netko ??? jel netko 'ne ispeče na ražnju. Zgroežena sam!!!

Pozzz od mene' mog prozora okovanog ledom i snijegom i moje krovne frendice - vjeverice!

- 00:04 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 07.01.2022.

Hladni???

Doseli smo se u ovaj' privremeni stan' moje Firme' u studenom 2020. Ima nas' tri obitelji u zgradi! MI 6 banki' smo najmlađi! I zajedničko dvorište' koje sam u ovo blagdansko vrijeme' okitila' ukrasila!
I ja gdje god dođem ( u zadnjih 6 godina selili smo se 6 puta) pozvonim' svim susjedima' s tacnom kolača i predstavim se - velim' ja sam vaša nova susjeda' iz Hrvatske sam' loše govorim njemački' ali ako Vam što treba' ne ustručavajte se - zvonite na naša vrata i mi ćemo vam' sve obaviti' pomoći - sve što treba!
Već dva Božića' ostavljam komšijama' vrećicu s poklončićima' obješenu na kvaku njihovih stanova!
I 31.12' na Silvestrovo' vraćamo se suprug i ja iz posjete prijateljici i rodbini' i na pragu nas dočeka- šampanjac!
Nema hladnih ljudi' naroda il nacija! Pokaži čovjeku srce ' razumijevanje' brigu' uvažavanje- vratit će ti' isto tako' i s vremenskim odmakom.
Volim DE' i ovaj stančić i ovo moje selo malo!

- 22:11 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2022.

Savjeti mhhh!

Kako starim' umišljam si da sam ko mudrija' pa već par godina' nikom ništa ne savjetujem. Najjače mi je ono' kad me netko pita - Šta bi ti napravio na mom mjestu? Đizus' ja sjedim u svoj stolici' On il Ona u svojoj' nikako mišn impasbl' bit u toj njegovoj' njenoj stolici! I velim pojma nemam' ne nosim ja tvoje cipele!
I sve to skup je OK dok tvoja krv' ni u pitanju! Zaratila sam sa sinom' gadno.smo se popičkali' dva dana muk i onda ja ko starija' kakti pametnija' jer mi nije bilo dobro' nisam to mogla podnijeti' ma nisam od boli mogla disat - Ispričam se- Sve zbog' prije njegovog duševnog mira' zbog njegovog mentalnog zdravlja ( jer šta god On mislio o sebi' On je meni nalika). I znam' svakom svojom porom' da nije u pravu' jer sve ono što On sad proživljava' ja sam doživjela. I znam 1000 % da nije u pravu. Ipak sam se ispričala' pa sad ti matera' koja mu je guzicu usranu prala' koja ga je hodat naučila' koja ga je odgojila' ...
Od sad šutim ko zalivena. On zna svoje' ja svoje. I bez obzira na sve' ponosna sam ( s trunčicom ovnovske tuge jer evo sam popustila) jer sam Čovjeka s čvrstim stavom odgojila!
Savjeti mhhhh. Nema ih više' ni za koga! Svatko zna svoje!

- 20:28 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.01.2022.

Pjegice nesavršenosti!



-Isčupat ću ti i drugi nokat!-
Rekao je Život' smrtno ozbiljan
- čisto' zbog simetrije!

A ja simetričnost' nikad voljela nisam!
Dosadna je' savršena teži ka perfeknosti?

I dobro znam' da nitko i ništa savršen nije!

I hodim Životom' nesavršenim' ja savršena u svojoj nesavršenosti s jednim jedinim savršeno' simetrično' na granici perfekcije...isčupanim srcem!

I kako dišem' živim' sanjam?

Kroz pore' zakrvavljene' onog što su' nekad nokti bili' kroz pjegice ' rupice 'one granice ..koja nas dijeli od neljudskosti!

P.S Dragi moji Sretno vam Novo ljeto' od sviju zala izuzeto!

- 17:25 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi