četvrtak, 29.09.2022.

Dobro veče il laku noć?

Upravo sam se vratila s posla!
Danas horor' naišla sam na dvije grozne saobraćajke' čekala dok su javne službe sve rasčistile dva sata' u koloni nepreglednoj' dok je nebo kante i šmrkove kiše izlijevalo' zapela u gužvi na auto- putu' u'jeze li za mene' jer od 91. užasavam se podzemlja' u tunelu. BRRR' dobro da me srce nije izdalo.
Trebala sam bit gotova s poslom u 20 sati' eto sad stigoh doma' sva sretna' jer nisam ..riknula.

I zazvoni mobitel! Vidim frend me zove' u ovaj kasni čas i javim se' jer znam' da je neka frka !
Veli on - pomagaj' jel znaš nekog' našeg odvjetnika?
Reko- Znam' par njih' što je' di gori?
On - Ma ova budaletina od mog stanodavca' želi me SUTRA isterat iz stana!
Ja - zašto' šta je bilo?
On - poslo mi je pismo' da sam previše prozore otvarao i držao ih otvorenim po cijeli dan.
Ja - jel ti mene zajebavaš' jesi šta pio' šta šmrko' ono wtf' u ljetu si držao prozore ..otvorene ???
On - Ma' radim' evo me u kamionu' žena mi javila' u pismu piše da možemo' da je Zakonom dozvoljeno luftat stan 3x dnevno po 5 minuta'pa znaš me da te u ponoć ne bi zvao' da mi nije važno!
Ja - s oblakom pitanja iznad glave' s bizarnošću cijele situacije' ono Monty Payton' ko da me lupaju plastičnim piletom po glavi' ko da sam u Ministarstvu čudnovatog hoda' al po njegovom glasu' i jer ga znam' osjećam da je vrlo ozbiljno i velim mu - daj mi 5 minuta' budem ti na meil poslala i telefonske broje i meilove odvjetnika.

Mislila sam da me više ništa ne može iznenadit' al ovo graniči s ludilom.

Ljudske slobode..postaju..mit!!!

- 23:37 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 27.09.2022.

Ruke!

Jedino one ne lažu' kolko godina imaš!

Ne možeš ih pomladit' operirat' moš nosit rukavice' kupat ih u parafimnsim kupeljima' ruke ne lažu o tvojim godinama!

Ja imam ruke' koje su tolike' potrebite zagrlile' una
atoč Coroni' HIVU' svim boleštinama ovog svijeta . Ja sam sve ' te potrebite' zagrlila i utješila!

Moje ruke su " djevičanske" nemam na njima' usprkos mojih godina' smeđih pjega proteka! Dal je to zbog mojih gena' mazanja ruku mašću.il jednostvno što život obožavam....ne znam.

.Znam samo' da ću se ja' svakom čovjeku u nevolji.' potrebi .nać!

Amen!

Ja se apsolutno' ničeg NE BOJIM!

- 21:24 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.09.2022.

Što ja mogu..." muško" sam

Evo mene na mom balkonu u 505 dekica umotana' pijem pivu ko lijek' ko kruh tekući..A jesen' kišovita' hladna' jutrom 3 stupnja' obrglila me cijelu.
Ja pak uživam.Svijeća crvena' a kaka druga' prigušeno leluja na vjetru i miriši na. maline...na moju unuku!

Odradila sam 9 dana' bez i jednog slobodnog' 70 sati radnih' ovaj " tjedan" izvozila 2500 km. Ovaj mjesec odradilt ću 220 sati. Je platit će mi' al tko može platit trenutke
..slobode' hobija' spavanja' uživanja! Nitko'!

Sutra sam slobodna ko i moj životni supatnik' konačno! I takva me radost opalila' da ne mogu udahnuti od..sreće. Nismo se u budnom stanju vidjeli 10- tak dana' komunicirali smo mobitelom.

I mislim si' umotana u dekice' dok predvečerje žmirka maglovito i hladno - ha život je ipak..prelijep.a crvena svijeća..pleše razdragano!


- 18:56 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 23.09.2022.

Show must go on..

Minulo je' relativno' toplo i super ljeto. Je'da je meni bilo stresno jer mi je umro otac' al sve u svemu' nakon 4 godine' baš pravo ljeto.

Došla jesen i s njom ..novo ludilo' novo tarlahanje' nove jebade' oko wtf Corone i wtf rata u Ukrajini.

Jučer' oko 8 sati' stiže iz firme alarmatna poruka - Svi zaposlenici' ODMAH u ured na konzultacije ????

Bila sam nekih 20 km od ureda' radila i jebeš mi sve' pomislila sam da je počeo nuklearni rat.

Ja u ured' poprilično uzrujana' najviše zbog moje unučice' ono ' što je na stvari 'pitam što je jel kuga izbila' jel atomska di pala' a oni meni - Moraš testirati sve klijente s brzim testom na Coronu' SVAKI' kurčev dan.

OK' imam jednog klijenta' koji neće otvorit usta' za lijekove popit i kako će otvorit usta za glupi' niš korist test! Ono ugurat ću mu " štapinu" u nos???

I velim im - huuuu samo to! I još - Fuck Corona!!!! Ja se cijepila nisam' unatoč' svim pritiscima' mobingu' je 'imala sam kakti Coronu u travnju' ali' bez simpoma' meni je ta dva tjedna bio godišnji.

Moji klijenti' koji' uopće ne izlaze iz stanova' su popizdili' al sam im rekla - te propise je donijela država Njemačka..i oni..ko ovce..mir. Donio Bundestag i sve u redu' Mogu im štapčić gurat' di oću.

Dođem doma' i na ulazu zgrade' na staklenim vratima obavijest- kilometarska!

-Tuširanje toplom vodom 90 sekundi' ladnom kolko oš - Đizus' ja ni milenu ne mog nasapunat u tom vremenu!

Baš se pitam oće se svi vrli političari' tog pridržavat' npr Beiden' za kog vjerujem' da ga moraju uputit' ' jer je dementan' di mu je uopće kupaonica!

- Za sve stanove' koji su grijani iznad 19 stupnjeva slijedi kazna od 3000 ojra! E tu nastaje zajeb' mom suprugu je ta temperatura OK' meni nije. Šta trebam u skijaškom' astronautskom odijelu' biti doma? Imam niski tlak i meni je uvijek..hlaadnooo. I sad nosim zimsku jaknu'(iako domaćini hodaju u kratki rukava i lederhoznama )u dvojim čarapama i toplim čizmicama. Jeblo ga' meni je hladnooo!

- Nabaviti 20 l vode u flašama' konzerve' brašna' šećera' svijeće' piknik kuhalo na plin'' baterije ' petrolejke' ..ma PM!!!

Ludilo' brale ludilo.

I opet pitanje - dal će se guzonje' prikaze i nakaze' svi meštri sviju hulja' sav Zoo vrt' gušteri' pasji sinovi'koji nas su nas do tog doveli - tog PRIDRŽAV.

Oće kurac! Sorry što lajem' al nek svi ti kvaziveliki idu 3 PM!!

Hoću se tuširat nakon 14 sati rada 'jebeno zahtjevnog' pol sataaaaa! I oprat kosu i sprat sva sranja tog dana' toplom vodom!

Ne želim jesti glupe' odvratne' s milijun godina rokom trajanja' konzerve.

Želim samo živjeti! Normalno! AAAAA' popizdila sam skroz!
Sorry' na lajanju aaaaaaa!

PS - znate što'Uredništvo' jebali vas vanzemaljci' da vas jebali. Koje su boje? Ja nisam ni jednog vidla. A Vi? Pa znate' jel! . Đizus!






-

- 18:34 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 21.09.2022.

Ima tome 35. godina

Tek sam bila' dipomirala' tek se udala' tek rodila' mog anđela' moju kći i nakon samo šest mjeseci' vratila sam se na posao' jer s porodiljnom naknadom i njegovom plaćom' nismo mogli...živjeti.

Počela sam raditi u odjelu planiranje i analiza' šef' normalno' muškarac' bez faksa' al sistemu odan i ono najbitnije - muško. Bilo nas je 6 u tom odjelu' ja sam jedina imala faks' al ne bitno' nas ostalih je bilo
5 žena' od 26 do 40. On' šef' imao je 40' dokazani' komunista' šef i muškarac.

Jedna kolegica' stol radni do moga' 35 godina' majka kćeri' neudata' al u vezi s ocem kćeri' jedanput bar' mjesečno' dolazila je na posao s sunčanim naočalama' tipa Sofije Loren' uvijek se izgovarajući da joj sunce smeta ( koje sunce' fuck' radili smo u jebenim podrumskim prostorijama??) Ili da ima migrene' pa joj neonska svjetlost smeta' ili da cijelu noć nije spavala' pa ima podočnjake!

Bila sam mlada' zaljubljena' friška majka' moj suprug je bio mio' ko Tedy Bear' super otac našoj kćeri' koji ju je kupao' hranio' bio " zaljubljen u " ulogu supruga i oca"ono sve što sam mogla željeti. Moj muškarac' topao' razumijevajući' a otac' još i bolji!

I vjerovala sam' njoj' zbog moje idile' sve dok jednom nije slučajno skinula naočale ' na pauzi' a ja ko vjetar ušla u ured..i ja sam ugledala modro oko!

Prišla sam joj i upitala - tko ti je to napravio? Zvat ću policiju' nitko nikoga nema pravo tući!



Ona se rasplakala i rekla mi- nema vajde' policiju zvat' rekli su mi' a zvala sam ih svaki put kad me on' otac moje kćeri istukao i rekli mi - dok te ne ubije' mi ne možemo..NIŠTA.

Otišla sam šefu' poslije tog razgovora i rekla mu sve o njoj' našoj kolegici' moleći ga da je zaštiti' a on meni..da ne zabadam svoju nosinu( znam da imam veliki nos' al to je bila uvreda na entu) u ono što se mene ne tiče. Rekla sam mu' znajući da i sam ima kći - želim vašoj kćeri sveg dobrog' a Vama dabogda otpala jaja' jer ih i tako nemate!-

Idući dan sam bila premještena u računovodstvo' s 30 ženturača' jedina ja sam imala faks.


Moju kolegicu' nakon tri mjeseca' poslije' otac njene kćeri prebio je na smrt. Umrla je u bolnici od batina' smrskane lubanje' karlice' a svem tom je svjedočila njihova malodobna kći!

Nje više nema' on je osuđen na neki jadničkih 6 godina' izašao iz zatvora za dvije' kći narkomanka ( baš se pitam zašto?) preminula od predoziranja' prije njega!

To je bilo prije 35 godina! Jel se od tad išta promijenilo? NE!!!!
Statistike su neumoljive!

Aleluja' Zakoni o đubradi! Fuuuj!




- 18:29 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.09.2022.

Crtica o..pudingu..da li?!

On je savršen' pa tako spravlja i puding od čokolade..
savršeno!

Dan taj' nije imao vremena i Ona se ponudila skuhati mu puding.

Spremajući se za posao' u hodu' dao joj je precizne upute' najpreciznije' kako skuhati puding ' jedne vrećice tamne i jedne vrečice obične čokolade...savršeno' perfektno kao da spušta šatl na svijetlu stranu Mjeseca' u milimetar točnu.

Ona' nesavršena' skuhala je puding nesavršeni' spusila šatl od pudinga' na Mjeseca tamnu stranu' fulajući ' zadate' precizne' koordinate za kilometar.

Vratio se' On' s posla' umoran' s borom više' radujući se pudingu ..savršenom..

Dobio je njen...i ..počeo je s kritikama..

Ona ga je slušala' strpljivo..što njoj..osobina nije' utisnula mu poljubac u smežurano čelo i rekla' najljubaznijim glasom' od kog je On protrnuo:

- Već 40 godina' živim' JA' nesavršena i riječju i djelom' u sjeni tvoje " savršenosti"! Il ćeš ga' bez riječi pojesti ili će ti završiti u krilu..savršeno' perfektno' precizno!

Jeo ga' polako' bez riječi više..uz..na kraju..hvala!

Ona se i dalje' ljubazno' najljubaznije osmjehivala' i misao ledena ko oštrica skaplela joj se prišuljala - ovo je zadnji put' da sam mu..jebeni' puding skuhala-

Ovo' uopće nije crtica o pudingu..nego o..maratonu..izdržljivosti' žilavosti..a ja daha za "trčat" dalje imam...a ima i On!

- 15:17 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 09.09.2022.

Svaki dan je ..praznik

Danas je svjetski dan ljepote!

Sve oko nas je prelijepo' sve u nama još ljepše!

Dragi moji' živimo za trenutke' od kojih nam zastaje dah.." sitne' malešne' al neprocjenjive' od ljepote..vanjske ili unutrašnje.

Bar ja!

- 20:01 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 03.09.2022.

Volim' ne volim...kišu?

Od kad sam vozač' a ima tome samo 40 godina' ne volim' mrzim kišu' jer mi se čini da drugi ne znaju vozit po kiši. Ja sam ko zec' vozim polako' umirovljenički' jer nikad ne znam' kad će neka budaletina' neki glupi potez napraviti. Imam vozačku' preko 40 godina i nikad nisam niti jedan udes napravila!

Pa' ipak' u kiši nešto novo' mirisno ima! Spere sve pizdarije' vonja čisto' priziva neke nove početke!

Jel volim kišu? Ne!
Jel volim snijeg? Apsolutno NE.

Volim sunce' i da bar ljeto može trajati..100 godina!

- 16:59 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi