četvrtak, 30.12.2021.

Ljudska



Čovjek kao Ti' upoznao je i zavolio
Čovjeka kao Ja!

I milenijima smo u
suglasju'
razglasju'
kakafoniji''
nemirni'
smireni'
pomireni'
sjedinjeni'
razjedinjeni'
utočeni'
rastočeni'
bujičavi'
sitničavi'
velikodušni'
malodušni...

I drago mi je da je Čovjek kao Ja' upoznao i zavolio Čovjeka kakav si Ti!

Svatko od nas' zadržao je svoj glas ( i šuteći se vidimo)
i nikad' nikad nismo ravnodušni!



Dragi moji' Sretna Vam Nova!
Danas čestitam jer sutra' nakon punih 6 godina idem na doček ijujujuju. Ugizdit ću se' čak imam i novu aljinu i cipelice s petom ( 6.godina u patikama i čizmetinama)
Možda se' čak i našmikam ! Tko zna' sad živim " opasno i avanturistički" haha.
Uglavnom nek Vam godina nova' donese sve ono što sami želite! Ijujujuju! Nije baba još za bacit! Hahaha!

- 19:06 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.12.2021.

Invenura' ko godinu svaku

Moje ime nije Marija' nit Proud Mery.!

Ja sam jednostavno' jedna skromna(????) Đurđica' cvijetak' mirisni ' ljekoviti' a opet
nekima' otrovni!

Čovjek' žestok' blag' empatičan' nepravdama uzrujan!
I još uz to ' žena sam' supruga' majka' baka' radnica' reduša' njegovateljica' sestra' kći'' ujna i strina!

Al prije svega sam Buba' taj nadimak mi.dade moja' prelijepa Mati' jer nije mogla znati' ( nedonošče' od kilu i pol držala je u kartonskoj kutiji' blizu rerne) da ću ja u ponosno' borbeno' ljubavlju zadojeno' čeljade' izrasti.

Ponosim se svim' mojom djecom najviše' a sve usputne izazove' promašaje' pogodak u sridu' i godine moje' ha fućkam i odfučkam ih ko najbolju glazbenu podlogu!

Drž te mi se' život je prelijep' svakog udisaja- izdisaja vrijedan. I kako nam god vodu zamutili' mlatimudani' MI svaki dan' ustajemo s ponosom' zbog svega što smo stvorili i što ćemo još stvoriti

I am proud Buba! Ijujujuju!


- 16:25 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 24.12.2021.

U to vrijeme godišta...

Badnja je večer.
" Nad krovovima svira tišina" ( volim ovaj Bajagin stih) Sve sam lampice popalila' sva ćopava' sve ukrasila' blagdansko jela skuhala s iznimnom radošću' jer ovo je PRVI put nakon šest godina' da suprug i ja ne radimo na Božić! Da smo " doma" jer OVDJE sad 'dom naš. Samo nas dva' ostatak družine naše ljubljene je u domovini. " Vidjet "ćemo se nakon polnoćke.
.
On se pobrinio za kolače ( kupio ih 6 vrsta') jer zna kolko ja ne samo mrzim peć kolače' nego ih nit jedem
Hahaha kupio ih za sebe' a ipak što je blagdanski stol bez slatkog.

Prošle godine' sin nam je javio na Badnjak da postat ćemo baka i dida i ja sam toliko vrištala' skakala' plakala' smijala se ..euforično' ko najluđa baba' da nam je Božić došla čestitat - policija! Komšije su čule' ludilo u stanu' i odma zvali plavce. Dečko i djevojka u plavom' otišli su s punom.tacnom kolača' a ja sam' sutra' kucala na sva sudsjedska vrata' objasnila im ( ha skačući' i dalje euforično) zašto sam " poludila"! Ja osjećaje sreće ne mogu zadržati' " bacam" ih ko konfete. S tugom je pak drugačije - zadržim ih u sebi jer JA nikad nemam probleme' samo izazove!

Ove godine' eto Unučica' moja buhtlica' moj tenkić temeljiti 'ima skoro 6 mjeseci. Bučna je ( ha žensko) voli papati' spavati baš ( uspavljuju je sa zvukom hahaha usisivača) i ne mogu dočekati' kad ću je opet vidjeti i pričati s njom- uživo. Tek u lipnju!

Badnjak je.
Mira i spokoja želim SVIMA! Čestit Božić i Sretna Nova. Ova " stara" pomahnitala' bila je grozna' bila je lijepa. Bila je ko i život sam - koktel svega.
Drž te mi se' ja sam danas provela baš jedan' miran' lagan i nadasve radostan dan.
Badnjak je' a iznad krovova' svira...spokoj!

A nas dva veterana' uz titraj svijeća' blinkanje lampica' božićne glazbe' idemo objedovati - On pastrmku s bademima' ja dagnje i škampe na bilo!

Na dobro Vam ( i onima kojima nije).došla Badnja večer!

- 17:04 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 21.12.2021.

Oprost?!?!?!

"Lakše je oprostiti neprijatelju, nego prijatelju."

 William Blake

Vrijeme je svijetla' rođenja' svih pozitivnih misli' opraštanja' vrijeme dobrih djela ( ako ih tijekom godine nismo činili)

I zašto sam Ja svim svojim neprijateljima SVE oprostila' s prijateljima ( bivšim) sam na vazi' a krvi svojoj NE MOGU NIKAKO.

S neprijateljima sam' načisto! Ne vole me' mrze me' bombardiraju me' tračevima' objedama' pravim granatama. Oni nisu nikad nisu bili pozvani objedovati za mojim stolom'osim što su ga' prognavši me - prisvojili!
Prijatelji pak' pozivani su na objede' pripremljene s ljubavlju' dijeli su moju intimu. Ispovjedah im se' novaca posudih' komadić svog srca im' nepovratno dadoh.
I kad su Vam puna leđa ožiljaka od " noževa" koji su prijatelji zabili' a neprijatelji "tek "MI kuću srušili' oteli sve' pitam se. Zašto?
Jedino krvi svojoj' ne mogu oprostiti' sve prevare' svo glumatanje ( dok su me trebali) izdaje' prenemaganje ( dugo mi je trebalo..jer ONI su MOJI)

I znam da' oprosti treba' ! Neprijateljima jesam ( nisu znali što čine???) Prijatelji' bivši su znali! A krv moja? Oni su me znali u dušu' i i i i iskoristli su me i sažvakali i ispljunuli' raknuli me ...u kaljužu' sveg onog' što dobro učinih' za njih' ' blatom moj oprost' zaprljaše!

Oprost? Kako to gordo zvuči' a ja sam "tek" povrijeđen čovjek! Čovjek...nisam Bog!

- 21:12 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.12.2021.

I love music I love dance!




Vele' pametni koji tim zarađuju za život - pol sata slušanja glazbe' svaki dan produžuje život i čini nas " mlađima". Ja glazbu' obožavam' i kad sam najskenjanija' kad mi život " zidar
sku" opali usred čela' ja pustim rock i preguram' zahtjevan dan!
Trenutno šepam' ha jel godina proizvodnje' zamor materijala' istek garancije..ne znam. Znam da mi tijelo' poručuje ..ejjj lakše' moraš na generalku! I po prvi put sam ga poslušala!
Al to ne znači' da sjedeći' u stolici' ne mogu ..." plesati"
Drž te mi se! Vrijeme je svijetla' lampica' dekoracija' vrijeme je ...Božićno i stog ijujujuju! Grlim Vas sve' a ja sad idem' odšepesat na ...jezero' kroz šumu' s slušalicama...žestoke' rock glazbe. Živjeli Vi meni i..uživajte!pp)|…6

- 15:37 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.12.2021.

Kapitulacija?



I svijetlo sam i tama!

I anđeo i "vještica"!

Moja misao je' i sve ono što jesam' je " bodljikavom žicom" okovana ptica!

Al' najiskrenije' najveći neprijatelj
sam' sebi' SAMA!



Drž te mi se' ja sam danas emotivni nar ( ko šipak sam puna' proturječnih emocija - štaš žensko' baka!!!!)

- 14:10 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.12.2021.

Treća nedjelka Adventa



Radila sam danas' iako mi je po planu pripadao neradni dan' al ja sam timski igrač' pa kad je netko od mojih cijepljenih kolega' u karanteni' zbog ' znate već' ja uskočim. Danas sam se zgorozila' nad jednom objavom minisarstva zdravlja' kao sreća dolazi u tri stvari' pa svi " stari od 6 banki" (alooo ko je staar' danas sam zamjenila kolegicu od 30.) mogu se cijepiti busterom trećim' bez najave i termnina. A ja sam Frau od 6. banki' necjepljena i radim ko tri od dvadeset! Fala lipa' em ste me uvrijedili' em ne želim! Točka i usličnik! Nikaki upitnik.

Došla sam doma' u naš mali stan' oko pol 2. Napravila dobar ručak( al ručala sam sama' jer moj životni supatnik radi do 10 navečer) i zapalila tri svijeće. Čekam mrak da popalim sve lampice' slušam božićne pjesme' i nirvana. Dok je još danje svjetlo' idem na jezero blizu mene' " ukrast" malo jelovi i borovi grančica za dekoraciju i sve u svemu' baš jedna lijepa nedjelja.
Blagoslovljenu' zdravu i tihu nedljelju želim SVIMA. I kojima je važna' kao meni' i onima kojima je "tek nedjelja" i cijepljenima i necijepljenima' posebice onima koji rade!
Uživajte' živi se svaki dan!
Nađite u svakom danu' nešto što Vas raduje ( mene ovo blagdansko doba jer 19. godina nisam imala Božić) ma kolko u svakom danu' zabranjuju nešto normalno ljudski - npr. da si odemo kupiti čizme' jer stare " prokišnjavaju" - ha kad ne možemo' ne smijemo' ferboten'u stare stavimo najlonsku vrećicu#####

- 14:48 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 11.12.2021.

Mirotvorac

Da mi je netko rekao' prije' nepunih deset godina' da ću bit mirotvorac' stjerala bi ga u ... Ta ja' tad sam bila spremna' započeti " rat" sa svima' koji su mi stali na put ( nemisleć ko ja)!
Naime' ovnuša sam' u podznaku lav' sam sam plam' energija' fajterica' borkinja' ženski donkihot! Ono jurišala sam na sve nepravde ovog svijeta - žestoooko!
I što se dogodi' pojma nemam'? Dal mi život roge otupio' grivu prorijedio' jesam' možda postala mudra
ne znam! I uopće nisam načisto' jel mi to drago' il sam SEBE izgubila nepovratno.

Radim u jednoj super firmi' već četiri godine' najstarija sam i prije su me zvali Mutti Buba' sad Oma Buba' i još govorim njemački ko Mađar hrvatski i zamislite' kad zaiskri između mojih kolega i klijenata ' kad se posvađaju' još uvijek ne mogu to pojmiti' šalju mene na intervenciju da pomirim " zaraćene" stranke u sukobu. I ide mi' smirim kolegu' umirim klijenta! I sve to uz loš njemački' al s humorom' smjehom' zezancijom' pantomimom' kad nešto ne znam dobro reći 'ja to odglumim' rukama' nogama' obrvama' ma svakim komadićem svog tijela i duše ( bemti profulala sam unosnu profesiju glumice). I nije da oni sad postanu najbolji " prijatelji" al se' poslije toga' uvažavaju i toleriraju.

Jedna' sad već pokojna klijentica ' zeznuta' na koju su se svi žalili da je zajebana zahtjevna " baba" mi je rekla - Kad ti dođeš' ko da je sunce došlo! - I odgovorila sam joj - Al ja ne govorim dobro njemački' dolaze Vam i njemice - A ona - Ti govoriš - Srcem!

Šta život' neg mijena jest! A ja sam se promijenila! Nabolje' nagore' ne znam' al tako mi je drago' kad se u četr ujuto ugledam u kupaonskom ogledalu!
Jedini trag " buntovništva" ( one stare -mlade mene jurišnice na vjetrenjače - do ožujka' za sad ???) je moje gnušanje' moj otpor ( jer ne vidim logiku)' ne vidim slobodu' demokraciju' i sve ono što nas' kakti ' slobodnim čovjekom čini - IZBOR - ne ŽELIM se CIJEPITI!
Prezirem iz dna duše " sve velike meštre sviju hulja!"!
Dobra vijest je' pak' da sam mirotvorac da sam konačno pomirena i sama sa sobom. Loše je što se ne mogu pomiriti' sa svim ostalim. S ludilom' s OVIM novim " vrlim" NOVIM. Fuuuuj!


- 00:26 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.12.2021.

Alkohol???

On ' obilježen iskustvima iz djetinjstva' ne pije ništa! ( Otac mu bio pijandura).
Ja pak' volim pivu' što gorkija' što tamnija' meni super ( I btw' doktor mi preporučio' i ne pijem nikakve lijekove ' zbog moje boleštine' sam pivu' i ev me žive i živahne' ko tri sam od dvacet godina' puna energije u mojoj 6o- oj i ak tko zna napravit dobru pivu- to su onda Bayerci!
On meni veli- ak još jenput popiješ pivu više ( što to uopće znači ???) ja odlazim!
Ma kuš ti s 60. godina od mene' koja sam te " uzdržavala" kad si osto bez posla' ne jedanput' prošle godine nisi radio 13 mjeseci.
Tko nas je hranio' tko je i bolestan radio i na crno obavljao sve poslove' od kojih' mi se želudac dizao' neg JA!
I sad se Ti našao' nakon svega ' a zasrao si nam život' 100 na sat' postavljat mi ultimatume' ucjenivat me!
Na znanje i ravnanje' jać pivu pit' dok mi ćejf!
A mom suprugu poruka - Ak za ove 4 godine' nisam nam osigurala ( J A) stan' siguran život' posao' da se ne brecamo' nad svakim zvonom' da će nam nešto isključit neće' pitam JA tebe - Šta TI oćeš od mene?!?
Da ne popijem pivu više? Zaputaj se' nadraži moj' zašto je tome... e baš tako!

- 21:52 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.12.2021.

Ko o čemu' ja o..

Pizdarijama! DAL?
Pročitala sam...neć kopirat' nit citirat' slobodno ću ( još jedina sloboda koju koristim) interpretirat -
- Glavni simptom novog omicron soja ( bemti ponestat će im grčki slova) je TAJ - da simptoma - NEMA????????
Navodno ga ni testovi ne prepoznaju! I što sad? Čekati novo cjepivo? 100- to po redu ?
Stara sam' al žilava' vitalna' u svojoj 60- oj godini uzverem se na šest kat " ko koza" bez da se uzdišem' imam sve zube' ne nosim naočale' imam kilažu iz srednje škole' nemam masnoća ( a cili život jedem na masti - štab drugo' Slavonka sam ) šećer ni na vidiku' ' tlak ko u sportaša' radim ko konj ( a i moj doktor mi to reko na zadnjem sistematskom) zdravom seljačkom logikom i nikakva političkaznanost' nadrilječništvo' diktatura jednoumlja'ne može me uvjeriti da je kemijski imunitet' cjepivom dan 'JAČI od prirodnog ( krvna grupa' RH faktor' prehrana' podneblje di živiš' geni etc.etc.)
I premda me Anči napičila' da sam neodgovorna' jer se ne želim cijepiti ( jedina sam u svojoj firmi necjepljena i kusam svaki dan " mobing" ) i napisala mi da " sam od kamena"' a nisam' ja sam od blata' crnice i sijena!
Šta god ko mislio' o " bazenu necijepljenih" mi SMO' zadnja crta obrane' jer ja se svaki dan testiram ( sad u RH' - 7 dana bila' ograničila kontakte' drage ljude nisam vidla' nit ćevape s njima izila' potrošila sam cijelu plaću' na testiranja -test ah nabavna cijena 15 kuna' a testirani plati 200 kunića- bilo mi " lakše" jer lova ne ide u bezdan' zvan budžet' neg lokalnij bolnici). I da JA nisam ..odgovorna!!!!
Ovdi počinje lockdown za me - mogu raditi ( bemti radim četr godine bez dana bolovanja)' mogu u trgovinu živežnim namirnicama' k liječniku' u ljekarnu' na benzinsku. Bemti mjere' ko da živim drugačije!
Glavno da za " novi" soj - simptoma NEMA!
Đizus!
Šta je slijedeće? Da od 5 saobraćajki' 4 necijepljena izazovu.
Razmišljate pozitivno ostanite negativni. I ovo je malo jača pizdarija.

- 18:11 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi