petak, 31.03.2023.

1'40 x 2'10????

Ima jedna izreka - da dokon pop i jariće krsti!

Pa slijedom tog' kako je ovdje vrijeme fuj' red kiše' vjetrušine' snijega' nikako da baba Zima ode u mirovinu ( zasluženu' aloo dokle više) a Proljeće ' zaglavilo negdje u ovom kaosu' štrajkovima' od prometa' zračnog' cestovnog' vlakovnog' inog' tako sam i ja zaglavila doma' nespremna' za kojekaka videa' što ih ocean' You tubea i FB- a nudi' oooobilatooo!
Uglavnom' imam hahaha grižnju savjesti ( moš mislit) i noćne more ( ma spavam ko tupnuta) nakon odgledanih videa tipa - dubinsko čišćenje kuće ( šta mu to znači' pojma nemam)' tipa uređenja kuće' di svi pokazuju' svoje dnevne sobe ko muzeje' di prevladava bijelo i zlatno' svijeće 2- o metarske' da se ugušiš i brdo' ma brdusina' umjetnog ( to meni tuče na groblja)cvijeća' normalno' bijelog i zlatnog. Ostave' špajz im ko apoteke' sve pic- pic. Wc- ei im taki' da NITKO' ne smi uć' obavit' ono najnormalnije.I Toalet papir' umjetničko djelo' špičast il labud- ono ne diraj!
Možda stvarno ima ljudi koji nit piške' nit kake' šta ja znam' ja sam stara' iz prošlog vijeka. Kupaone' ko nogometna igrališta' blistava' sjajna' s ručnicima u 5 veličina' sve srolano' umjetnost vrhuunska' s sapunčićima' na koje ni muva ne smi sletit' a kamoli živa duša se istuširat i nered ostavit! Sve skup' meni neshvatljivo' al et vidla sam ( čekam da oproljeti' pa da se vratim' rijekama' dabrovima i SVEM' što je za mene radost i normalno) Čišćenje posebno dubinsko( ono WTF')savršenost doma - ono WTF' još sve bijelo i zlatno ma bljaa.
Take " luđake" više " luđakinje" perfekcioniste pitam samo - ako je čistoća pol zdravlja' što je drugih 50%.

Ja danas nisam ni za dom' ni za po doma. Ni za glupa videa! Idem se izleć' izravnat leđa u nepospremljen krevet' bez milijun' " normalno" a kakih drugih' neg zlatnih i bijelih jastučića. Stvarno šta je to s tim jastučićima? Jel neko zna? Ono 10' glupih jastuka' dakako samo bijelih i zlatnih ( skoro sam osljepila od tolke količine - kiča) ' a trebaju samo ewt 2 ( ja spavam bez jastuka) nakrkat u jedan krevet' 1' 40× 2'10.

- 13:05 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 29.03.2023.

Sreća????

Jučer se rodila Lola' moje sestrične koja je 44- oj odlučila ijujuju imati dijete I curka je prava' 4' 5 kg i 55 dugačka. Je rodila ju je na carski' tak da malenoj nitko mater ne može psovat. I Anđeo' bucmasti i kosati' ono crna kosica ko ugarak' i mati su OK!
Danas pak došla nam je Iva ' kći našeg kuma ( suprug mu je bio krizmani kum) a on i naša ćera' odrasli su zajedno .Često sam se znala zezati' da sam ja njega odhranila' jer sve je kašice ON pojeo' pošto moja kći' nije htjela otvorit usta i jest ono..što joj je bilo bljak 'ona je njega tukla' a on njoj na klackalici' nos razbio.
Dobro nam došle' drage naše čovjekice u ovo čudo ' zvano život.
I zapamtite - Vi ste budućnost' vi ste ko anđelovo krilo' bijelo' nevino..vi ste čudo' unikatno..neponovljivo!

- 17:31 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.03.2023.

Moja obitelj!

On i ja' za sve vijekova' vijekova' u radosti' u tuzi' u svađama' pomirenjima' u mojim mahnitanjima' jer se s hrpom životnih sitacija ne mogu i ne želim pomiriti' nego zabauljam' žestoko' po cijenu " izginut il pobijediti" u njegovim šutnjama' pomirenosti u svim životnim zgodama i nezgodama po onoj Krležinoj - " Nikad ni bilo' da NEKAK ( to mene izluđuje) ni bilo.
Zajedno smo preko 40- et godina'( a kao da sam ga' jučer vidjela na stepeništu gimnazije u uskim trapericama' crnoj košulji i bijelom sakou' kako se spušta prema meni u očaravajućem oblaku Bruta' mmmm) suprotnosti' najsuprotniije. On voda' ja vatra' on moje sidro i sigurna luka' ja olujni vjetar u njegova leđa' plam u hladnim' groznim neobećavujićim danima. I zapravo' otkad smo zajedno' božjom voljom' usudom' sudbinom il tek smo se " snjušili" MI smo zajedno - sami' protiv cijele kolone " sviju hulja' svih zakona o bezakonju' otimačine ozakonjene' svih budalaština' eksperimenata' nehumanosti svih gnjusova ovog Svijeta!Mi smo TIM.
I kao takvi' stvorili smo i najvažnije' neprocjenjivo' unikatno - našu djecu' koja sad imaju svoje živote' svoje partnere i svoje obitelji. I imamo Sašenjku' našu zmajicu' našu' za sad' prvu unučicu' jednu WAU čovjekicu!
Imam i brata' hvala Bogu' i njegovu predivnu umjetničku obitelj'suprugu' sina' i moju dragu' osebujnu Idu' kojem sam uvijek više " mama" neg sestra bila! Jednu dobricu od čovjeka' koji nit puši' nit pije ( izuzetak 'kad je naš otac preminuo' pa on i ja- alalala) nit psuje' nit jede meso' koji je tako blag' tako obazriv' kulturan u ophođenju s drugima. Genijalca glazbenog! I opet' on i ja smo suprotnosti. Ja sam sve ono' što on nije! I on je voda! I moja kći je voda' i moja unuka' i moj suprug!
Volim " vodu" staloži me' ne dozvoli da izgorim' pregorim da se u ugarak' pretvorim.
Volim Vas' najdraži moji!

- 14:17 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 25.03.2023.

Obitelj' moje majke!

Zašto sam Ja' ko ptiti mač normalna? Zbog obiteljj i gena' bosanskih' moje majke!
Obožavala sam moju baku Finku majčinu majku' ' moju uzdanicu' moj uzor' moju ispovjedaonicu 'moju savjetnicu jer SVE moje tajne je znala' najlijepše godine' mog djetinjstva' provela sam uz nju i mog dragog dida Dragutina!
Moj dida Drago bio je predobar' ko plišani medvjedić' al
me naučio tri stvari - S gospodinom- gospodin' s đubretom ' đubre! I još mi je rekao - Pod svojim šeširom' svatko je gospodin! O trećem neću jer je zbog tog odležao tri godine u Staroj Gradišci u zatvoru.
Imam' još ujaka' majčinig brata' najmlađeg od njih! Moja teta' Dragica' majčina sestra- Božana predobra duša' preminula je!
Imam ja još i bratića Tomislava i njegove ćere. Svi žive u Srbiji!
Hoću reć' izmiksani smo SVI! I zahvalna sam što toliko jer blago' drugačijosti ' imam. Vjerojatno sam zbog tog ' tako žensko' majka' baka!

Dragi moji' volim Vas.Volim te moje' vaše' naše gene! Budemo se vidli!

PONOSIM SE!

- 17:34 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.03.2023.

Obitelj' mog oca..

Moj otac imao je 5- ero braće. Jedan Đuro' bio je polubrat' isti otac' al majka druga.
I ja nikad' al nikad nisam ništa nisam doživjela' lijepo od strane obitelji mog oca' ni od njeg' tek pred smrt njegovu.
Imala sam 5 godina' kad su mi moji stričevi rekli da sam curetina ko moja mater ( nikad je nisu prihvatili jer je bila " prljava" bosanka! )
a ja njima' - Ja sam curica!-
Moj stric' sad već pokojni' kad sam diplomirala' prva u obitelji rekao je - Jebeš tvoju diplomu i tak te kuhača čeka! Ono ??? Wtf??
Djed i baka' roditelji mog oca' nikad me nisu čuvali! A bili smo kuća do kuće! Nikad' nisu znak pažnje il skrbi meni upitili. Dapače kad sam se rodila' ko nedonošče' moj djed Ilija je komentirao - Rodilo se govno!
I kad je to " govno" rodilo još jedno " govno" moja tad još živuća baka Eva nije došla u babinje. Ja sam njoj tad odnijela moju kći' predivnu
plavooku' zlatnih vlasi' kovrčavu' ma anđela' da je prabaka vidi' da vidi koje sam Sunce rodila! Moja kći je imala' tad iščešnje kukova i imala aparatić metalni za ispravljavnjane. I znate' što mi je tad moja baka Eva rekla - da me Bog 'zbog mojih grijeha ( bemti kojojiiiih) s takim djetetom ' aloo kažnjava! Moja kći danas ima 35 i osebujna je osoba' i ne šepa' sva je OK' jer sam se JA za to pobrinula.

I rekla mi je baka Eva ( što ne volim to ime) s mojih 13 godina' da sam preružna' da nisam lijepa na majku ' a ja njoj drčno - Šta oš' ružna sam na tebe- E je me tad' natukla!Tad sam doživjela' jedini ispad emocija' sa strane obitelji mog oca.
O pokojnima sve najljepše. Ali..boli!

- 18:38 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 21.03.2023.

Moj " drugar" Bora!

Danas sam saznala da je moj " drugar" Bora..preminuo. I kolko god ja htjela 91- u spremit u ladice sjećanja.. ne ide!

On je 91- e bio moj vozač' u firmi di sam tad radila. Ja trudna do zuba' s mojim sinom i radila sam do zadnjeg dana! I taj dan' veli meni direktor - hitno treba pravnicu' odi ti i Bora po nju. Granate su već uveliko padale!

I nazovem njeg i objasnim kud trebamo ići' a on - jesi normalna' trudna si..idem sam! A ja - e nećeš' ak sam trudna' nisam bolesna i osim toga ti si Srbin' neće oni gađat svoje! On - se nasmije i veli - Ok' evo me!

I došli mi pred kuću pravnice vrle i zvonimo ko luđaci ' ona pobjegla...kasnije saznali u Novi Sad.
I grune granata..on vrišti - jesam ti reko' da ne trebaš ić' izginut ćeš i i ti i dijete! Ja njemu ' vrlo staloženo i mirno' a dijete se u meni koprca..mahnito..strah?- ajd se smiri..danas nitko neće poginut. Vjeruj meni..vještici' ajmo nazad!

I vozimo se nazad u firmu i ispred nas pizdekne granata! On zaustavi i reče mi - ak izginemo' čast mi je poginut s tobom - " ustaškinjo". Ja ga uhvatim za ruku i reko - danas nema umiranja moj dragi " četniče"' voziiii!

Sreli smo se ' 92'93! Ja bila sa djecom i zagrlili smo se' na sred ulice! I pita me- jel ' pokazujuć na sina' to onaj što je granate preživio. Ja - je' kad je tako dobrog " drugara" imao. Bio je to naš posljednji susret! Život!

Dragi moj Bora' laka ti hrvatska zemlja i pokoj duši tvoj. Volim te!

- 17:05 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.03.2023.

Majčinstvo !

Moja kći ne želi imat dijete!
Jel boli' boli.
I prošle godine' razgovarale smo o tom. Nazvala je' kukavicom' sebičnjakinjom!
A ona meni ' staloženo ko njen otac reče - Majko' u ovaj svijet' usrani' ne želim donijeti dijete' za kojeg ne znam..što ga čeka! Mama..ja tako mnogo posla imam' budi sretna' jer JA sam.sretna!
Danas uputim poruku' mojoj dragoj sestrični koja čeka curicu! I ona mi veli - da sam znala kako je ovo' nikad ne bih začela!
Imam km u nogama i drage moje Zmajice...razumijem. Iskreno!

- 18:35 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 15.03.2023.

Ima' dana...

grozno' odvratno..teških' kao meni danas!

Provela sam jučer i prekjučer' baš lijepe dane. Suprugu je bi rođendan' oboje slobodni pa smo.se proveselili. Bili smo i u babinjama' nova' predivna' zdrava čovjekica je stigla' oplemenit ovaj svijet!

A danas? Krenimo redom.

Čim je mob. zazvonio' u pol 5' digla sam se laka ko perce. Obavila jutarnji rital' rolete spuštene! I izađem' juto i dan prigriti..kad snježna mećava( pojma nisam imala) Pahulje' ogromne krpe' u ekstazi' plešu ( toplo se nadam) svoj posljednji ples.
I dođem u firmu' pokupim što trebam' sjednem u auto i odvezem se do prve klijentice. ONA mrtva.Preminula. I nije to meni' prvi susret sa smrću.( ta 91- a' moji roditelji' aaaa).ali slijedila je procedura. Zovi na 5 mjesta' na mom ' još uvijek ne znam super njemački i ČEKAJ' sve te službe' ko da sam je ja eutanazirala!
I dočekam ja' mrtvozornike' policiju etc i krenem dalje.
I kod druge klijentice' morala sam pozvat hitnu jer sam je zatekla' zgurenu u kutu' u spavaćici' kako priča sa svojim mrtvima. Izmjerim joj tlak' a on' ošo u nebesa. Zovem hitnu' i oni su brzo došli. Ovdje' sve službe' vatrogasci' hitna' policija' dođu u roku - jebemti!
I otprave je na psihijatriju.
Vozim dalje' i kod slijedećeg klijenta' nemam di parkirat
I kružim ko budala' 10 minuta' a već dobrano kasnim' i parkiram di se parkirat ne smije. I normalno' nakon pol sata kod njeg' na šajbi auta mi kazna od 30 ojra! Fuck' šta je slijedeće?


I skrenenem' unučici nešto kupiti' jer mi trebalo odmaka od sranja' nešto životno' nešto ' što će mene dić. I kupim joj klizaljke'šarene vesele i ja ko dođem sebi.

I dođem doma' s šarenim paketićem' skuham prefin ručak' kad zove moja frendica i plače. Kći' joj je s dječicom ( 4 i 2'5) skonjena u sigurnu kuću' zet u zatvoru jer ih je SVE pretukao.

Ma jebem te živote' da te jebem!!!

- 16:14 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 10.03.2023.

Srce " ratnice"



Obično je to srce' ljudsko' kakvo svi ljudi imaju' crveno' krvavo
ali osoba' koja takvo srce ima je...neobična' čak čudna.
Jer to srčeko' ta " pumpa" upumpava i ispumpava' krv predaka'
hrabrih muškaraca i još hrabrijih žena.
To srce'bdije nad voljenima' gata im rane'
i srčano prelazi pustinje' gudure' planine' blato živo' rijeku govana i mora sva znana i neznana' zbog njih i zbog njih.

U meni kuca' srce moje bake' moje majke' mog oca. Srce ratnice!

P.S. Što sam starija' sve više mislimo o .tom' što sam u životu' preživjela ( fuj stvari) i ostala relativno normalna.
Možda' normalna! Ha što je normalno?

- 18:02 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2023.

Odgajajte curice za buntovnice..

ne za kućanice!


Ne volim Dan žena' jer svaki dan je moj' ženski' s hrpom obveza' terminima' kuhanjem' ćišćenjem' brigom za sve moje' još od fucking Juge.

Tek sam počela raditi i u firmi' taj dan' imamo svečanost..zbog nas žena. Sva se ja ugizdila i nadiketila i sjedim u dvorani' kad izađe za govornicu neki suhinjavi muški sindikalac. I bla'bla - veli a sad pokloni za vrijedne žene našeg kolektiva.
I poče dijelit ...- jebene kuhinjske krpe!
Sve članice našeg kolektiva oduševljene i došo red na mene-
Ja proključala' moja ovnovska narav uzavrela i došla do njeg' jadnog suhonjavog i reko - jebale vas' da vas jebale krpetine ' nitko od nas žena NIJE KRPA! I bacim mu te krpe nazad.U facu!

I sekundu muk i onda..pljesak!

Od tad se više niko nije pokušao zajebavat sa mnom' al od tog dana ja prezirem minimaliziranje i nsuštinsko nerazumjevanje tog Dana.
A sviiim Ženama poručujem...Vi ste Zmajice' vi ste' uz dječicu..najvrijednije' najbolje..što ovaj naš svijet ima.
Živjele Žene! ŽŽ!

I haha muškarci...poneki!

- 17:29 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 04.03.2023.

Poljubac planeta



I planete se ljube!

A čovjek ' čovjeku' sve rjeđe' rjeđe i rjeđe ruku utjehe pruži'

Razmak' nametnuti' zakonima' propisma ' okružnicama bezumnim' besćutnim ' drži.

I novim " vrlim" svijetom' sve smo si..mrži' mrži..mrži..

A planete su se poljubile!



" Čovječe' pazi' da ne ideš malen' ispod zvijezda" AB
Šimić.
A većina ljudi' je " mrtva" iako dišu. Većina je na auto- pilotu. Većina je ...lutke' ljušture..što se nekad..ljudima zvaše. Tužno!

- 12:37 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi