Komentari

krizar.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • carstvo snova

    Bravooo Slavonka!!!
    Gle moja hčera ima 34 god...cepila se ljeti ( bala se da bo izgubila posao) sa Johnsonom i pristala drugi dan na hitni a sada je doma, jer je bila 2x pozitivna...tako da, Ti si to pametno uradila...Čuvaj se!!!
    Pozdrav!!!!

    avatar

    31.01.2022. (18:47)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Drago mi je zbog novog posla. Nadam se da nije opet u "pflege". Kronično im fali radne snage za te poslove a još uvijek niti cijene niti su voljni plaćati one koji to rade. Glavno da znaju babe šibnuti u dom, nek se sami s njima potežu :)
    Što se cijepljenja tiče, osobno nisam spremna odreći se svega iz straha od jedne šprice koja ne djeluje ni na ono na što trebala a kamoli da će tako kilava mene dokrajčit :P

    avatar

    31.01.2022. (18:51)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Sretno ti u svemu novom :)

    avatar

    31.01.2022. (19:45)    -   -   -   -  

  • križar

    Snovita moja- žao mi za tvoju kći. Jel sad OK? Moj.sin' dva put cijepljen' ljetos ( btw tad sam bila s njim) zarazio se Covidom i suprugu i moju tad dvomjesečnu unuku - svi završili u bolnici. Sad fala Bogu' sve dobro! Moja kći' necijepljena' prije mjesec dana imala Covid' glavobolja' kašalj' curenje nosa' bez temperature' gubitka okusa' mirisa. Ja pak 2 godine' radim i sa zaraženima i uvik negativna! Grlim moju dragu Slovenku i cilu obitelj!

    Fleksy - kak ti dobar nick' a i vidovita si' jer čeljade s 5 ojra u dolasku u DE i sa znanjem ( kooojee znanje njemačkog!!!!) može sam pflege radit. Ali' u srpnju će bit 5 god. kako sam tu i ja cili svoj život' svaki 5 godina mjenjam posao i ovaj novi nema veze sa starim' meni je bitno samo muvit-muvit' jer mene ne drži mjesto. Pozzz najtopliji iz jebeno ladne' sibirskim vjetrom..brrrr ( o obučem troje čarape i još mi noge ko ledenica) " okupirane" DE! Bemti okupacije' pun mi ih nos!

    avatar

    31.01.2022. (19:47)    -   -   -   -  

  • križar

    Sjenčice - fala! Ko i Tebi i tvojima!

    avatar

    31.01.2022. (19:48)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Ajd bar još netko na ovom blogu koji se ne klanja Covid Bogu!
    Kod mene u firmi nije(a nadam se da ni neće bit obavezno!) cijepljenje, al imam par kolega koji valjda samo čekaju slijedeću dozu...
    Nekima đabe razumno objašnjavat..

    avatar

    31.01.2022. (20:41)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Topot konja, eto od svega napisanog meni u misli topot konja krene. To krv Slavonska zaigra. Sretno!

    avatar

    31.01.2022. (21:24)    -   -   -   -  

  • križar

    bellare - Ja sam malo blaźa verzija Antun Tuna. Obvezno cijepljenje' jer do sad svatko je potpisao da se dobrovoljno cijepi' nosi sa sobom i odgovornost države' što znači - ja se cijepim i riknem - moja obitelj može tražit odštetu' imdobije! Mislim da si to ni DE' a posebice HR neće dopustiti! Pozzz topli' a ja šumom' nek SVI idu drumom! Reko mi danas' dobri doktor - ak se ne cijepim da je to ruski rulet! Ja njemu' a šta čitav život nije takav- i istjero me iz ordinacije! Mhhh' ja o tom ruletu znam sve - em sam se 91. porodila u podrumu' bez struje' uz svijeće i majčinu pomoć ( moj sin je danas' zdrav prav' i podario mi unučicu)' em sam u HR ostala bez svega materijanog'što sam' stvarala 20 godina! I da se JA nečeg bojim!
    Bojim se samo sebe' da kad se u ogledalo pogledam' ne pomislim - Fuj đubre jedno!- Do sad u moji 6 banki' svako jutro u pol 5 - znaš' drago mi što se vidim!

    avatar

    31.01.2022. (22:03)    -   -   -   -  

  • križar

    Demetra - ja stvarno sam rijetke nedjelje' slobodne imala' al kad me sjutrom topot konja probudio ( ovdje su 3 jahaća kluba) e ne mogu opisati kolko sam sretna bila! Sve je mirišalo MOJOM SLAVONIJOM! Valjda sam zbog tog tak i zaljubljena u Bayern

    avatar

    31.01.2022. (22:28)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    čuvaj se i samo hrabro dalje!!! :) sreća prati hrabre!

    avatar

    01.02.2022. (02:41)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Nisam ja mislila iz tog aspekta "čeljadeta", nego sam zaključila da mora biti "pflege", budući zasad obavezno cijepljenje pogadja tu struku. Iz tvojih postova sam zaključila da radiš na terenu, pretpostavila sam da se brineš za starčiće koji nisu u domu nego ih doma posjećuje patronažna sestra ili njegovateljica. Ja nisam mišljenja da netko tko ne zna dobro njemački može raditi samo "pflege". To je bilo nekada. Danas posvuda srećeš ljude koji jedva natucaju njemački. A nekada je i bolje praviti se da ne razumiješ i kad razumiješ. Puno više toga saznaš kad misle da ne razumiješ njihov domorodački dijalekt.
    No, ta fama da Hrvatica ili Poljakinja najvjerojatnijr radi u staračkom domu je dosta raširena medju ovim lokalnim domorocima koji ne mogu podnijeti vidjeti stranca i na nekom drugom mjestu. Mene je tako Gesundheitsamt zvao kad sam imala koronu, za razliku od muža i sina, i pet puta su me pitali imam li kontakt sa kakvim staračkim domom. Valjda su računali da, ako i već radim u "ingenieurbüro" (što je već skoro pa zločin jer uzimam mjesto nekom Švapčiću) tamo njegujem babu od šefa :P

    avatar

    01.02.2022. (12:00)    -   -   -   -  

  • križar

    Neizgubljena - il one pomaknute' hvala' svakog dobra želim.

    Fleksy - - sve OK' potpuno si u pravu! Percepcija drugih' predrasude' prosuđivanje tuđih života ( a da pred svojim pragom ne " počiste" prvo) podcjenjivanje ( valjda žele sebe uzdući' šta ja znam' nisam psiholog' tek seljačko dite sa zdravim razumom) sve je to meni znano' al me VIŠE ne dotikava. Misliš' da meni nisu rekli znalci ( a i kvazi prijatelji' i moj otac' moj brat etc.etc) i samoprozvani higijeničari' da kako sam si JA mogla dopustiti ( a imam fax) otić i babama i didama prat guzicu?! Ne znajući' da sam ja u međuvremenu' kad sam bila bez posla' i živjela od " ljubavi" i čistog HR zraka' završila i srednju medicinsku i radila sam 2 mjeseca u jednoj bolnici' al to nije bilo za mene. U ovom poslu sam se našla' i zahvalna sam svim tim ljudima s puno godina na svemu. Em sam jezik naučila' pa se sad' nakon 5 god. mogu ponovo se bavit poslom' koji sam svojim fakulteskim obrazovanjem stekla. Em im fala na svim poklonima ( promjenila sam do sad ovdje 5 stanova' idem sad u šesti) i osim madraca' ništa nisam kupila' sve sam od njih dobila. Napojnice da ne spominjem' za Božić i Uskrs' znala sam natuć u visini plaće ( evo ovog Božića' jedna meni predraga klijentica' u kolicima' s kateterom' sa stomom' sva izobličena tjelesnim defektima' al smo kliknule na prvu' iako je stvarno težak pacijent...dala mi je 100 ojra' koje ja btw nisam ni smila uzet jer je limit 20' al mi je rekla - šuti' nikom ne spominji' ja ti se ne mogu dovoljno zahvaliti jer me ti jedina ne tretiraš ko invalida i uvijek mi radost doneseš i to je moje - hvala). I firma u kojoj sam radila 4 god.bila je super' te stan' te auto' te permanentna edukacija' povišice' bonusi' božićnice! Ja sam ovaj posao zavoljela i iako sam se dizala u 4' nije mi bilo teško' nit sam IKAD imala stres' jer kad sjednem u auto' pustim žestoki rock'svoj sam šef' organiziram si sama turu' upoznam M. ( vozim po njem bez navigacije) stičem nova iskustva i baš sam bila zadovoljna. Al vrijeme mi je' opet' za nešto novo! Ne strahim se' ja odavno straha nemam' i s novim počecima ja sam ko dijete za Božić! Aha' kakve ću nove' poklone od Života dobiti!
    Drž mi se! Grlim!

    avatar

    03.02.2022. (17:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...