ponedjeljak, 13.05.2019.

elegija


Jednom,
kad noć se probudila, omotana sterilnom tišinom, nečujem vakumirana, tako čvrsto, da zvuk nije mogao prodisati....
JA, tugaljivošću psa,
mrava sam čula kako plače,
skritog pod list koji je preminuo uz zaborav...
....da je ikad zelen bio.

- 19:14 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 26.04.2019.

striptiz

Pu

Ma, koliko slojeva imali, ma s koliko se god šalova, marama šarenih, kupljenih na rasprodaji zamotali, koliko god fasada nam bila stamena,
MI skidamo se pred svima, ogoljene osjećaje serviramo al-dente, na dlanu, slatkog-gorkog okusa, bez kandirane trešnje.
MI, malešni , pjesnici u pokušaju, mi koji svojom golotinjom ( a u životu skinusmo se samo pred ljubavnikom i liječnikom) vrištimo-
- evo obnaženi smo, pokrijte nas svojom empatijom-
jer iskreno, ne znam, jesmo li hrabri, ludi ili ostadosmo djeca željna ljubavi!

- 22:17 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.04.2019.

sretan i blagoslovljen Uskrs

Frohe Ostern
Drž te mi se, evo vratila sam s posla, pa da Vam poželim mir i radost.:

- 23:32 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.04.2019.

društvo odsluženih jedrenjaka

Mrvicu više od pol stoljeća,bez velike pompe,tek uz štampl kupinovog vina i čokanj šljive stare, bez razbijanja šampanjca o pramac,
porinut je jedrenjak u vode životne.
Kapetan, kormilar, mala od palube eto sve to JA sam.
Posadu prikupljah usput, ukrcaj, iskrcaj, ukrcaj, iskrcaj.
Oni pravi ostaviše mi krijesnice u oku, osmjeh široki i zvijezdu vodilju na jarbolu.
Oni nepravi, prijatelji čudnokljunaši, ostaviše smetlje, koje sama očistih da paluba ponovo zablista, iako dio srca mog odnesoše , nepovrratno.
U mirnim lukama,oplatu mijenjah, drvo gnjilo razočarenjima načeto, tugom izlizano, suzama crvotočno uništeno, farbom i lakom uskrnuća i nadanja kamuflirah, da rane i kraste se ne vide, razderitine, strugotine, bar na prvi pogled pristojno izgledaju.Jedra olujama strgana olujama, svojom kožom krpah, štilštihom tanke niti znanja i saznanja što usput pokupih i eto pokrpih, da mogu dalje vjetrom nošena.
I evo ostalo nas dvoje i jedrimo busolom ljubavnom do zadnje luke, gdje društvo navodno odsluženih jedrenjaka čeka svoj zadnji ...kraj.
A kad nas ocean života dovede do te luke, krajnje, nek se oplatom, starog, ljubljenog jedrenjaka, potrebiti ogriju,
jedra nek posluže beskućnicima kao vjetrobran,
samo kormilo, tad ostavljam potomstvu svom i velim
aj, aj kapten, jedrite djeco moja čudesnim vodama životnim, bez straha, uz osmijeh, kao i JA.

U suton mojih 57. godina.Eto tek će mi 58.i ne ćutim se odsluženom,dapače.Šou mas go on.Drž te mi se.

- 18:21 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.12.2018.

Grüß Gott

font size=5>ČESTIT BOŽIĆ

I SRETNA GODINA NOVABožić, svaki dan!

Božić do svoje 26-e godine nisam slavila, bio je strogo zabranjen, Gri nčasto je vrijeme bilo!
I prije šest godina, rekao mi je moj, tad još ne zet, da je njemu svaki dan s mojom kćeri Božić i ja se od tad držim toga.
I želim svima Vama da se cijele godine ćutite baš tako, božićno jer empatičnost,brižnost,čovječnost nikad ne izlazi iz mode pa kako demode bilo! Drž te mi se i sjetite se kako smo SVI blagoslovljeni jednim,jedinim neprocjenjivim darom- ŽIVOTOM, a u njem nismo sami!

Uranila sam,znam s čestitkom, ali za dobre želje nikad nije prerano ijujujuju!!!!

- 10:28 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 01.12.2018.

bećarac

Bećarac je nikad nezavršena pjesma,naša baština, naš,slavonski odgovor na sve što nas tišti,raduje, s dozom humora,erotike,zajebancije.
Meni je moj ,tad već suprug, na dan vjenčanja naručio, a tamburaši odpjevali
- mala moja bit ćeš mi gospoja,ješćeš proju jebla majku svoju-
Na to mu je moja majka uzvratila
- e moj zete, dala sam ti dukat,zato nemoj lajat i kukat-
I nitko se nije uvrijedio.
Za 30 godina braka, otpjeva sam skroz falš svom suprugu - Moj je Tiho,onaj bećar pravi,biob bolji još da zub si stavi- a on meni uzvratio - Ženo moja, nisu zubi,što tebe uz mene drži ijujuju-
I kako rekoše naši stari - bolje da nas nestane neg naših običaja -
Neć više ništa napisat samo ću završti post tuđim stihovima-
....uz pjesmu mi se eto, rodimo, uz pjesmu umiremo.....Slavonijo tko te nije volio ne zna što je izgubio-

PS.Dragi moji bećari i bećaruše,kerite se i bećarujte,život je sam jedan,pa šta košta da košta! Pozdrav iz pečalbe.Drž te mi se ijujuju

- 09:52 -

Komentari (17) - Isprintaj - #

srijeda, 07.11.2018.

alan ford -CRO live

Nekidan sam pročitala na nekom našem portalu da nam je birokracija predzadnja na svijetu, iza nas je samo Venecula, a danas sam se KONČNO osvjedočila da je tome tako, naime moj sin prikuplja papirologiju za posao i gdje je zapelo, moje dijete koje je rođeno u HR, išlo u vrtić, završilo osnovnu, srednju školu, faks i sad treba magistrirati u HRVATSKOJ ne može izvaditi DOMOVNICU jer NIJE u matici državljana.Šta je to?Rodio se u šatlu, u džungli, nikad prije nisam vadila domovnicu za njega ( a jesam svaki put pri upisu u neku instituciju).Aloooo!
Doduše, prošle godine je moj suprug, nadobudno vjerujući još, naivno ( ja sam već bila otišla za Dojčland) da može u HR nešto stvoriti iznova i tražio je neka sredstva od HZZ-a za samozapošljavanje i trebao je donijeti, uz ostalu dokumentaciju i potvrdu iz Javnog zdravstva da je invalid i gle sprajza, HRVI od 93. nije u matici invalidnih osoba.Alooo, o njegovim nemogućnostima dobijanja fizikalne terapije, toplica,eventualne mirovine niti neću, jer ću se izbljuvat.
Ovdje sam već godinu i pol, počinjući četvrti put ispočetka, i nisam se uzrujala tako žestoko, kao danas kad mi je moj podrumaš (dijete rođeno 91. pod granatama u podrumu) javilo koje probleme ima.Došlo mi je da sjednem na bus i SVE ih razbucam i sjeram u tri mile.....
Ja sam nakon skoro 30 godina, fajta za minotaurima birokratskih labirinata,borbe s vjetrenjačama, istakla bijelu zastavu i otišla i divim se svima koji su ostali, duboki naklon, kao i mom djetetu koje je odlučilo ostati . I ON ne može izvaditi domovnici(jer je neki neradnički ćato to eto propustio napraviti)e tuugoo pregolema.Moj sin nit je papir, niti broj, a ONI se zajebavaju s njegovim životom, jer mogu, jer ih nitko ne kontrolira jer su SVETA KRAVA - antačbls.Fuuuuj.E
I nije mi jasno, kako se država lako odriče ovog najvrijednijeg resursa kojeg ima - školovanog , pravog i izgrađenog čovjeka.
Znam da ja kao nikaki top, omiljeni, popularni ili šta ti ja znam bloger, neću biti pročitana niti komentirana (još mi je nick - križar), ali da ovo nisam napisala CRKLA bih, jer ne mogu pomoći jedinoj dragocjenost koju imam.

- 21:17 -

Komentari (24) - Isprintaj - #

utorak, 23.10.2018.

DOM

Moj dom je na točkovima.
Moj dom je plav,kao nadublja čeznutljiva stud, najplavlja nostalgija,dublja i modrija od i jedne morske dubine.
Moj dom ima ivančice s bijelim laticama,bijeljim od anđeoskog perja, radošću prvog snijega - bijeli. Ima On i malo žutih tufnica,srećom u traganju pozlaćaćenih, rubova osunčanih.
Moj dom je star,pohaban,sa zakrpama,izrauban,izolir trakom,života, naranđastom slijepljen, florescentnom.
U domu mom po abecednom redu, uredno kao u apoteci, uspomene moje spokojno snivaju ( i one najcrnje i one pufaste kao ružičasta šećerna vuna).
Na pragu doma mog,beskućnici spavaju,ovjesivši se o njeg, sanjaju u svojim alkoholnim snovima,grleći plastičnu dvoguzu,svog jedinog prijatelje i brata da možda kraljevi su.
I puštam ih, da otpočinu,čovječno i prepoznato jer ja svako mjesto gdje spustim svoj plavi, ofucani kofer,domom, surogatnim,zamjenskim zovem.
A MOJ DOM, svjetlosnim il mrklim godinama daleko,trnjem okovan, stoljetnom strpljivošću Uspavane ljepotice čeka moj poljubac.

- 21:48 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.10.2018.

ajde dojdi dušo moja

Bezvoljna sam.Nevoljna sam.Vučem se ko magla po pustopoljini do doma na posao i natrag.Bolesna sam, već dva tjedna borim se s prehladom, domaćim lijekovima, ali kašalj, kihanje i balavljenje ne prestaje. I molim onu sebe,energičnu,veselu,prpošnu da mi se vrati,a ona veli - Čuj diko moja, ja sam na godišnjem, i meni treba predaha i odmora -i eto bauljam svojim životom bez pomoći,klatareći se od posla do natrag i joj niisam dobro.
Inače ovdje je Jesen stigla kao najveća filmska diva,pod reflektorima munja,ogrnuta plaštem
vjetrovitim i kišovitim, na sagu šarenom,lisnatom.I onda je sunce sve pozlatili, golden Okrober.Pozdrav balavi Vam šaljem.Drž te mi se.- 18:15 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.09.2018.

put putujem

Volim kako starim.Najiskrenije, volim ove borice oko okica,ove brazde na svojim obrazima kad se smijem, ovaj opušteni tonus kože na kutu usana prema bradi.To se moj život zrcali na mom licu, kolajne,ordenje.Volim svoj život,sve padove,ponovna uzdizanja,početke i ove moje nikad istinski završene i okončane završetke.Ne mogu reći da me ne prate duhovi i demoni prošlosti, svjesna sam da mi moj otac nikad neće reći da me voli, da je po nosan na mene( a trebala sam to,trebala ko suho zlato,ali više ne)al nekako kad me opsjednu, lupim ih nogom u to njihovo staračko dupe, zažmirim i sanjam sve ono što mislim ostvariti.Ne dam da me ponovno okuju, kao što sam bila okovana,toliko godina, svojim odgojem,svojim spolom,okolinom koja me zatamničila.
Imam 58 godina i prije tri godine krenula sam na neizvjestan put,jezično,kulturološki,u zvanju i zanimanju posve drugačiji. I stvorila sam novi životni okvir za nas(jer ja bez mog supruga,moje ljubavi sam samo prazna ljuštura)
Konačno se volim i evo po prvi put u životu sama sebi priznajem (možda arogantno)baš sam OK,baš prava.Trebalo mi jeeee, da konačno shvatim da ovake ko mene haha niđe nema.

Nikad, al baš nikad nisam htjela protrčat ispod duge.

- 20:19 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi